Alla deltagare i Kockarnas kamp 2018 på TV4

Här är alla deltagare i Kockarnas kamp 2018, och programledaren Pär Lernström.
De har slipat knivarna och tagit på sig förkläden. Nu är det dags för åtta nya kockar att mäta sina krafter i Kockarnas kamp i TV4. ”Det blir en överraskande säsong med både imponerande insatser och skakiga nerver. Så jäkla spännande”, säger Pär Lernström, programledare.

För sjunde säsongen i rad ska några av Sveriges främsta kockar göra upp om vem som är bäst i TV4. I förra årets Kockarnas kamp blev det publikfavoriten Tareq Taylor som tog hem titeln i tät kamp med Richard Waje.

Här är alla deltagare i ”Sveriges Mästerkock” 2020

Tareq Taylor vann 2017

En titel som bevisade att Taylor inte bara ”går genom tv-rutan” utan att han kan hantverket från grunden.

– Tävlingen blev en nytändning för mig. Jag kände att jag måste in i köket på en restaurang igen, sa Tareq Taylor efter titeln.

Richard Waje och Tareq Taylor under den rafflande finalen i Kockarnas kamp. Bild: TV4

Under hösten kommer TV4 att sända 2018 års upplaga av Kockarnas kamp. Precis som förra året är det Tosterups slott i Skåne som varit skådeplats för tävlingarna. Här ska åtta kockar samlas för att tävla i köksdicipliner, äta mat och berätta om sina respektive karriärer.

Alla vinnare i Kockarnas kamp:

Alla vinnare i Kockarnas kamp
Slå på ljud

Kockarna 2018

Programledaren Pär Lernström menar att kockarna i årets startfält har vad som krävs. Här finns till exempel tv-kockar, internationellt kända nytänkare, rebeller och prisade legendarer.

– Årets kockar är väldigt olika men alla är riktiga fighters, säger han i ett pressmeddelande.

Pär Lernström, programledare TV4

Pär Lernström, programledare för Kockarnas kamp.
Bild: Andreas Lundberg/TV4

Här är de tävlande i Kockarnas kamp 2018

Anna Broms, Stockholm

Krögare som startat upp och drivit restauranger i franska alperna, London och Spanien bland annat. Driver för närvarande Broms på Östermalm i Stockholm.

Anna Broms, Kockarnas kamp 2018, Krögare som startat upp och drivit restauranger i franska alperna, London och Spanien bland annat. Driver för närvarande Broms på Östermalm i Stockholm.

Anna Broms. Foto: Andreas Lundberg/TV4

Norbert Lang, Stockholm

Veteran som började sin karriär i Stockholm på 60-talet. Startade på 80-talet Paul och Norbert på Strandvägen som under nästan tre decennier tillhörde en av Sveriges populäraste finkrogar. Svag för tryffel och sparris, enligt TV4:s presentation.

Norbert Lang, Veteran som började sin karriär i Stockholm på 60-talet. Startade på 80-talet ”Paul och Norbert” på Strandvägen som under nästan tre decennier tillhörde en av Sveriges populäraste finkrogar.

Norbert Lang. Bild: Andreas Lundberg/TV4

Jocke Almqvist, Stockholm

Rebellen i startfältet. En av grundarna till Punk Royale. En restaurang som beskrivits som ”uppkäftig liten kvarterskrog” i DN. Enligt tidningen gjorde Punk Royale krogupplevelsen till ett performance och öste lovord över besöket.

Jocke Almqvist Kockarnas kamp 2018, Rebellen i startfältet. En av grundarna till Punk Royale. En restaurang som beskrivits som ”uppkäftig liten kvarterskrog” i DN.

Jocke Almqvist. Bild: Andreas Lundberg/TV4

Sofia B Olsson, Göteborg

Driver Japaninfluerade fiskrestaurangen vRÅ som hon var med och öppnade 2012. Kökschef från Göteborg med hjärta för hållbart fiske, vattenbruk och fångstmetoder och en lång karriär från både finkrogar och vegetariska restauranger.

Sofia B Olsson Kockarnas kamp 2018, Driver Japaninfluerade fiskrestaurangen vRÅ som hon var med och öppnade 2012.

Sofia B Olsson. Bild. Andreas Lundberg/TV4

Erik Fröderberg, Stockholm

Tv-kock som synts i Förkväll, Här är ditt kylskåp och Sommarpratarna. Startade karriären redan som 16-åring och har jobbat på bland annat Operakällaren, Ulla Winbladh och drivit flera egna restauranger i Stockholm.

Erik Fröderberg Kockarnas kamp 2018, Tv-kock som synts i ”Förkväll”, ”Här är ditt kylskåp” och ”Sommarpratarna”.

Erik Fröderberg. Bild. Andreas Lundberg/TV4

Linnéa Liljedahl, Örnsköldsvik

Norrländska bidraget till tävlingen. Började karriären hos Norbert Lang på hans restaurang och får nu alltså återse mentorn i tävlingen. Sedan sex år tillbaka driver hon och hennes sambo krogen Linnea & Peter i Örnsköldsvik. En restaurang som bland annat hyllats i White guide.

Linnéa Lijedahl Kockarnas kamp 2018, Norrländska bidraget till tävlingen. Började karriären hos Norbert Lang på hans restaurang och får nu alltså återse mentorn i tävlingen. Sedan sex år tillbaka driver hon och hennes sambo krogen ”Linnea & Peter’ i Örnsköldsvik.

Linnéa Lijedahl. Bild: Andreas Lundberg/TV4

Thomas Sjögren, Smögen

Välmeriterad tävlande. Vann Årets kock 2015 som 23-åring. Har erfarenhet från Guide Michelin-stjärnade Thörnströms Kök, Swedish Taste och 28+. Driver idag Skäret utanför Smögen.

Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018, Välmeriterad tävlande. Vann Årets kock 2015 som 23-åring. Har erfarenhet från Guide Michelin-stjärnade Thörnströms Kök, Swedish Taste och 28+.

Thomas Sjögren. Bild: Andreas Lundberg/TV4

Marco Baudone, Stockholm.

Har arbetat både i Sverige och utomlands. Bland annat med namn som Gordon Ramsay, Guy Savoy i Paris och Gualtiero Marchesi. Driver idag restaurang Mama på Södermalm och på Kungsgatan i Stockholm. Har skrivit boken Från brasserie till franskt lantkök

Marco Baudone Kockarnas kamp 2018, Har arbetat både i Sverige och utomlands. Bland annat med namn som Gordon Ramsay, Guy Savoy i Paris och Gualtiero Marchesi.

Marco Baudone. Bild: Andreas Lundberg/TV4

Kockarnas kamp sänds i TV4 med start 16 september, 20.00

Läs också:

Tareq Taylor om stödet i Kockarnas kamp: ”Rörd till tårar”