Lästips:Videotips för din trädgårdSommarblommorKöksträdgårdOdlingPerennerTrädgårdskalenderVårträdgårdOdla sparrisOdla på balkong

Snigelskydda din pallkrage på ett smart sätt

12 mar, 2017 
Anette Brunsell
Så här skyddar du din pallkrage från mördarsniglar.
Pallkrage med snigelskydd.
Har du problem med sniglar i din trädgård? Odlingslådor är bra – fäster du dessutom bockade metallkanter på dem gör du det svårt för de irriterande mördarsniglarna.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Skydda pallkrageodlingen från sniglar

Ta tag i problemet så snart de dyker upp i början av sommaren. Ofta måste man ta till olika metoder som kompletterar varandra. Tänk på att sniglarna är som mest aktiva morgnar, kvällar och fuktiga dagar.

Metallkanter kan monteras på pallkragen

Det finns flera varianter av bockade metallkanter att montera på pallkragar och de fungerar bra. Engångskostnad.

Nematoder kan bli dyrt

Nematoder som man vattnar ut fungerar bra på småsniglar och ett begränsat område. Men det krävs tajming och upprepade behandlingar, blir dyrt i längden.

Se också: Trädgårdsexpertens bästa tips mot mördarsniglarBrand logo
Se också: Trädgårdsexpertens bästa tips mot mördarsniglar

Ölfällor lockar till sig sniglar

Ölfällor är ett bra sätt både för att ta reda på om sniglarna vaknat och för att fånga dem. Skär ut ett par hål, cirka 2×2 cm, i vardera kanten på en burk av plast, typ glassburk, häll öl i burken, sätt på locket och sätt burken i närheten av en odlingslåda. Finns det några sniglar kommer de garanterat att söka sig till ”puben” och drunkna efter hand.

Annons

Döda sniglar kan slängas på komposten, och det är också ett bra ställe att vattna nematoder på eftersom mördarsniglar är kannibaler. De som äter av en snigel som fått i sig nematoder dör också.

Att plocka sniglar för hand är är bästa metoden

Plockning är överlägset bästa metoden. Spara gamla plastpåsar, och ha alltid en i fickan. Trä påsen över handen och plocka upp sniglarna. Knyt ihop påsen och avsätt ett särskilt fack i frysen där sniglarna kan somna in naturligt. Lägg påsarna i soptunnan på tömningsdagen.

Läs också:

Expertens 11 bästa tips mot mördarsniglar

5 knep: Så håller du mördarsniglarna borta

Det avgör om det blir många mördarsniglar i år

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons