Carola – första deltagaren att avslöjas för Let's Dance 2021

Carola Häggkvist under invigningen av Alice Bar, Grand hotel Saltsjöbaden.

Foto: Karin Törnblom/TT

Efter att i flera år ha tackat nej till medverkan i programmet har schlagerdrottningen Carola Häggkvist sagt ja till att medverka i Let's Dance 2021.

Den som följer Carola på Instagram har i flera dagar kunnat se henne hinta om att något stort snart skulle avslöjas. Nu är nyheten släppt – Carola är en av årets deltagare i TV4:s Let's Dance.

– Det är perfekt tajming att i den här tiden kunna investera både i sig själv, i kroppen och framtiden, säger hon i en intervju med TT.

Att få nya danskunskaper är förstås även perfekt för Carola när konsertverksamheten väl kommer igång igen.

Se också: Här är alla vinnare i Let's Dance

1:43

Efter reklamen: Här är alla vinnare av Let's Dance

(1:43)

Carola har alltid sagt nej till Let's Dance

Carola har fått förfrågan om att vara med i programmet nästan varje år. Först nu, när pandemin satte käppar i hjulet för annat inplanerat fick hon utrymme att tacka ja.

– Jag har tackat nej i väldigt många år, och prioriterat mina egna konserter och inspelningar. Men nu när detta kom så lägligt känner jag en enorm lycka och glädje att få vara med i Let's Dance, säger Carola till TT.

Som danspartner kommer hon ha Let's Dance–veteranen Tobias Karlsson.

– För mig är det bara en vinst att komma i gång med träningen och dansen, sedan har jag Tobias, det känns som att vi har extra bra kemi, en ny vän, säger hon.

Dessutom har de båda haft covid-19 så Carola är inte orolig för att bli sjuk när de är nära varandra i dansen.

Carolas bakslag i jakten på kärlek: ”Livet som kändis…”

Carolas knäskada från Så mycket bättre

Men hon är lite orolig för sitt knä. När hon var med i TV4:s Så mycket bättre 2014 skadade hon det nämligen rejält – ledbandet slets av under en kricketaktivitet med Ola Salo.

Den skadan har hon dragit med länge, så nu oroar hon sig lite för hur det ska gå med alla veckor av träning hon har framför innan programmet drar igång.

Från och med torsdagen den 17 februari avslöjar TV4 pö om pö vilka kända ansikten som tittarna kommer kunna följa under våren i dansprogrammet.

Let's Dance har premiär den 20 mars i TV4.