Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Christer Björkman om relationsrådet: "Idiotiskt"

17 okt, 2017 
Helena Sjögren
När Christer Björkman vann Melodifestivalen 1992 fick han ett råd som han senare skulle ångra. I SVT-programmet En kärlekshistoria berättar han om sin känslor kring beslutet i efterhand. "Idiotiskt", säger han i programmet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I SVT-programmet En kärlekshistoria träffar programledaren Ann-Marie Rauer sex kändispar och pratar kärlek, otrohet, passion, barnlöshet och kriser.

Den här veckan möter hon Melodifestivalgeneralen Christer Björkman och maken Martin Kagemark. De har varit ett par i 20 år. Men paret har inte bara levt tillsammans, de har också arbetat ihop.

Men att vara öppen med sin homosexualitet har inte alltid varit en självklarhet.

Christer Björkman som artist 1992
Christer Björkman som artist 1992. Foto: IBL Bildbyrå

När Christer Björkman vann Melodifestivalen 1992 hade han redan kommit ut hemma i Borås. Men i samband med vinsten med I morgon är en annan dag fick han ett råd.

– Det var någon som viskade i mitt öra: ”Ligg lite lågt med bögeriet”. Sedan såg någon till att min bästis Jenny, från Frankrike, var den första som kom upp på scen för att gratulera mig, säger han i programmet.

Annons

Christer Björkman: ”Idiotiskt”

Christer Björkman beskriver det som om han blev satt i en fålla och att han sedan valde att följa den under ett par år. Men 1996 bestämde han sig för att komma ut.

– Idiotiskt, säger han om beslutet att hymla med sin sexuella läggning.

Christer Björkman med sin man
Christer Björkman och Martin Kagemark. Foto: IBL Bildbyrå

I En kärlekshistoria berättar Martin Kagemark om hur han ”outades” som Christer Björkmans pojkvän av tidningen Se & Hör 1997. Då hade han inte ens kommit ut för sin familj.

– Det var väldigt jobbigt och det var väldigt jobbigt för min familj. Det var väldigt omvälvande för mig också. Jag mådde ganska dåligt psykiskt, säger han i programmet.

En kärlekshistoria med Christer Björkman: Onsdagen den 18 oktober klockan 21.00 i Svt1

Läs också:

Christer Björkman om sexövergreppet: ”Påverkade mig många år”

Christer Björkman: Nu är det bestämt när jag slutar!

Christer Björkman om stresseksem och töntstämpel

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

 

Annons