Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Christina Schollin: "Ingen vill väl framstå som senil"

03 dec, 2018 
Henrik Högström
Som mamma och mormor har Christina Schollin en ny roll i Wahlgrens värld. Och i den serien kan det hända att den nyss fyllda 80-åringen framställs som virrigare än vad hon är. ”Klart att jag är känslig över hur jag når ut till folk”, säger Christina Schollin till Aftonbladet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Skådespelerskan Christina Schollin är matriarken i folkkära nöjesfamiljen Wahlgren. Och på hennes meritlista finns allt från omsusade huvudrollen i Änglar finns dom till rollen som bitska Margareta Öhman i SVT:s långkörare Varuhuset. 

I tv-serien Wahlgrens värld i Kanal 5 är det dock dottern Pernilla och barnbarnet Bianca som handlingen roterar kring först och främst. Här är det mer Bianca som är den bitska. Här har Christina Schollin och hennes man Hans Wahlgren en lite annorlunda roll.

Christina Schollins 80-årsfest

Som i förra veckans avsnitt där handlingen kretsade kring Christina Schollins 80-årsfest i somras. En tillställning med runt 140 gäster som till exempel Helge Skoog, Per Ragnar och Gunwer Bergquist. Vänner och kolleger från en lång karriär.

Bianca Ingrosso, Pernilla Wahlgren och Christina Schollin
Tre generationer Wahlgren. Foto: IBL

Det händer att Pernillas mamma och Biancas mormor framstår som en smula förvirrad i serien. Så även i avsnittet om festen. Det är inget som undgått Christina Schollin.

Annons

– Jag kanske överreagerar. Men jag kan bli ledsen, ingen människa vill väl framstå som en senil gammal dam när man är i sina bästa år. Och det är klart att jag är känslig över hur jag når ut till folk. Jag reagerar på vissa sekvenser, och att de utelämnar ganska mycket när jag kanske inte framställs som så virrig. Men jag kanske är sådan? Jag upptäcker ju själv när jag kollar på programmet och ser mig själv, ”vad är det för förvirrad dam”, säger Christina Schollin till tidningen och skrattar.

”Rena rama hysterin ibland”

Samtidigt kan hon, som mångårigt proffs, inse att klippningen handlar om att produktionen vill göra programmet så roligt som möjligt. Och ger man sig in i leken får man leken tåla, anser Christina Schollin.

– Tycker andra att det är så roligt får jag väl bjuda på det.

Och hon är, trots invändningarna, nöjd med sin medverkan i Wahlgrens värld. Numera har hon fått en helt ny beundrarskara. Fans som är mer intresserade av att ta selfies med Bianca Ingrossos mormor än med Margareta från Varuhuset.

– De har nog ingen aning om vad jag har uträttat i skådespelarväg. De ser nog mig som roliga mormor. ”Oh, my God, oh my God, det är ju Christina Schollin!” Så kan de säga. Det är rena rama hysterin ibland.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons