Camilla Läckberg skapar tv-serien ”Lyckoviken” för TV3

Porträtt av Camilla Läckberg
Författaren Camilla Läckberg avslöjar nu sitt nya stora projekt. Tillsammans med Christina Saliba håller hon på att skapa en tv-serie. ”Jag har alltid drömt om att få skapa en såpa”, förklarar hon.

Författaren Camilla Läckberg, 45, har sålt miljoner böcker världen över. Så sent som i våras släppte hon sin senaste roman En bur av guld som redan hyllats av många. Och den som bara vill ha mer av hennes skapande blir antagligen mycket glad över hennes nya avslöjande. Hon gör något hon inte tidigare gjort – skapar en tv-serie.

Slå på ljud

I ett inlägg på Instagram berättar hon om den glada nyheten.

”Jag har alltid drömt om att få skapa en såpa. Som en slags hyllning till alla de såpor jag följt under livets gång men även till de som jag följer än i dag. Jag älskar dem alla men jag älskar Lyckoviken allra mest. Så heter den nämligen, min serie”, avslöjar Camilla Läckberg i inlägget på Instagram.

Tillsammans med Christina Saliba har Camilla Läckberg drivit projektet från grunden. Deckardrottningen avslöjar också att serien kommer att innehålla en del inslag av crime.

Såklart, jag kunde ju inte låta bli att addera lite brott till denna klassiska genre.

När har Lyckoviken premiär?

Men skapandet av Lyckoviken har inte bara inneburit glädje, vägen dit har även varit snårig. Under resans gång har de tvingats gå igenom flera motgångar.

Som vi har slagits och kämpat för att få Lyckoviken att gå från idé till en faktisk serie. I flera år har vi jobbat och inte en enda gång har vi varit nära att ge upp”, skriver hon och fortsätter:

Vi har stött på motgångar och många nej på vägen. Projektet har ibland känts dött för att sen återuppstå igen. Det visar oss att allt går, bara man inte ger upp.

Inspelningarna startar under våren, och det färdiga resultatet kommer att visas på TV3 och Viaplay om ungefär ett år.

Av Saga Pettersson/Hänt.se

Foto: TT