Ann-Louise Hanson om kärleken: Ett fruktansvärt felsteg

Ann-Louise Hanson och Bruno Glenmark har varit ett par länge och har skrivit sina memoarer Kärlekens miljonär tillsammans. Men en händelse kom inte med i boken. "Jag blev kär i en spansk flamencodansör", berättar Ann-Louise Hanson under sin dag i Stjärnorna på slottet i SVT.

Ann-Louise Hanson om maken Bruno Glenmark: ”Det vill jag kalla kärlek”

En knaper uppväxt med mycket kärlek. Så börjar historien om den folkkära artisten Ann-Louise Hanson. För de andra stjärnorna på slottet berättar sångerskan om en karriär som burit långt sedan barndomen i Kristianstad.

– Jag började sjunga som sexåring, säger Ann-Louise Hanson under frukosten med Peter Jöback, Marianne Mörck, Bosse Parnevik och Regina Lund.

Sången ledde tidigt till scenen. Först lokalt och sedan fick Anders Burman på skivbolaget Metronome upp öronen för henne. Ann-Louise Hanson fick flytta till Stockholm, spela in skivor och fick något av ett genombrott.

Hon minns att hon åkte ”hem” till Kristianstad för att fira jul i nya fina kläder. Hennes pappa reagerade på att dottern trodde att hon var för fin för sitt ursprung. En reaktion som fortfarande sårar.

Sjöng med Cornelis Wreeswijk

Under sin dag berättar Ann-Louise Hanson om en rad höjdpunkter i karriären. Här finns bland annat 13 framträdande i melodifestivalen, 50 låtar på svensktoppen, en oväntad turné med Cornelis Wreeswijk och Fred Åkerström och framgångar på den tyska marknaden. Det är också i yrket som hon träffar den stora kärleken i musikern Bruno Glenmark.

Han gjorde intryck med att hålla upp dörren och att vara en gentleman.

När det dessutom visar sig att Bruno passat ett barn åt gemensamma bekanta och bytt blöja insåg hon att det här var en man att satsa på.

– Då tänkte jag att men herregud, här är han, säger Ann-Louise Hanson i programmet.

Bruno Glenmark och Ann-Louise Hanson

Bruno Glenmark och Ann-Louise Hanson är ett par sedan 60-talet. Foto: SVT

Vid det här laget är Ann-Louise Hanson och Bruno Glenmark ett av de mest etablerade paren i svensk showbiz. De har jobbat sida vid sida, bildat familj och uppträder än.

Boken Kärlekens miljonär utelämnade historien

Förra året kom Kärlekens miljonär. Memoarer som paret skrev tillsammans. Under sin dag i Stjärnorna på slottet berättar nu Ann-Louise Hanson om en händelse i livet som efter mycket funderingar inte kom med i boken.

– Jag har malt det om och om igen men nu kan jag berätta det, säger Ann-Louise Hanson om vad hon kallar sitt ”fruktansvärda felsteg”.

För de andra vid middagsbordet på slottet berättar hon om en romans som inträffade när hon var förlovad med Bruno Glenmark.

Hon hade jobbat på en revy i Göteborg och träffat en spansk flamencodansös som hon blev förälskad i.

Flyttade en kort period till Madrid

Ann-Louise Hanson följde med kärleken till hans familj i Madrid där det gick upp för henne att hon hade begått ett stort misstag.

– Efter två månader kände jag att det här är fel familj för mig.

Ann-Louise Hanson flög hem till Sverige och klev av planet.

– Och vem möter mig där om inte Bruno. Det vill jag kalla kärlek, säger Ann-Louise Hanson som menar att beslutet att berätta hänger ihop med att hon vill få ett avslut och kunna förlåta sig själv också.

– Det här är något som kanske kan få folk att förstå hur stor och förlåtande kärleken kan vara också.

Stjärnorna på slottet sänds i SVT 1, lördagar klockan 20.00

Läs också: Bosse Parneviks krav inför Stjärnorna på slottet