Trött på insekter? Här är prylen som räddar sommarens måltider utomhus

Delad bild: Till vänster en sommarbuffé utomhus. Till höger: Den smarta insektsfångaren står på uteplatsen.

Foto: Unsplash/Aller Media Shop

Om vi brukar äta utomhus ofta under sommaren så är det ingenting mot hur ofta och mycket vi kommer att behöva göra det på grund av covid-19. Här är prylen som gör sommarkvällarna ännu härligare.

Det finns inget som kan förstöra en härlig sommarmiddag utomhus som att behöva sitta och vifta bort insekter och kryp från tallriken under hela kvällen.

Det skulle väl i så fall vara envisa flugor i glaset när man vill fukta strupen! Som tur är finns det en lösning på problemen – som dessutom är riktigt snygg i trädgården eller på balkongen. En insektsfångare i glas.

Detta är viktigast när vi väljer vad vi ska lägga på grillen

Insektsfångaren fyller du med något sött, exempelvis läsk eller honung, och hålet i botten låter sedan kryp som annars landat på din tallrik eller i ditt glas krypa in. Med handtaget kan den enkelt hängas upp en bit från matbordet på uteplatsen.

Läs mer och beställ här. (reklamlänk från Aller media shop)

Slipp kemikalier

Eftersom du fyller fångaren med något sött slipper du tänka på att eventuell insektsspray du annars hade behövt använda, ska innehålla någon kemikalie som sedan hamnar i din mat eller din dryck. Helt enkelt en perfekt metod för att få njuta av sommarkvällen tillsammans med vänner och familj ute i det fria.

Insektsfångaren är gjord i snyggt orange glas och pryder verkligen sin plats på uteplatsen i sommar. Den kan dessutom enkelt tömmas, sköljas av och rengöras.

Läs mer och beställ här. (reklamlänk från Aller media shop)

Allra bäst funkar insektsfångaren om den får hänga på ett träd eller under ett parasoll på lagom avstånd från matbordet. Du vill inte ha den för nära eftersom den ju trots allt drar till sig insekter. Samtidigt gör den inte någon nytta om den är för långt borta heller, du vill ju inte att den ska skrämma bort de nyttiga insekterna som inte stör din middag utomhus på sommarkvällarna. Så försök hitta ett lagom avstånd där du kan njuta av hur den ser ut men slipper krypen.

Läs också: Grillkvällen är räddad: Smarta prylen löser vanliga problemet