Lästips:Videotips för din trädgårdPerennerTrädgårdskalenderOdla på balkongOdla jordgubbarPionerBuketter och blomsterarrangemang

Krickelin släpper bok om att hämta kraft i trädgården

31 mar, 2022 
Cecilia Lindberg
Kristin Lagerqvist med en hund i sin trädgård.
Under namnet Krickelin driver Kristin Lagerqvist en av landets största inrednings-och livsstilsbloggar. I sin första bok, Krickelins livskraft från trädgård och hav, vill hon inspirera till att släppa prestationskraven för att istället se trädgården som en plats för lugn och läkning.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Kristin Lagerqvist beskriver trädgårdslivet som något meditativt och prestationslöst, något som kan hjälpa både kropp och själ att läka. Och fast än hon själv hellre gräver än ligger i hängmattan, så upplever hon arbetet som meditativt och lugnande.

I den nya boken Krickelins livskraft från trädgård och hav som ges ut på förlaget The Book Affair tar hon med läsaren in i sin egen trädgård på västkusten, men också till havet och den ”trädgård” som finns under ytan.

För Kristin är nämligen även havet en plats där hon gör sig av med stress och oro: utrustad med våtdräkt och snorkel dyker hon gärna ner i havet även under den kalla årstiden.

"Krickelin" om att hämta kraft från trädgårdenBrand logo
"Krickelin" om att hämta kraft från trädgården

Började blogga 2008

Kristins bloggande började 2008 när hon var föräldraledig, vilket hon berättar om i en intervju på Blomsterlandets sajt. Hon skaffade digitalkamera och dator och lärde sig själv tekniken. Successivt blev det kreativa arbetet hennes huvudsyssla och idag kallar hon sig kreativ inspiratör och finns på flera sociala plattformar.

Annons

Inom företaget ryms även ett klädmärke, KLco.

För några år sedan flyttade familjen till ett hus i Varberg där hon odlar alltifrån grönsaker och blommor till frukt och bär, en plats som ofta syns i hennes bilder på Instagram.

På sin blogg skriver hon om alltifrån trädgårdsliv och företagande till inredning, resor, mode, mat och böcker - vackra ting och yta, men även om motgångar och smärtsamma saker i livet.

”Livet är skört – fullt av ovälkomna överraskningar och smärta. Vi går i genom sjukdomar, utbrändhet, skilsmässor, förlorar dem vi älskar och oroar oss för våra fina ungar. Min bok kommer ju inte handla om detta – men den kommer däremot handla om hur man kan komma vidare i livet genom och efter svårigheter – hur man finner livskraft och glädje i den läkande gröna trädgården, genom att kallbada, sätta händerna i leran eller skapa små enkla ritualer i vardagen” skriver hon på sin blogg i samband med att hon berättade om att en ny bok var på gång.

Vill du läsa mer om trädgård?

Följ Allers Trädgård på Facebook – klicka här

Följ Allers Trädgård på Instagram – klicka här

Annons