Artikeln innehåller reklamlänkar

Bästa tipsen för att lysa upp trädgården

Tips på utomhusbelysning
Lys upp din trädgård med hjälp av utomhusbelysning. Vi tipsar om ljusslingor och lyktor som skapar fina sken i mörkret.

Nu när vi börjar gå mot mörkare tider är det fint att lysa upp trädgården med utomhusbelysning. Placera belysningen på entrén eller äppelträdet – det ger en varm och välkomnande känsla till huset.

Bästa tipsen för att lysa upp din trädgård

Mindre energi med LED-lampor

Om du ska köpa trädgårdsbelysning ska det helst vara med LED-lampor. De drar upp till 80 procent mindre energi än vanliga glödlampor och håller mycket längre.

Batteridrivna ljusslingor

Idag är de flesta utomhusbelysningar batteridrivna, men det finns fortfarande vissa som man måste koppla till eluttag. Genom att välja batteridriven julbelysning slipper du trassla med skarvsladdar och är inte bunden till vägguttag.

Håll det stilrent

Det behövs inte mycket utomhusbelysning för att få till en välkomnande känsla i trädgården. Satsa på att lysa upp vissa punkter i trädgården och håll det stilrent istället för att ösa på för mycket.

Testa innan du sätter upp belysningen

Om du ska sätta upp en ljusslinga i trädet kan det vara bra att testa att hela slingan lyser innan du sätter upp den, även om den är helt ny. På så sätt slipper du onödigt jobb.

8 fina trädgårdsbelysningar att handla online

Svart ljusslinga med glödlampor

Ljusslinga med 10 stycken runda LED-ljus med varmt, vitt sken. Slingan är 8 meter varav totalt 5 meter med ljus. Så fina att hänga upp i trädet eller på taket. Läs mer och köp här. (länk till My perfect day)

Ljusslinga med lampskärm

Den här härliga ljusslingan ger ett vacker sken i mörkret och sticker ut med sin form av en liten lampskärm. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Flätad lampskärm

Det här tåliga och fina materialet klarar väder och vind. Strukturen på lampan skapar ett vacker ljusspel. Läs mer och köp här.

Gångbelysning

Den här gångbelysningen laddas under dagen av solen och ger ett välkomnande intryck. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Vit festlig ljusslinga

Den här vita ljusslingan med 10 stycken lampor är perfekt att dekorera till utomhusfesten över bordet. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Solcellslampa

Fin rund lampa som är fin vid uppfarten eller på utvalda ställen i trädgården. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Fyverkeridekoration

Den här lampan för tankarna till ett vackert fyrverkeri och spriderS ett varmvitt sken. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Ljusslinga

En stämningsfull ljusslinga med 16 16 klara LED-ljuskällor. Så fin dekoration att hänga i trädet. Läs mer och köp här. (länk till My perfect day)

Se också: 5 tips när du börjar med trädgårdsbelysning

5 tips när du börjar med trädgårdsbelysning
0:39

Efter reklamen: 5 tips när du börjar med trädgårdsbelysning

(0:39)

Slå på ljud