Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Arga snickaren hälsar på hos kändisar i Anders knackar på

08 jan, 2018 
Minna Wallén-Widung
Anders Öfvergård är redo att hjälpa kändisar att försköna deras hem
Anders "Arga snickaren" Öfvergård är tillbaka i tv-rutan med ett helt nytt program. I Anders knackar på besöker han flera svenska kändisar – utan att på förhand veta vem det är. Bland annat får artisterna Barbro "Lill-Babs" Svensson och Rickard Söderberg påhälsning av programledaren.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

När TV4-satsningen Anders knackar på drar i gång den 22 januari lär vi få se en hel del nervösa och oförberedda möten i tv-rutan.

Anders Övfergård är aktuell i nya programmet Anders knackar på i TV4.
Anders Övfergård är aktuell i nya programmet Anders knackar på i TV4. Foto: Pär Bäckstrand/TV4

Anders Övfergård, mest känd som ”Arga snickaren” efter att ha lett programmet med samma namn i Kanal 5, hälsar i programmet på hemma hos svenska kändisar. Knorren är att han inte vet vems dörr han står utanför.

– Att inte kunna förbereda sig på vem man ska göra ett tv-program tillsammans med är ju lite speciellt som programledare, men det skapar möten som verkligen är på riktigt. Det är otroligt spännande att besöka så många intressanta personers hem och få lära känna dem bättre, säger Anders Öfvergård i ett pressmeddelande från TV4.

Se också: Anders Öfvergård knackar på hos Björn Gustavsson

Anders Öfvergård knackar på hos Björn GustavssonBrand logo
Anders Öfvergård knackar på hos Björn Gustavsson

Anders knackar på hos kändisar

I Anders knackar på får Anders Övfergård i varje avsnitt en ny adress att bege sig till. Han vet inte vem som bor där och får inte reda på det förrän han blivit insläppt, gått husesyn och läst ett brev från värden/värdarna.

Annons

Under de kommande dagarna lär Anders Övfergård och programmets huvudperson känna varandra ordentligt eftersom Anders sover över. Han lagar mat till sin värd och hjälper till med att hitta och bygga en lösning på något som personen behöver hjälp med hemma.

Lill-Babs om Anders knackar på

Anders knackar på har premiär den 22 januari och i det första programmet hälsar han på hemma hos Barbro ”Lill-Babs” Svensson i hennes hem i Järvsö.

– Det var underbart att vara med! Och så härligt att få besök av Anders som jag känner lite sen tidigare, han är så genuin och varm. En av de finaste dagarna i mitt liv var när allt det som vi tillsammans fixade och lagade i mitt hem blev klart, jag var och är överlycklig, säger Lill-Babs.

Alla deltagare i Anders knackar på i TV4:

Program 1: Barbro ”Lill-Babs” Svensson

Barbro "Lill-Babs" Svensson.
Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Foto: IBL

Barbro ”Lill-Babs” Svensson, 79, har varit en del av den svenska artisteliten sedan genombrottet på 1950-talet. Bland hennes mest kända låtar kan nämnas Är du kär i mig ännu, Klas-Göran?, En tuff brud i lyxförpackning och Leva livet. Lill-Babs driver också ”Lill-Babs Caffär”, en kombinerad butik och café hemma i Järvsö. Hon har tre barn – Monica Svensson, Kristin Kaspersen och Malin Berghagen.

Program 2: Per Morberg

Per Morberg.
Per Morberg. Foto: Lotte Fernvall/Aftonbladet/IBL

Per Morberg, 57, har de senaste åren kanske mest synts i tv-rutan i egna matlagningsprogrammet Vad blir det för mat? i TV4. Han har en bakgrund som kock med anställning på bland annat Riche och Café Opera i Stockholm, men blev känd för svenska folket som skådespelare.

Annons

Vid sidan av teaterscenen har Per Morberg spelat i tv-serier som Rederiet och Vita lögner samt i filmer som den hyllade Så som i himmelen av Kay Pollack. Per Morberg och hustrun Inese Morberg har varit ett par i nästan 40 år.

Program 3: Martin Stenmarck och Hanna Hedlund

Martin Stenmarck och Hanna Hedlund.
Martin Stenmarck och Hanna Hedlund. Foto: Pontus Orre/Aftonbladet/IBL

Martin Stenmarck, 45, är musikalartist och sångare. Han föddes i Örebro och växte upp tillsammans med tre av sina elva syskon.

