Bosse Parneviks krav inför Stjärnorna på Slottet

Peter Jöback, Marianne Mörck, Ann-Louise Hanson, Bosse Parnevik och Regina Lund har intagit Teleborgs slott för inspelningen av årets Stjärnorna på Slottet. Veteranen Bosse Parnevik lovar flera roliga avslöjande om kändisar som Povel Ramel, Beppe Wolgers, Olof Palme och kungen. "Sanna men roliga", säger han till TT.

Stjärnorna på Slottet har blivit en riktig tv-klassiker lagom till julhelgen. I helgen anlände årets stjärnor för inspelningen av den kommande säsongen.

Peter Jöback, Marianne Mörck, Regina Lund, Ann-Louise Hanson och Bosse Parnevik i Stjärnorna på slottet.

Peter Jöback, Marianne Mörck, Regina Lund, Ann-Louise Hanson och Bosse Parnevik. Foto: Hans Montelius/SVT

Den här gången är det skådespelerskan Regina Lund, artisterna Peter Jöback, Marianne Mörck och Ann-Louise Hanson samt imitatören Bosse Parnevik som medverkar i programmet. Årets säsong spelas in på Teleborgs slott i Växjö.

För TT berättar Bosse Parnevik att han är extra nyfiken på Regina Lunds healing.

– Det har hänt mystiska saker i mitt liv som hon kanske kan förklara.

Kravet för att medverka

Hans krav för att medverka i programmet var att få vara med i urvalsprocessen.

– När jag kom in fattades två eller tre. Så jag sa att jag ville godkänna de andra namnen om jag skulle vara med. Jag föreslog Ann-Louise, vi känner varandra sen länge. Peter Jöback har jag träffat någon gång, men de andra vet jag inte så mycket om, säger Bosse Parnevik.

Bosse Parnevik tillsammans med sonen Jesper Parnevik

Bosse Parnevik tillsammans med sonen Jesper Parnevik 1993. Foto: Aftonbladet/IBL Bildbyrå

Den 79-årige entertainern tror att han kommer få en del hel frågor om barn och barnbarn. Men lovar också att bjuda på anekdoter från sin långa karriär.

– Sedan tänkte jag avslöja en hel del om hans majestät konungen, Povel Ramel, Beppe Wolgers, Olof Palme och några andra som jag har imiterat. Det är roliga saker. Sanna men roliga, säger Bosse Parnevik till TT och deklarerar samtidigt att det inte kommer att bli aktuellt att imitera någon av sina medstjärnor.

Här är årets stjärnor i Stjärnorna på slottet i SVT 2017:

Bosse Parnevik.

Bosse Parnevik. Foto: IBL

Bosse Parnevik

Född 1938 i Göteborg men uppväxt i värmländska Munkfors.

Artist och imitatör. Pappa till golfspelaren Jesper Parnevik.

Fick sitt stora genombrottet i TV 1963 hos Lennart Hyland i programmet Karusellen.

Parneviks Cirkusparty, som spelades in 1993-94 , blev hans sista stora produktion. Där medverkade bland annat Monica Zetterlund, Pernilla Wahlgren, Robert Gustafsson och Uffe Larsson.

Ann-Louise Hanson

Ann-Louise Hanson. Foto: IBL

Ann-Louise Hanson

Ann-Louise Hanson är en svensk sångerska född 1944 i Kristianstad.

Redan som 6-åring stod hon på scen för första gången. Som 14-åring fick hon skivkontrakt men det stora genombrottet kom tre år senare med hennes svenska version av Elvis Presleys Are you lonesome tonight?

Ann-Louise Hanson har spelat in över 600 låtar och medverkat i Melodifestivalen 13 gånger. Hon är dessutom den kvinnliga artist med överlägset flest låtar i Svensktoppens historia med sina 50.

Just nu aktuell med boken Kärlekens miljonär som hon skrivit tillsammans med maken Bruno Glenmark. Där berättar paret om sitt liv tillsammans och om alla möten med kända – och okända – människor.

Marianne Mörck

Marianne Mörck. Foto: IBL

Marianne Mörck

Marianne Mörck föddes i Göteborg 1949.

Sångerska, skådespelare, komedienne och regissör.

Genom åren har hon gjort många stora roller, bland annat Eliza i My Fair Lady, Sally Bowles i Cabaret, Maria i Sound of Music och titelrollen i Carmen.

Hon har även synts i film och på TV, bland annat i rollen som växeltelefonisten Ebba i ett 25-tal Wallander-filmer. Gör också rollen som ”Bigge” i Bonusfamiljen i SVT.

Marianne Mörck har också fått ta emot en mängd priser, bland annat Thaliapriset, Guldmasken, Malmö Stads Kulturpris, Årets skåning, Sydvenskans Kulturpris och Litteris et Artibus.

Har under en tid drivit restaurangen vid Malmö Opera.

Säger sig ha sin absoluta egentid mellan klockan elva och fyra på natten, då hon tittar på faktaprogram på tv.

Regina Lund

Regina Lund. Foto: IBL

Regina Lund

Regina Lund föddes i Vasa i Finland 1967.

Svensk skådespelare, sångare, låtskrivare, poet, författare och konstnär.

Slog igenom som Ofelia i Hamlet på Riksteatern 1992. Gjorde senare stor succé med I hetaste laget tillsammans med Björn Skifs. Många minns henne också som sekreteraren Mona i Rederiet.

Våren 2013 fick Regina Lund beskedet att hon drabbats av bröstcancer, men bedömdes i början av 2014 vara fri från sjukdomen.

Peter Jöback

Peter Jöback. Foto: IBL

Peter Jöback

Peter  Jöback föddes 1971 i Stockholm.

Svensk sångare, skådespelare och artist.

Peter Jöbacks stora genombrott blev i rollen som Robert i Kristina från Duvemåla. Sångnumret ”Guldet blev till sand”, som släpptes efter en studioinspelning av musikalmusiken,  låg inte mindre än 110 veckor på Svensktoppen.

Han har sedan dess gjort en mängd andra musikalroller. Bland annat har han spelat The Phantom of the Opera både i Londons West End och på Broadway i New York.

Läs också:

Peter Jöback om övergreppen: Lagt skuld på mig själv

Här är deltagarna i Stjärnorna på slottet 2018