Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

Bruce Dickinson om cancerdiagnosen: Vände mig till Google

24 nov, 2017 
Helena Sjögren
När Iron Maiden-sångaren Bruce Dickinson upptäckte en cancerknöl på halsen visste han att något inte stod rätt till. Men i stället för att vända sig direkt till sjukvården provade han en annan diagnosmetod. "Jag vände mig förstås direkt till min doktor – mister Google", säger han i talkshowen Skavlan.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I fredagens Skavlan gästas programledaren Fredrik Skavlan av Felix Herngren, Norges tidigare statsminister Gro Harlem Brundtland, journalisten Luke Harding och Iron Maidens Bruce Dickinson.

Bruce Dickinson
Bruce Dickinson på scen i Köpenhamn. Foto: IBL Bildbyrå

Bruce Dickinson är just nu aktuell med sin självbiografi, men i programmet berättar han också hur han upptäckte att han drabbats av cancer i tungan och svalget.

Googlade sina symtom

Allt började med att sångaren kände en knöl på halsen.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

– Jag vände mig förstås direkt till min doktor – mister Google, säger han i programmet.

I samma veva höll Iron Maiden på att arbeta med plattan Book of souls. Och förutom knölen mådde Bruce Dickinson i stort sett som vanligt.

Annons

– Det var ändå ett par saker. Jag känner min kropp rätt väl eftersom jag tränat väldigt mycket, och jag tar inga droger. När något är fel känner jag det. Jag kunde inte säga exakt vad jag trodde var fel, men jag visste att något var fel, säger han i Skavlan.

Bruce Dickinson från Iron Maiden
Bruce Dickinson. Foto: IBL Bildbyrå

Skrev biografin på kollegieblock

För magasinet Rolling Stone har Bruce Dickinson också berättat att cancern var en av de saker som fick honom att bestämma sig för att skriva sin biografi. När han var fri från sjukdomen började han teckna ner sin livshistoria i kollegieblock.

– Det är ju ingen dålig slutpunkt för en bok – även om jag inte har några planer på att checka ut snart. Det är början på ett helt nytt kapitel som kommer att pågå resten av mitt liv. Så då tänkte jag, eftersom jag redan har ett slut är början enkel, sa han till tidningen i början av november 2017.

Skavlan sänds på fredagen den 24 november kl. 21.00 i SVT1

Läs också:

Anna Hage blev vittne till Palmemordet – berättar i Skavlan

Annons