Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Här är alla deltagare i På spåret 2021 – hela listan med namn

14 okt, 2021 
Lukas Ernryd
Programledaren och journalisten Carina Bergfeldt är en av höstens deltagare i På Spårets som leds av Kristian Luuk och Fredrik Lindström.
Nu är det klart vem som tävlar i nya säsongen av På spåret. Årets uppställning bjuder på flera kända ansikten men även handfull debutanter. Till exempel sätter sig journalisterna Carina Begfeldt och Marcus Oscarsson i tågvagnen för första gången.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Sedan på starten i slutet av 1980-talet har På spåret blivit ett av våra mest folkkära kunskapsprogram i tv.

Miljontals bänkar sig varje säsong för att se gästerna slåss med sin allmänbildning i allmänhet och geografiska kunskaper i synnerhet.

Nu är höstens program spikat med både datum och gäster. De tävlande är indelade i tre tävlingsgrupper med tre lag i varje. Alla möts inom gruppen för att avancera vidare till slutspelet.

TV: Här är alla deltagare i På spåret 2021Brand logo
TV: Här är alla deltagare i På spåret 2021

Då har På spåret premiär

Den 32:e upplagan av programmet lämnar perrongen den 26 november. Varje lördag möter två par varandra, en duo i första klass och en i dressinen, och de drar i nödbromsen när man vill svara. Ju tidigare desto högre poäng. Allt är som vanligt med andra ord.

Annons

Men det finns ett nytt inslag i år.

I år införs momentet ”Närmast vinner”. De tävlande ska då pricka ut en stad eller plats någonstans i världen på en blindkarta. Laget som kommer närmast den rätta positionen vinner tre poäng.

Det är tydligt att programledaren Kristian Luuk, som leder På spåret med Fredrik Lindström, är laddad för uppgiften.

– Jag kan i princip garantera en spännande och rolig säsong med otroligt färgstarka och kunniga tävlande som bjuder både på imponerande kunskap och på sig själva, säger Kristian Luuk till SVT.

Dessa tävlar i På spåret 2021

Grupp 1

Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson

Carina Bergfeldt är programledare, journalist och författare. Hon arbetade under tio år som reporter på Aftonbladet och har också varit SVT:s korrespondent i USA. Under våren kommer hon tillbaka med talkshowen Carina Bergfeldt.

Annons

Så här skriver hon om sin medverkan i programmet på sin instagram.

– Jag har tackat ja till På Spåret! Jag tycker att det ska bli så himla roligt att göra det här med Marcus, som ju är minst lika mycket USA-nörd som jag är.Vi hoppas på frågor från det stora landet i väst, och samtidigt är det den stora skräcken. Tänk om vi får en usa-fråga vi inte kan, då kommer verkligen skämskudden fram.

Marcus Oscarsson är journalisten som gjort sig ett namn med sin förmåga att förklara komplicerade politiska skeenden på ett enkelt sätt. Det var en av anledningarna att han vann Begriplighetspriset. I dag arbetar han som politisk expertkommentator på TV4.

- Detta blir den mest spännande tågresa jag har gjort och att få göra resan ihop med Carina Bergfeldt känns jätteroligt. Vi får se om vi hinner dra i nödbromsen i tid. Men det viktigaste är ju att njuta av åkturen, säger Marcus Oscarsson till SVT.

Annons

Jason Diakité och Marcus Samuelsson

Jason ”Timbuktu” Diakité är hip-hop artisten från Lund som även gjort sig ett namn som författare och programledare. Nyligen kom hans tionde album, “Du Gamla Du Nya”, hans första skiva på sju år. Timbuktu var med i På Spåret för första gången 2014 då han kom till semifinal. Han har också deltagit i Så mycket bättre där han bland annat fick en stor hit med covern av Wiehes låt "Flickan och kråkan".

Stjärnkocken Marcus Samuelsson och artisten Jason "Timbuktu" Diakité i samband med deras podd This moment

Stjärnkocken Marcus Samuelson är debutant i På Spåret. Han driver i dag flera framgångsrika restauranger i både Sverige och USA, han har gett ut flera böcker samt medverkat i matlagningsprogram i TV. Det är ingen slump att Timbuktu och Marcus tävlar ihop. Tillsammans har de gjort över 70 avsnitt av den personliga samhällspodden This moment.

Annons

Dilan Apak och Moa Lundqvist

Dilan Apak och Moa Lundqvist har gjort massor med tv och radio ihop och bor också tillsammans i Malmö. De har varit med i På spåret förut.

Moa Lundqvist och Dilan Apak är medieprofilerna som åter är med i På Spåret.

Moa och Dilan träffades första gången när de gjorde det populära radioprogrammet Tankesmedjan i P3.

- Att vi får återvända till På spåret är jätteroligt, men det bevisar även än en gång att charm trumfar intellekt, säger Dilan Apak med glimten i ögat.

Grupp 2

Agnes Wold och Christer Lundberg

Agnes Wold är överläkaren och professorn i klinisk bakteriolog som under pandemin blev en viktig och tydlig röst i debatten som följde av covid 19.

Överläkaren och professorn Agnes Wold deltar i årets upplaga av På spåret.
GTEBORG 20200430 Agnes Wold, svensk lkare och professor i klinisk bakteriologi vid Sahlgrenska akademin vid Gteborgs universitet.Foto: Adam Ihse / TT / Kod 9200

I mars utsågs Agnes till Årets kvinna av Aftonbladet.

– Jag är jättenervös och jag förstår inte varför jag gav mig in på detta. Hur tänkte jag? säger Agnes Wold till SVT.

Annons

Hon tävlar med programledaren Christer Lundberg som hon också är hennes parhäst i podden "Fråga Agnes Wold". Christer har också gjort sig ett namn i radio med programmen "Ring så spelar vi" och "Kvällspasset i P4". Årets omgång blir tredje gången han medverkar i På spåret.

Att han är med är Agnes Wolds förtjänst. Hon har sagt till Aftonbladet att det var ett krav från hennes sida att få tävla med Christer.

– Jag tänker att jag kan naturvetenskap, men jag kan ingenting om resten. Jag får lita på att Christer kan allt om musik, kändisar och allt det andra, säger hon till kvällstidningen.

Ina Lundström och Hanna Hellquist

Båda dessa tävlande är nykomlingar i årets upplaga av programmet.

Hanna Hellquist är journalist, författare och programledare. 2019 tilldelades hon Stora journalistpriset i kategorin Årets röst.

Journalisten Hanna Hellquist bor i Grums och är en av årets deltagare i På spåret.

Ina Lundström, ståuppkomiker och programledare, är en i trion bakom den populära podden "Flashback forever". Hon har tidigare varit redaktör för tidskriften "Hunger" och tidningen "Faktum".

Komikern och programledaren Ina Lundström deltar i höstens upplaga av På spåret.

Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg

Dessa två På spåret-stjärnor behöver ingen närmre presentation för trogna fans av programmet. De är de regerande mästarna som nu återvänder till programmet. Förra året vann de över Louise Epstein och Thomas Nordegren i finalen.

De regerande mästarna i På spåret, skiddrottningen Magdalena Forsberg och tidigare nyhetsankaret i SVT, Claes Elfsberg.

Magdalena Forsberg är en av Sveriges och världens mest meriterande skidskyttar och Claes Elfsberg en av landets mest välkända journalister och nyhetsankare.

Annons

Grupp 3

Cecilia Düringer och Jonatan Unge

Cecilia Düringer är gymnasielärare i svenska och historia. Hon är också programledare för podden P3 Historia och år 2017 vann hon Stora Radiopriset i kategorin Årets rookie, det vill säga årets nykomling. Hennes medverkan i På spåret är hennes första.

Komikern Jonatan Unge är åter aktuell i På spåret.

Komikern Jonatan Unge är aktuell i tv-serien Drugdealer på SVT Play. Jonatan var med i På spåret år 2019 då han tävlade tillsammans med sin mamma Cecilia Hagen, känd krönikör i Expressen.

Irena Pozar och Patrik Arve

Mångsysslaren Patrik Arve och Irena Pozar, chefredaktör för Veckorevyn, deltar i höstens upplaga av På spåret.

Irena Pozar är chefredaktör för Veckorevyn och krönikör i Expressen. Patrik Arve är musiker och mångsysslare. Han är aktuell med egna podden "Skärpning på alla plan". Irena och Patrik medverkade även i På spåret 2020.

Se också: Tio serier du fyllde om du var ung på 90-talet

10 svenska Tv-serier du följde om du var ung på 90-taletBrand logo
10 svenska Tv-serier du följde om du var ung på 90-talet

Farah Abadi och Johan Glans

Farah Abadi och Johan Glans debuterade i På Spåret 2019 och ska nu vara för tredje gången. Farah är programledare på Sveriges Radio och nu även aktuell i frågesportprogrammet 1 mot Sverige i SVT.

Programledaren Farah Abadi och komikern Johan Glans.
Johan Glans och Farah Abad i SVT:s program På Spåret 2020.

Johan, skådespelare och ståuppkomiker, har blivit utsedd till Sveriges roligaste komiker två gånger, 2003 och 2013.

Annons

Så sänds På Spåret

På spåret sänds fredagar klockan 20.00 i SVT1 med premiär den 26 november.

Grupp 1

26 november 2021: Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson möter Jason Diakité och Marcus Samuelsson

3 december: Dilan Apak och Moa Lundqvist möter Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson

10 december: Jason Diakité och Marcus Samuelsson möter Dilan Apak och Moa Lundqvist

Grupp 2

17 december: Agnes Wold och Christer Lundberg möter Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg

31 december: Ina Lundström och Hanna Hellquist möter Agnes Wold och Christer Lundberg

7 januari 2022: Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg möter Ina Lundström och Hanna Hellquist

Grupp 3

14 januari: Cecilia Düringer och Jonatan Unge möter Irena Pozar och Patrik Arve

21 januari: Farah Abadi och Johan Glans och Cecilia Düringer möter Jonatan Unge

28 januari: Irena Pozar och Patrik Arve möter Farah Abadi och Johan Glans

Slutspel

4 februari: Andra chansen – bästa grupptvåorna gör upp om sista semifinalplatsen.

11 februari: Semifinal 1

18 februari: Semifinal 2

25 februari: Final

Annons