Karriären tog fart i och med jobbet som sjungande servitör på Wallmans salonger och sedan dess har han medverkat i en rad uppsättningar, som Jesus Christ Superstar och West Side Story. 2005 vann Stenmarck Melodifestivalen med låten Las Vegas och representerade Sverige i Eurovision song contest i Kiev samma år.

Annons

Hanna Hedlund, 42, är artist och deltog i Melodifestivalen både år 2000 och 2002. Andra gången deltog hon tillsammans med systern Lina Hedlund med låten Big time party. Hanna Hedlund har också varit programledare i tv och var en av jurymedlemmarna i Talang 2007.

Martin Stenmarck och Hanna Hedlund gifte sig 2016 efter 19 års förhållande och har tre barn tillsammans.

Program 4: Pär Lernström och Linda Öhrn Lernström

Pär Lernström med sin fru Linda Öhrn Lernström.
Linda Öhrn Lernström och Pär Lernström. Foto: IBL

Pär Lernström, 37, har arbetat som programledare i tv och radio sedan 2001. Under årens lopp har vi sett honom i rutan som programledare för bland annat Idol, Parlamentet, Talang och Kockarnas kamp.

Annons

Linda Öhrn Lernström, 34, blev som 22-åring chefredaktör för Veckorevyn. Sedan dess har hon också jobbat som chefredaktör för tidningen Mama och numera jobbar hon som featurechef för sajten KIT.

Paret har två barn tillsammans.

Program 5: Clara Henry

Clara Henry.
Clara Henry. Foto: IBL

Clara Henry, 23, driver en av Nordens största videobloggar på Youtube. Hon är också programledare i såväl radio som tv.

Hon har bland annat haft en egen talkshow i Kanal 5 Play och 2017 var hon en av programledarna för Melodifestivalen, tillsammans med David Lindgren och Hasse Andersson. 2015 var hon sommarpratare i P1 och samma år gav hon ut boken Ja jag har mens, hurså?.

Program 6: Rickard Söderberg

Rickard Söderberg.
Rickard Söderberg. Foto: IBL

Rickard Söderberg, 42, utbildade sig ursprungligen till pianist vid musikhögskolan i Göteborg, men är mest känd som operasångare och debattör.

Annons

Han har medverkat i en rad klassiska operauppsättningar och har dessutom gett ut två album. 2013 var han en av körledarna i TV4-serien Körslaget och 2017 var han programledare för Gatans kör i SVT där han satte ihop en kör bestående av hemlösa människor.

Rickard Söderberg är också känd för att kämpa för HBTQ-rättigheter och sommarpratade i Sommar i P1 2017.

Program 7: Eva Röse och Jacob Felländer

Eva Röse och Jacob Felländer.
Eva Röse och Jacob Felländer. Foto: IBL

Eva Röse, 44, var i början av 1990-talet en av programledarna för Disneyklubben i SVT. Sedan dess har hon gjort sig ett namn som etablerad skådespelare. Hon har medverkat i en mängd tv-serier och filmer, som Maria Wern och Kopps. Hon har dessutom stått på scenen på bland annat Dramaten och Stockholms stadsteater.

Annons

Jacob Felländer, 43, är fotograf och musiker. Han har bland annat ställt ut sin konst på Fotografiska i Stockholm liksom i Berlin, New York och London. Hans verk hänger på väggen hemma hos bland annat Bill Clinton och den svenska kungafamiljen.

Program 8: Malin Baryard och Henrik Johnsson

Henrik Johnsson och Malin Baryard
Henrik Johnsson och Malin Baryard. Foto: IBL

Malin Baryard, 42, började rida vid sex års ålder och är i dag en av de mest kända svenska hoppryttarna. 2003 rankades hon som etta i världen tillsammans med hästen Butterfly Flip. Genom åren har hon vunnit medaljer i såväl SM som EM, VM och OS. Sedan 2014 är hon dessutom sportchef för hästevenemanget Sweden International Horse Show. Hon har också figurerat i flera tv-program.

Annons

Henrik Johnsson, 45, började sin tv-karriär i SVT i mitten av 1990-talet och har sedan dess jobbat som programledare för bland annat ZTV, TV3, TV4 och Kanal 5. Han har bland annat programlett Kvitt eller dubbelt, Diggiloo och ungdomsprogrammet Kannan. Han har de senaste åren också jobbat som producent, bland annat för Sommar i P1.

Paret gifte sig 2004 och har två barn tillsammans.

Anders knackar på har premiär måndagen den 22 januari kl. 20.00 i TV4 och på TV4 Play.

Annons