Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

Artister i Världens viktigaste kväll på TV4

30 apr, 2018 
Helena Sjögren
Några av gästerna och artisterna som uppträder på Världens viktigaste kväll – och roligaste.
Insamlingsgalan Världens viktigaste kväll – och roligaste i TV4 leds av David Hellenius och Renée Nyberg. Under kvällen blandas resereportage från flyktingläger med livemusik och humor. Här är alla gäster och artister som uppträder under kvällen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Direkt från Cirkus i Stockholm sänds Unicefs och TV4:s stora årliga insamlingsgala för barn. Galan, som fått namnet Världens viktigaste kväll – och roligaste, leds av David Hellenius och Renée Nyberg.

Under galakvällen får tittarna följa med skådespelaren Kjell Bergqvist som åker till Filippinerna där fattigdom och undernäring är ett stort problem. Där träffar han en fyrabarnsmamma som kämpar för att hennes undernärda barn ska överleva.

Programledaren Agneta Sjödin besöker ett sjukhus i Sydsudan där undernärda barn får behandling. Sångaren Martin Stenmarck möter barn som förlorat sina föräldrar och nu måste klara sig på egen hand i Uganda.

Världens viktigaste kväll 2018

Även David Hellenius och Renée Nyberg har besökt flyktingläger.

– För ett par veckor sedan reste jag, tillsammans med Unicef,  till världens största flyktingläger, Cox’s Bazar i Bangladesh. Det människorna där har varit med om är ofattbart. Deras familjer har mördats, kvinnor som våldtagits och torterats, barn som är skottskadade och svårt traumatiserade. Hjälpen i lägret är akut, säger programledaren och världsföräldern David Hellenius i ett pressmeddelande.

Anna Blomberg som Maria Montazami i Allsång på Skansen 2015.
Anna Blomberg som ”Maria Montazami” i Allsång på Skansen 2015. Foto: IBL Bildbyrå

Rachel Molin, Christine Meltzer och Anna Blomberg bjuder på de mer komiska inslagen. De lovar också att visa helt nya sidor av den svenska kändiseliten. För musiken står Tomas Andersson Wij och Uno Svenningsson, Mia Skäringer Lazar och Oscar Zia, Darin och Molly Sandén.

Även Peter Forsberg, Börje Salming och Malin Berghagen är med under kvällen och berättar om sitt engagemang i Unicef.

Världens viktigaste kväll – och roligaste sänds tisdag den 1 maj klockan 20.00 i TV4 och på TV4 Play!

Läs också:

5 tecken på att världen inte är jämställd

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons