Allsång på Skansen 25 juni 2019: Alla artister

Allsång på Skansen 2019. John Lundvik och Carola Häggqvist vinkar från Sollidenscenen på Skansen.
Äntligen är Allsång på Skansen tillbaka! För fjärde året i rad leder Sanna Nielsen oss genom allsångssommaren på Skansen. Här är alla artister som uppträder i säsongspremiären tisdag 25 juni 2019.

Videon kunde inte hittas

Allsång på Skansen 2019 börjar 25 juni

Nu är äntligen sommaren här på allvar – för nu är Allsång på Skansen tillbaka i rutan. Under åtta kvällar leder Sanna Nielsen allsången från Sollidenscenen på Skansen 2019.

Artister i premiären av Allsång på Skansen 25 juni

Astrid S

Artister i Allsång på Skansen 25 juni 2019: Astrid Smeplass

Astrid Smeplass uppträder i Allsång på Skansen 25 juni. Foto: Jerker Ivarsson/Aftonbladet/TT

Det blir besök från en utländsk artist redan i årets första Allsång på Skansen, om än inte långväga. Sångerskan Astrid Smeplass kommer från vårt grannland Norge och slog igenom i landets Idol 2013, då hon slutade femma i tävlingen. Hon går under artistnamnet Astrid S.

Hon började spela piano redan som sexåring – och lärde sedan sig själv att spela gitarr. I gymnasiet gick hon i en idrottsklass och spelade fotboll men till slut valde hon att satsa på musiken istället.

Carola

Allsång på Skansen 25 juni 2019. Alla artister som uppträder: Carola Häggqvist

Carola uppträder på Sollidenscenen på Skansen på nationaldagen 2019. Den 25 juni är hon tillbaka i Allsång på Skansen. Foto: Henrik Montgomery/TT

Carola Häggqvist är nästan en institution i den svenska musikvärlden och är en av få svenskar som de flesta kan identifiera på endast förnamnet. Hennes skiva Främling (från 1983) är än idag den bäst säljande svenska skivan genom tiderna. Sedan 2014, då hon medverkade i Så mycket bättre på TV4, har hon hunnit med hela fem turnéer och släppt en ny julskiva.

John Lundvik

John Lundvik uppträder i Allsång på Skansen den 25 juni 2019.

John Lundvik uppträder på säsongspremiären av Allsång på Skansen den 25 juni. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sveriges representant i Eurovision Song Contest 2019, John Lundvik, har en fullspäckad sommar framför sig efter framgångarna i tävlingen men den klassiska Diggiloo-turnén. Hans första framträdande på Allsång på Skansen blir tisdag 25 juni.

– Det här är det största folkliga kvitto man kan få. Allsången är en scen jag alltid har velat stå på, sa John Lundvik när artisterna presenterades.

Att John Lundvik blivit folklig råder det ingen tvekan om. Han har skrivit låtar till kungliga bröllop, skrivit musik till Snabba Cash och tv-serien Empire. Utöver detta har han även hunnit med att bli historisk när han tävlade mot en låt han själv skrivit (som framfördes av Storbritannien) i finalen av Eurovision Song Contest 2019.

Timbuktu & Damn!

Jason "Timbuktu" Diakité uppträder i Allsång på Skansen 25 juni 2019.

Jason ”Timbuktu” Diakité. Foto: Olle Sporrong/EXP/TT

Rapparen Timbuktu är aktuell med sin första singel på fem år! På Allsång på Skansen uppträder han den 25 juni tillsammans med kompbandet Damn! som han redan hunnit med att turnera ihop med i tio år. Nya singeln Dansez är en uppmaning till dans.

– Som min mamma alltid säger, man ska dansa som att ingen tittar och älska som att det aldrig kommer att göra ont. Det ska bli fint att få dela Dansez med fansen nu, det var ju alltför längesen jag släppte något, sa han i ett pressmeddelande när låten släpptes.

I höst syns Timbuktu bland annat i Så mycket bättre på TV4.

Allsång på Skansen sänds åtta tisdagar i sommar i SVT med start den 25 juni 2019. 

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Källa: allas.se, svd.se