Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Carina Bergfeldts oväntade utgifter som husägare – 129 000 kronor

02 nov, 2021 
Lukas Ernryd
Till vänster, flera femhundrasedlar, till höger, journalisten och programledaren Carina Bergfeldt.
Livet som ny sommarhusägare kan ge flera negativa överraskningar för plånboken. Det är något programledaren Carina Bergfeldt fått erfara. Hennes inlägg i sociala medier görs med både en stor dos humor och självkritik.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Alla som följt Carina Bergfeldt på facebook eller instagram vet att hon tidigare i höstas köpte ett fritidshus som hon föll pladask för. Den 1 oktober publicerade hon ett inlägg med orden: ”Idag blev den här lilla stugan vid en sjö vår”.

Tanken var att huset skulle bli en fristad från hetsen och stressen som det fullspäckade jobbschemat ger henne. Där skulle hon och danska maken Jesper Zölck vila batterierna och ta hand om sonen Hamilton, 1 år.

Se också: 6 saker du kanske inte visste om Carina Bergfeldt

Annons
Carina Bergfeldt - 6 saker du kanske inte visste om journalistenBrand logo
Carina Bergfeldt - 6 saker du kanske inte visste om journalisten

Men det skulle bara dröja några dagar innan Carina upptäckte flera saker som inte riktigt var uppenbart före husköpet. Besiktningsprotokollet visade att badrummet i sitt nuvarande skick utgjorde en "direkt livsfara".

Duschutrymmet saknade tätskikt vilket innebär att det var i direkt kontakt med eluttag som inte heller var inkopplade med jordfelsbrytare. Detta tvingade Carina att totalrenovera badrummet.

Carina Bergfeldt var sedan i kontakt med säljaren som hävdade att badrummet renoverades på ett fackmannamässigt sätt för två år sedan.

Annons

I vilket fall var det bara starten på ett husköp som skulle bli mer kostsamt än vad hon först hade trott. Rätt fort skulle oväntade utgifter torna upp sig. Det är något som säkert många husägare kan känna igen sig i och svära över. Men i sociala medier radar istället Carina upp utgifterna och berättar med en slags torr humor hur pengarna bara far iväg.

Kostsamma veckan startade 27 oktober

Dag 1

Så här skriver Carina: "Dag ett som husägare börjar prima.”Den här varmvattenberedaren är 41 år gammal. Den kan du glömma. Första oväntade utgiften: 10.400 kronor.

Dag 2

Nästa smäll. Varmvattenberedaren kunde helt enkelt inte flyttas utan att skada golvet. För att hinna bli klar med renoveringen innan jul var Carina tvungen att köpa en duschkabin. Oväntad utgift: 2998 kronor.

Annons

Se också: Ur Carina Bergfeldt – Bianca Salming om att bli irriterad på pappa

Ur Carina Bergfeldt: Bianca Salming om när hon blir irriterad på sin pappaBrand logo
Ur Carina Bergfeldt: Bianca Salming om när hon blir irriterad på sin pappa

Dag 3

Kylen har inget uttag bakom sig. Det visar sig att säljaren kört med en lång förlängningssladd över rummet. Något som Carina inte önskar. Hon frågade en elektriker om råd. Han sa att han kunde bygga ett nytt uttag. Men det skulle gå på 480 kronor plus moms i 3-4 timmar.

Dag 4

Hantverkaren som ska fixa badrummet skickar ett sms. Det fattas tre kvadratmeter klinker. Kostnad cirka 1500 kronor plus frakt.

Annons

Dag 5

Inget oväntat!

Dag 6

Nu trillade kostnaden för lagfart, pantbrev och resterande egeninsats in. Summan landade på 112 282 kronor. Dock skriver Carina att hon inte borde ha blivit förvånad. "Jag önskar så att jag kunde skylla på någon. Men den här faller under egen vimsighet och att inte ha ställt tillräckligt många frågor."

Totalt summeras Carinas första vecka till cirka 129 000 kronor.

Annons