Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Annie Lööfs traumatiska förlossning – dottern föddes i vecka 28

25 feb, 2021 
Aino Oxblod
FotografAnette Nantell/DN/TT.
Annie Lööfs dotter Saga föddes 2019 när Annie Lööf var gravid i vecka 28. I TV4:s program Renées brygga berättar Annie Lööf om hur det var.
Annie Lööf var gravid i vecka 28 när hennes livmoder sprack, och både hon och dottern Saga var nära att stryka med.
I Renées brygga berättar hon nu om den traumatiska händelsen, som tvingade henne till flera operationer.
– Det handlade framförallt om att jag förlorade så mycket blod. Det leder till att jag behöver göra tre operationer, och hon behöver komma ut, säger Annie Lööf i programmet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Annie Lööfs dotter föddes tre månader för tidigt i november 2019, efter att Centerpartiets partiledare drabbats av en svår komplikation.

I onsdagen Renées brygga berättar hon nu om traumat då både hon och bebisen var nära att mista livet.

Annie Lööf gästar Renées bryggaBrand logo
Annie Lööf gästar Renées brygga

– När förstod du att allt inte stod rätt till med din graviditet, undrar programledaren Renée Nyberg.

– Inte förrän det faktiskt hände. En natt i slutet av november så skulle jag gå upp på toaletten och när jag gör den rörelsen så är det någonting som brister. Jag bara skriker rakt ut. Jag kommer ju i chock för det gör så fruktansvärt ont. Och sen är jag i sådan chock så jag fattar inte förrän jag kom till sjukhuset att jag är där. Det kom ju ambulans och så och hämtade mig. Då visar det sig att jag har väldigt mycket färskt blod i buken, säger Annie Lööf i programmet.

Annons

Annie Lööfs livmoder sprack – var nära att dö

Annie Lööf konstaterar att hon var nära att dö – hennes livmoder hade spruckit, i gravidvecka 28.

– Det handlade framförallt om att jag förlorade så mycket blod. Det leder till att jag behöver göra tre operationer, och hon behöver komma ut, säger Annie Lööf och fortsätter:

– Då vill man ju inte att barnet ska komma. Jag hade fött för tidigt med nummet ett, men tre månader tidigt, det är en förälders värsta mardröm egentligen.

Dottern Saga väger bara ett kilo när hon föds, och får tillbringa sin första tid i kuvös på sjukhuset – men mår i dag bra.

– Då låg hon i kuvös, med massa slangar och syrgas, men det var ändå en stark tjej. Men hon behövde det för att hon var så liten, säger Annie Lööf i Renées brygga.

Annons