Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Alla deltagare i Hela kändis-Sverige bakar 2018!

08 maj, 2018 
Minna Wallén-Widung
Tilde de Paula Eby programleder Hela kändis-Sverige bakar 2018. Här är alla deltagare.
Hela kändis-Sverige bakar är tillbaka i tv-rutan. I årets uppställning finns bland annat en känd skådespelare, en gladiator, en tankeläsare och en youtuber. Här är allt du behöver veta om deltagarna i Hela kändis-Sverige bakar 2018 i TV4!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Under fem veckor ska tio svenska kändisar göra upp om vem som egentligen är Sveriges bästa kändis-hemmabagare. Som vanligt är det Taxinge slott som är skådeplatsen för tävlingen och utöver äran kammar vinnaren dessutom hem 50 000 kronor att skänka till ett valfritt välgörande ändamål.

I programmet sätts både kändisarnas smaksäkerhet och tekniska skicklighet i köket på prov.

– Jag trodde aldrig att jag skulle vara med i ett program där man tävlar om att baka, men det var så otroligt fab! Och gänget som jag tävlade mot var underbara, verkligen en upplevelse för livet, säger deltagaren Jonas Hallberg i ett pressmeddelande från TV4.

Tilde De Paula Eby programledare för Hela kändis-Sverige bakar 2018

Det här blir den femte säsongen av programmet och som vanligt är det Tilde de Paula Eby som är programledare.

– Jag är så glad att Hela kändis-Sverige bakar äntligen är här! Det är ett grymt gäng vinnarskallar till kändisar i år, som både bakar gott och levererar sköna skratt, säger hon.

Annons

Precis som tidigare är den bagaren Johan Sörberg och kakdrottningen Birgitta Rasmusson som utgör juryn som granskar och bedömer deltagarnas bakverk.

Här är alla deltagare i Hela kändis-Sverige bakar 2018:

Jonas Hallberg

Jonas Hallberg är med i Hela kändis-Sverige bakar i TV4 som har premiär den 8 maj 2018.
Jonas Hallberg. Bild: Linus Hallsenius/TV4

Jonas Hallberg föddes 1971 i Köping. När han var sju år gammal skildes föräldrarna och Jonas och hans bror blev uppdelade mellan dem. Jonas Hallberg har berättat för Expressen Hälsoliv att han tidigt fick ta stort ansvar hemma samtidigt som han blev mobbad i skolan. Redan som 15-åring flyttade han hemifrån och styrde kosan mot Stockholm.

I huvudstaden jobbade han bland annat som au pair och frukostvärd, innan han flyttade till London och inledde sin karriär som stylist. På senare år har han bott och jobbat i Hollywood, där han stylat stora stjärnor som Cameron Diaz, Cindy Crawford och Catherine Zeta-Jones.

Annons

Jonas Hallberg har medverkat i flera svenska tv-program, bland annat Top Model Sverige, Camping queens, Fångarna på fortet och Superstylisten Jonas. 2015 var han en av deltagarna i Let’s dance, där han dansade med Malin Watson. Han är just nu aktuell i TV3-programmet Stil i sikte.

Numera bor Jonas Hallberg i Mexiko tillsammans med maken Antonio Quiroz och två hundar. Där driver de bland annat ett eget bed and breakfast.

Roddy Benjaminson

Roddy Benjaminson är med i Hela kändis-Sverige bakar i TV4 som har premiär den 8 maj 2018.
Roddy Benjaminson. Bild: Linus Hallsenius/TV4

Roddy Benjaminson är mest känd som gladiatorn ”Hero” och har varit med i samtliga säsonger av TV4-programmet Gladiatorerna. Vid sidan av tv-jobbet har han arbetat bland annat som behandlingsassistent.

Annons

Han har ett förflutet som tungviktsboxare och rankades som tre i Sverige, innan en skada satte stopp för en fortsatt elitsatsning, skriver Aftonbladet. Under 1990-talet vann han flera SM-guld inom Fitness Athletic.

Under 2017 hamnade Roddy Benjaminson i tidningsrubrikerna, efter att ha startat en hashtag på Twitter och Facebook, där han hängde ut personer som misstänkts eller dömts för brott. I en intervju i radiokanalen Mix Megapol, förklarade han i en debatt med advokaten och före detta justitieminister Thomas Bodström, att han gjorde det för att skydda kvinnor.

– Sverige är rättslöst för kvinnor. Du kan få hårdare straff för att du delar en film än för att spöa en kvinna, sa han då, enligt Expressen.

År 2005 gifte sig Roddy Benjaminson med en av sina kollegor, gladiatorn Amazon, som egentligen heter Cecilia Benjaminson. Paret gick dock skilda vägar 2014. Roddy Benjaminson har två söner sedan ett tidigare förhållande.

Pia Johansson

Pia Johansson är med i Hela kändis-Sverige bakar i TV4 som har premiär den 8 maj 2018.
Pia Johansson. Bild: Linus Hallsenius/TV4

Pia Johansson föddes 1960 i Umeå. Hennes mamma arbetade som operationssköterska och hennes pappa som tungdykare. Hon har tidigare berättat om uppväxten med en alkoholiserad pappa och hur hon senare i livet fick hjälp tack vare familjeterapi för medberoende. Redan som 16-åring flyttade hon till Stockholm, där hon jobbade som barnflicka samtidigt som hon studerade teater.

