Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Årets julkalener 2019 är ”Panik i tomteverkstan”

08 mar, 2019 
Anaïs González Cruz
Nu är det jul igen! SVT:s julkalender för 2019 heter Panik i tomteverkstan och utspelas i en hemlig tomteby på Nordpolen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Årets julkalender 2019

Julen må kännas riktigt långt borta, men på SVT har inspelningen av årets julkalender precis dragit igång.

Under torsdagen avslöjades att julkalendern heter Panik i tomteverkstan, med Pernilla Wahlgren och Per Andersson i huvudrollerna som tomtemor och tomtefar. Handlingen utspelas i en hemlig tomteby på Nordpolen där tomtens verkstad ligger, men det finns ett stort problem – barnen har slutat tro på tomten.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Johanna Gårdare är programchef på SVT Barn och beskriver kalendern som ”en humoristisk julsaga i förhöjd sitcom-tappning”.

– Det betyder att det inte är en renodlad sitcom med pålagda skratt och fasta kamerainställningar. Men vi har valt att fokusera handlingen kring några få miljöer, bland annat det klassiska vardagsrummet som hjärtat och i det här fallet även tomtens verkstad, säger hon, enligt Aftonbladet.

Manus och regi står duon Fredde Granberg och Tomas Claesson för, som också ligger bakom det hyllade barnprogrammet Familjen Rysberg.

Här kan du tjuvtitta på årets julkalender – Panik i tomteverkstan:

Läs också:

Pernilla Wahlgren klar för julkalendern 2019 i SVT

Nostalgi! 5 julkalendrar på SVT vi aldrig glömmer

Bildextra: Kommer du ihåg de gamla julkalendrarna?

Foto: Janerik Henriksson//TT

Annons