Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Beskedet: Sanna Nielsen slutar i Allsång på Skansen

20 jun, 2022 
Artisten Sanna Nielsen på Sollidens scen där hon lett "Allsång på Skansen i flera år.
Årets Allsång på Skansen blir Sanna Nielsens sista. Efter flera år som bejublad programledare väljer hon att lämna stafettpinnen vidare.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det var sommaren 2016 som Sanna Nielsen gjorde sitt första program som programledare på Solliden-scenen.

I år blir således hennes sjunde säsong.

Det blir också hennes sista.

Se också: Sanna Nielsen – 5 fakta om kändisenBrand logo
Se också: Sanna Nielsen – 5 fakta om kändisen

I en intervju med TT berättar artisten att sommaren 2022 blir hennes sista.

Det är med blandade känslor som hon vinkar adjö till publiken.

– Jag säger ju hej då till något som jag har älskat att göra – men det känns ändå bra att ha bestämt sig. Samtidigt trivs jag ju så bra på den där scenen. Jag vet att jag än en gång kommer att ha världens roligaste sommar och att jag kommer att stå där efter det sista programmet och tänka: "Vad har jag gjort?", säger hon till TT.

Det är på tisdag den 28 juni som årets säsong av Allsång på Skansen drar igång SVT. Det blir första gången efter pandemin som det folkkära formatet också har publik på plats som förr i tiden.

Annons

Sanna ser fram emot att möta folket på plats igen.

– Har vi inte publiken där som supportar och hejar på oss så skulle det här inte vara ett så stort program. Kärleken från publiken kommer jag att ta med mig. Bara att se de där hardcore-fansen som kommer dit varje vecka och som har sina speciella platser. Det känns väldigt mäktigt att ha fått vara med om det, säger hon till TT.

Varför Sanna Nielsen slutar är inte känt. Inte heller vem som kommer att ta över rollen på Sollidens scen. Det enda vi vet är att SVT skrivit till TT att man "diskuterar spännande namn, kan jag lova."

Sanna Nielsens råd till den nya sångledaren, vem det nu blir, är att försöka sätta sin egen prägel på programmet.

– Även om man har sett "Allsången" hur många gånger som helst så måste man som programledare pröva sig fram och se vad som funkar för publiken – man måste slänga sig ut och testa, säger hon.

"Funny girl" väntar

I januari 2023 väntar rollen som Fanny Brice i musikalen "Funny girl" på Malmö Opera. Men efter sommaren kommer hon nog försöka smälta alla säsonger på Skansens scen. Från denna har hon sett människor bli vänner för livet efter att ha träffats och sjungit på plats.

Och när det väl är dags för premiären av nästa års allsång kommer Sanna Nielsen att följa programmet – men den här gången från publiksidan. Evenemanget har en samlande kraft, säger hon.

– Under pandemin skrev många och tackade oss för att programmet fanns. Det är helt enkelt ett program som förenar människor, säger hon.

Se också: 5 härliga ögonblick vi minns från Allsång på SkansenBrand logo
Se också: 5 härliga ögonblick vi minns från Allsång på Skansen
Annons