Annons

Efter att ha studerat vid Teaterhögskolan i Stockholm, fick hon snart fast anställning vid Stockholms Stadsteater. Under sin långa karriär har Pia Johansson medverkat i en rad filmer, tv-serier och teateruppsättningar. Hon har dessutom deltagit i en rad tv-program, som Parlamentet och Så ska det låta.

Hon har också varit sommarpratare i Sveriges radio och 2013 tog hon över som kommentator för matlagningsprogrammet Halv åtta hos mig i TV4 efter Helge Skoog. Samma år sade hon upp sig från Stockholms stadsteater och är sedan dess verksam som frilansare. Vid sidan av skådespeleriet, föreläser hon också om retorik och improvisation.

Pia Johansson är praktiserande katolik. I tv-programmet Renées brygga har hon berättat om sin ofrivilliga barnlöshet och längtan efter en familj.

Henrik Fexeus

Henrik Fexeus är med i Hela kändis-Sverige bakar i TV4 som har premiär den 8 maj 2018.
Henrik Fexeus. Bild: Linus Hallsenius/TV4

Henrik Fexeus föddes 1971 i Örebro. Som sjuåring flyttade han tillsammans med resten av familjen till Stockholm. Under skoltiden intresserade han sig mycket för trolleri, vilket i sin tur ledde in honom på psykologi.

Annons

Han studerade praktisk filosofi och har särskilt fokuserat på ”kommunikativa och mentala tekniker inom en mängd olika områden, från klassisk psykologi till hypnos, samt analyserat påverkan genom media, reklam, propaganda och memetik”, enligt hans hemsida.

Under sin karriär har Henrik Fexeus skrivit åtta böcker som har sålt över en halv miljon exemplar i Sverige och översatts till en rad språk. Bland de mest kända finns Alla får ligga och Konsten att läsa tankar.

Han beskriver sig som Sveriges mest kända ”psykologiska manipulatör, mentala illusionist och förmedlare av kunskap inom omedveten kommunikation och påverkan”, och föreläser ofta på scener runt om i landet.

Henrik Fexeus medverkar med jämna mellanrum i olika tv-sammanhang som expert på kroppsspråk. Hans publika genombrott kom 2007 då han skrev och medverkade i sin egen tv-serie, Hjärnstorm. 2011 satt han i juryn för Talang i TV4 tillsammans med Charlotte Perrelli och Bert Karlsson.

Annons

Henrik Fexeus bor i Stockholm tillsammans med sambon Linda och sonen Milo. Han har också sönerna Sebastian och Nemo från ett tidigare äktenskap.

Thomas Sekelius

Thomas Sekelius är med i Hela kändis-Sverige bakar i TV4 som har premiär den 8 maj 2018.
Thomas Sekelius. Bild: Linus Hallsenius/TV4

Thomas Sekelius föddes 1997 i Växjö. Thomas Sekelius har över 300 000 följare på Youtube, där han videobloggar om bland annat smink.

Thomas Sekelius led under uppväxten av bland annat ångest, ätstörningar och självskadebeteende, har han tidigare berättat för Aftonbladet. I högstadiet fick han hjälp via barn- och ungdomspsykiatrin, BUP, och under gymnasietiden blev tillvaron lättare. Han gick det estetiska programmet och kände att han blev accepterad för den han är.

2015 startade Thomas Sekelius sin videoblogg – och fick direkt respons. I dag bor han i Stockholm och har, vid sidan om Youtubekarriären, även satsat på musiken. I början av 2017 släppte han singeln Awakening och senare samma år kom uppföljaren One More In The Crowd, som också blev det årets officiella Pridelåt.

Annons

Han har vunnit flera priser, bland annat ”Årets HBTQ-youtuber” på QX-galan 2017 och ”Årets look” på Elle-galan 2018.

Armand Krajnc

Armand Krajnc är med i Hela kändis-Sverige bakar i TV4 som har premiär den 8 maj 2018.
Armand Krajnc. Bild: Linus Hallsenius/TV4

Armand Krajnc föddes 1973 i Landskrona. Han är en före detta proffsboxare, numera bosatt i Ystad.

Innan Armand Krajnc blev boxare tog han svart bälte i karate. Mellan 1999 och 2002 utsågs han till världsmästare av World Boxing Organization. Han var under flera år rankad som en världens tio bästa boxare. 2004 gick han sin sista match mot tyske Sven Ottke, en match han förlorade på poäng.

Efter den aktiva karriären har han bland annat varit verksam som tränare i Ystad Sportklubb. 2010 medverkade han i SVT-serien Mästarnas mästare och vann hela tävlingen. Han medverkar även i jubileumssäsongen av programmet under våren 2018. 2017 var han en av deltagarna i SVT-programmet Det stora fågeläventyret.

Armand Krajnc har tre barn tillsammans med sambon Maria.

