Lästips: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Christer Sjögrens hyllning till sin pappa i Så mycket bättre

17 nov, 2018 
AvFredrik Rubin
Christer Sjögren tolkar Stors låt med titeln "Pappas låt".
Under hiphop-artisten Stors dag i TV4:s Så mycket bättre rör Christer Sjögren deltagarna till tårar. Linnea Henriksson står för en feministisk tolkning av låten Svartskallar.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

Så har det blivit dags för hiphop-artisten Stor att stå i centrum i TV4:s Så mycket bättre. Stor, som under flera avsnitt rört övriga deltagare till tårar, med sina innerliga tolkningar av kollegornas låtar.

Men denna gång är det Stor själv som får kämpa med att hålla tårarna tillbaka. En kamp som han emellertid misslyckas med.

Christer Sjögren sjunger om sin pappa

Det är Christer Sjögrens tolkning av Stors hit Pappas låt, som slår undan fötterna på deltagarna. En låt som Stor skrivit som en hyllning till hans pappa och som Sjögren framför med pondus med sin egen far som adress.

– Texterna stämmer in på mitt förhållande med min far, min pappa var rolig och tyckte det inte att det var besvärligt att ha mig med. Vi hade en fantastisk relation livet ut, säger en berörd Christer Sjögren.

Se också: Tareq Taylors tårar och hyllning till sin dotterBrand logo
Se också: Tareq Taylors tårar och hyllning till sin dotter

– Försöker du ha ihjäl mig, frågar artisten Albin Lee Meldau när Sjögrens sista toner klingat ur, medan han gråter och utbrister en skål för Christer och allas pappor.

Stor får tårar i ögonen efter Christer Sjögrens tolkning.
Stor får tårar i ögonen efter Christer Sjögrens tolkning. Bild: TV4

Musiken förenar människor över genrer

Att Christer Sjögren skulle komma att känna så starkt för Stors musik, var på förhand ingen självklarhet. Kopplingen mellan dansband och hiphop är inte given.

Annons

– Du är så generös som person och du är en stor konstnär. Jag ska lägga mig platt och säga att jag inte visste vem du var. Men när jag lyssnade på din musik så kände jag att här fanns det något, säger Christer Sjögren.

Eric Gadd är nervös

En som känt till Stor under lång tid är artisten Eric Gadd, faktum är att han till och med gått fram på stan för att framföra sin uppskattning.

– Jag är lite nervös över Stors mottagande. Jag har sån stor respekt för honom och för hiphopen, så jag är nervös, säger Eric Gadd just innan han ska framföra sin tolkning. En tolkning som mottas väl.

Deltagarna lyssnar på ett liveband just innan middagen.
Deltagarna lyssnar på ett liveband just innan middagen. Bild: TV4

Antirasism och feminism i centrum

Tittarna får under Stors dag ta del av hans engagemang mot rasism och för kärlek och alla lika värde. Just denna medmänskliga ådra är något som Linnea Henriksson plockar upp och spinner vidare på i sin tolkning av låten Svartskallar.

Annons

– Jag kan inte säga att jag förstår hur det är att utsättas för rasism och gå in i ett rum och bedömas för mitt utseende. Men bara för att jag inte kan förstå så kan jag stå bakom. Precis som du gör i min feministiska kamp, säger Linnea Henriksson som döpt om låten Svartskallar till Små tjejer.

Linnea Henriksson tolkar Stors låt "Svartskallar".
Linnea Henriksson tolkar Stors låt ”Svartskallar”. Bild: TV4

Under Linneas framträdandet, som är ett brandtal för feminism och allas lika värde, tappar Stor hakan och ställer sig upp och skriker när den högsta tonen nås.

– För mig var det här det fetaste, det är det viktigaste. Du tog min grej till din grej. Fan vad du är grym, säger Stor och fortsätter;

– Tror att många personer kommer att gilla denna låten och känna styrka i den. Att det kommer från en låt hon tolkat från mig gör mig stolt.

Se Pappas låt med Christer Sjögren här

Läs också:

Christer Sjögren om kontrollbehovet och rädslan för rubriker

Tårarna under Linnéa Henrikssons dag i Så mycket bättre

Charlotte Perrelli om betalningen för Så mycket bättre

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons