Bonusfamiljen säsong 3 – så fortsätter historien

Bonusfamiljens tredje säsong får skrivas om efter Lill-Babs plötsliga bortgång.
Inspelningen av Bonusfamiljen säsong 3 skulle ha dragit igång samma dag som Barbro "Lill-Babs" Svensson gick bort. Nu får manuset skriva om. "Alla är oerhört ledsna och tagna", säger projektledaren Peter Zell till Aftonbladet.

Den 3 april 2018 skulle inspelningen av Bonusfamiljen säsong tre dragit igång. I stället nåddes produktionen av det tragiska beskedet att Barbro ”Lill-Babs” Svensson gått bort i sviterna av hjärtsvikt och cancer.

– Alla är oerhört ledsna och tagna av det här, säger Peter Zell, projektledare för Bonusfamiljen på SVT, till Aftonbladet.

Trots sina hälsoproblem hade både Lill-Babs och produktionen en förhoppning om att hon skulle kunna spela in den tredje säsongen. Nu kommer manuset i stället att skrivas om.

– Vad gäller Lill-Babs karaktär Gugge så vet vi inte riktigt i dag, jag har faktiskt ingen plan för det. I dag är vi mest ledsna och överraskade. Vi koncentrerar vi oss på att samla våra tankar för familjen, säger Peter Zell till tidningen.

Lill-Babs och Marianne Mörck fick varandra i Bonusfamiljen

Lill-Babs och Marianne Mörck fick varandra i Bonusfamiljen. Bild: SVT

I säsongsavslutningen av den andra säsongen av Bonusfamiljen i SVT fick Lill-Babs karaktär Gugge gifta sig med kärleken Bigge spelad av Marianne Mörck.

– Det är som att vi alltid kommer att vara ihop Barbro och jag. Jag älskar denna människa, sa Marianne Mörck själv efter beskedet.

Skådespelare i Bonusfamiljen säsong 3

Samtidigt kan Mattias Bergqvist avslöja i Expressenbloggen Spoiler alert att mycket kommer att ha hänt när den tredje säsongen av Bonusfamiljen börjar. Ett år har gått sedan vi senast såg dem.

Lisas (Vera Vitali) och Patriks (Erik Johansson) gemensamma dotter Lo har börjat på dagis och Patrik är tillbaka på skolan. Martin (Fredrik Hallgren) har bildat en egen bonusfamilj och ska dessutom bli pappa. Även Katja (Petra Mede) har hittat en ny kärlek.

”Mycket av säsong tre kretsar kring vad som händer när Martin och Katja skaffar egna bonusfamiljer på riktigt och hur det påverkar Lisa och Patriks bonusfamilj och alla deras inbördes relationer. En annan tematik är barnlängtan och vilka konsekvenser de val vi gör i livet får”, skriver seriens skapare Clara Herngren, Moa Herngren och Felix Herngren i ett mejl till Spoiler alert.

Martin (Fredrik Hallgren), Eddie (Frank Dorsin), Sima (Nour El Refai), Gugge (Lill-Babs) och Birgitta (Marianne Mörck)

Martin (Fredrik Hallgren), Eddie (Frank Dorsin), Sima (Nour El Refai), Gugge (Lill-Babs) och Birgitta (Marianne Mörck). Bild: SVT

I den tredje säsongen kommer Nour El Refai, i rollen som Sima, och Eric Stern, som spelar rektor Stefan, att få mer plats.