Josefin Crafoord

Josefin Crafooord är med i Hela kändis-Sverige bakar i TV4 som har premiär den 8 maj 2018.
Josefin Crafoord. Bild: Linus Hallsenius/TV4

Josefin Crafoord föddes 1973 i Göteborg. Hon växte upp på Södermalm i Stockholm, och fick tidigt följa med sin mamma på festivaler och spelningar. Hon träffade punkband som Ebba Grön och fick läsk av Joakim Thåström, har hon tidigare berättat för Expressen.

Annons

Under ungdomsåren var Josefin Crafoord ofta ute på fester och träffade snart ett gäng som sysslade med performance-föreställningar. Via dem fick hon snart sitt första tv-jobb, på ZTV, i början av 1990-talet.

Sedan dess har Josefin Crafoord varit programledare i bland annat TV3 och TV4, för program som Silikon och Paradise Hotel. Mellan 2007 och 2012 var hon programledare för VAKNA! Med The Voice, ett kombinerat tv- och radioprogram som sändes både i Kanal 5 och radiokanalen The Voice.

Sedan 2012 har hon bland annat jobbat på Sveriges radio, deltagit i flera tv-program och startat en egen podcast. Hon är numera programledare i Mix Megapol.

Under 1990-talet var Josefin Crafoord gift med musikern Wille Crafoord, som hon också har en son tillsammans med. 2005 födde hon sitt andra barn, som hon har tillsammans med dåvarande pojkvännen, skådespelaren Martin Aliaga.

Tilde Fröling

Tilde Fröling är med i Hela kändis-Sverige bakar i TV4 som har premiär den 8 maj 2018.
Tilde Fröling. Bild: Linus Hallsenius/TV4

Tilde Fröling föddes 1980 i Stockholm. Hennes föräldrar är skådespelarna Ewa Fröling och Örjan Ramberg.

Annons

Tilde Fröling har varit programledare för bland annat Rocky & Drago i TV6 och Paradise Hotel. Hon har även varit skådespelare i omgångar, och medverkat i bland annat tv-serien C/o Segemyhr. Hon var en av deltagarna i Expedition Robinson V.I.P och 2008 medverkade hon i Let’s dance i TV4.

Tilde Fröling har tidigare berättat att hon började testa droger som 16-åring. 2004 skapade hon rubriker efter att ha blivit gripen misstänkt för narkotikainnehav, enligt Expressen. Domen blev en vändpunkt och Tilde Fröling har berättat att hon såg den som en chans att rätta till sitt liv.

I dag driver Tilde Fröling bland annat podcasten Fröling & Rejsmar tillsammans med Alexandra Rejsmar. Hon är ambassadör för hudvårdsprodukterna från märket Filorga och har drivit flera framgångsrika bloggar.

Tilde Fröling har en dotter tillsammans med sambon Angelo Cantavenera. Hon har också en son sedan ett tidigare förhållande.

Malin Gramer

Malin Gramer är med i Hela kändis-Sverige bakar i TV4 som har premiär den 8 maj 2018.
Malin Gramer. Bild: Linus Hallsenius/TV4

Malin Gramer föddes 1978 i Stockholm. Hon är framför allt känd som programledare, bland annat för Paradise Hotel och Fråga Olle-dokumentären.

Annons

2014 var Malin Gramer programledare för Talang, som då visades i TV3, tillsammans med Adam Alsing. Hon har också jobbat som programledare i radio och driver podcasten Mitt i livet tillsammans med Katrin Zytomierska.

Under våren 2018 är Malin Gramer i Mexiko och spelar in en ny säsong av Paradise Hotel, skriver hon på sin blogg.

Malin Gramer fick sitt första barn, Charlie, 2009. För tidningen Mama har hon berättat om hur hennes dåvarande partner var otrogen med en annan kvinna från det att Malin var gravid i tredje månaden.

I dag lever Malin Gramer tillsammans med sambon Carl, som hon har ettåriga sonen Leo ihop med.

Mikael Sandström

Mikael Sandström är med i Hela kändis-Sverige bakar i TV4 som har premiär den 8 maj 2018.
Mikael Sandström. Bild: Linus Hallsenius/TV4

Mikael Sandström föddes 1958 i Södertälje. Han är mest känd som Doktor Mikael i TV4:s Nyhetsmorgon, där han är återkommande gäst och svarar på tittarnas frågor.

Annons

Mikael Sandström är överläkare och verksam som narkos- och akutläkare vid Lindesbergs lasarett. Han medverkade i tv för första gången 2003, då han var en av deltagarna i Expedition: Robinson. Sedan återkom han i tv-rutan 2009, då han medverkade som expert i Fredrik Wikingssons och Filip Hammars tv-satsning Boston Tea Party, innan han värvades till Nyhetsmorgon året därpå.

Efter att Mikael Sandström varit väldigt solbränd i ett avsnitt av Nyhetsmorgon, fick han snabbt smeknamnet ”Soldoktorn” i kvällstidningarna. Efteråt fick han kritik för ett uttalande där han påstått att det inte är farligt att sola så länge man inte bränner sig.

Mikael Sandström var tidigare gift och har två barn. Hösten 2017 fick Mikael Sandström sitt första barnbarn.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons