Avgörande valet i Bonde söker fru: Kär i två killar

Susanna I Bonde söker fru är kär i två killar
Nog är det kärlek i luften när Linda Lindorff anländer på gårdarna inför böndernas slutliga val. Men för bonden Susanna är kärleken överväldigande, då hon förälskat sig i två av killarna. ”Jag har nog aldrig varit med om det här. Att båda lyckas fånga ditt hjärta på det viset”, säger Linda.

I den annars fridfulla tillvaron på landet har pulsen gått upp på bönderna i årets säsong av Bonde söker fru. Tiden som sommaren byggt upp för är kommen och det är dags att fatta sina slutliga, kärleksfulla beslut – om vem som får åka hem och vem som får stanna kvar på gården.

Förutsättningarna för beslutet skiljde sig minst sagt åt för bönderna vars slutdejter innehöll allt från bråk och otydliga signaler till ofattbar tudelning.

Dubbel förälskelse

Solen går upp över Valdemarsvik och upp stiger en sömnlös Susanna Karlsson. Kärlek som hon trodde skulle bringa henne glädje under sommaren har delat henne på mitten. Tårarna landar i kaffet när hon blickar upp på sina två förälskelser och ber om en stund för sig själv.

– Det bästa är att jag är kär i Susanna. Men jag är orolig. Man vet liksom inte hur allting kommer gå, säger Hannes.

– Det känns ganska jobbig nu faktiskt. Vi har ju någonting. Sedan vet jag inte vad de har exakt. Men jag är förälskad i Susanna, säger Jim.

Susanna I Bonde söker fru är kär i två killar

Susanna i Bonde söker fru är kär i två killar. Foto: montage/ TV4

Susanna tror sig ha tagit sitt beslut. Hon vill ha en trygg och långvarig kärlek, även om en passionerad sommarflört lockar. Men hon vet inte hur hon ska känna för att vara säker och är rädd att det i efterhand ska kännas fel.

Susanna möter både Hannes och Jim

– Varför tror du att det inte känns förrän det är gjort? Känns det inte här? Frågar programledare Linda Lindorff och pekar på hjärtat.

– Jo men det känns här, men för båda, svarar Susanna uppgivet.

En situation varken Linda eller Susanna säger sig ha upplevt förut. Men beslutet måste tas och bakom några kor ute på ängen möter hon killarna, var för sig, med en lång kram. När omfamningen lättat blåser vinden på emellan dem. Susanna tittar ner i marken och genom det fladdrande håret blickar hon upp på Jim.

– Jag har gjort det tråkiga valet, säger hon.

Lika försynt men med en mer samlad röst tittar hon upp på Hannes.

 – Skulle du kunna tänka dig att fortsätta träffa mig lite? Kanske? 

Hans mungipor skyndar sig upp och formar ett: “jättegärna”.

– Då säger vi så då, instämmer hon.

Kyss mellan bonde Susanna och Hannes

Kyss mellan bonde Susanna och Hannes. Foto: TV4

Nu har inte bara Hannes valt Susanna, utan även vice versa. Och det är med ett en trygghet i blicken hon ligger kvar i hans famn.

– Det känns som att Jim är sagokärleken medan Hannes är den verkliga kärleken, säger hon.

”Jag är inte singel längre! Jag har en framtida fru!”

För skogsbonden Per har det trots två fantastiska dejter blivit desto tydligare vem han känner det där lilla extra för.

Komplimangerna haglar när Per träffar Lina för den avgörande träffen. ”Fantastisk tjej”. ”Genuint äkta”. Men hon är inte den han väljer. För Pers hjärta tillhör någon annan – Sofie. Där finns både attraktion och känslor ingen av dem känt förut.

– Det bultar och det bränner och det har gått så fort. Jag har försökt bromsa mig och det går verkligen inte. Jag vill fortsätta att vara med dig. Om du vill vara med mig?

– Självklart Per! Jag vill bara ha mer av dig, säger hon i ett leende.

Bonde Per lycklig när han fick sin Sofie

En lycklig Per som fick sin Sofie. Foto: TV4

Och tillsammans med sin drömtjej ska han få åka till sitt drömresmål, Irland. Nära till skratt tycks han alltid ha, men nu finns någonting nytt i blicken. Förälskelse och framtidslängtan.

– Jag är inte singel längre jag har en tjej! Jag har en framtida fru!

Valde bort sin bonde efter bråket

För Erik, den unga hönsbonden från Hörby, blev möjligen det slutliga beslutet allra lättast. Då Caroline, efter deras bråk under sista dejten, själv väljer att lämna gården.

– Du har typ allt som jag söker hos en kille, men du och jag kommer inte att funka i längden, säger hon.

De är för olika och det tycker båda två.

Bonde Erik med sin Alicia

Bonde-Erik med sin Alicia. Foto: TV4

Kvar sitter Alicia och Erik. Stämningen är inledande formell när Erik än en gång påpekar vikten av det praktiska i hans liv. Han hinner även konstatera att det finns en hel del svårigheter för att de ska få det att funka, innan han tittar upp.

– Helt plötsligt har jag bestämt mig för att skita i det praktiska och bara gå på känsla, säger han och frågar om Alicia vill fortsätta dejta. Något hon gärna vill.

”Ett liv utan kärlek är en lagård utan kor”

På spänd picknick-dejt med Amanda berättar mjölkbonden Simon om sina starka känslor för Frida.

– Det går inte ända hem, man får inte den här pangkänslan, säger Simon, som inte vill hålla Amanda kvar på gården längre då det inte känns rätt.

Bonde Simon med sin Frida

Bonde-Simon med sin Frida. Foto: TV4

Med nervösa steg han stegar bort för att meddela Frida sitt val. Armarna är raka längs sidorna av kroppen, blicken fäst strax framför honom på marken.

Han snubblar på orden men ut kommer innebörden som gör den stora skillnaden.

– Jag känner så otroligt starkt för dig.

Det är med glädjande tårar de slänger sig i varandras armar och konstaterar att sommarens uppdrag är slutfört. Något som gäller för samtliga av de fyra bönderna.

– Ett liv utan kärlek är en lagård utan kor, säger Simon.

Läs också:

Linda Lindorff hjälper bonde i Bonde söker fru