Daniel Norberg drabbad av sjukdom: "Lite läskigt"

Daniel Norberg blev mystiskt sjuk under inspelningen av Let's Dance 2018
Let's dance-deltagaren och komikern Daniel Norberg har drabbats av underproduktion i sköldkörteln. Han har nu börjat äta medicin och risken är att han får ta den resten av livet. "Jag har varit otroligt utmattad och halvt deprimerad", säger han till Expressen.

Repetitionerna inför fredagens direktsändning av Let’s dance har de senaste dagarna kantats av sjukdomsbesked. Under onsdagen kom rapporter om att en av publikfavoriterna, Jon Henrik Fjällgren, drabbats av ett rejäl förkylning med feber och hosta.

Daniel Norberg och Maria Zimmerman i "Let

Daniel Norberg tillsammans med danspartnern Maria Zimmerman. Foto: Karin Törnblom/IBL

Och på torsdagsmorgonen rapporterar Expressen att komikern Daniel Norberg, som dansar tillsammans med Maria Zimmerman, fått ett läkarbesked som innebär att han kan behöva ta medicin resten av livet. Han har drabbats av underproduktion i sköldkörteln.

Daniel Norberg sjukdom

Det hela uppdagades när han fick svar från det blodprov som samtliga deltagare måste göra innan Let’s dance drar i gång.

– Jag har varit otroligt utmattad och halvt deprimerad. Men nu känns det bättre så det är väldigt skönt att ha fått reda på detta. Det hade jag inte fått om det inte vore för det här programmet, säger han till Expressen.

Daniel Norberg i "Let

Daniel Norberg i Let’s dance 2018. Foto: Karin Törnblom/IBL

Sjukdomen har inneburit att Daniel Norberg ägnat stora delar av sin tid åt att sova.

– Jag har sovit hela helgerna. Det sista halvåret har jag inte umgåtts med vänner för jag har sovit så mycket för jag har varit så otroligt trött, säger han till tidningen.

Har fått medicin

Nu har Daniel Norberg fått medicin utskriven och om tre veckor ska han tillbaka till läkaren för att kontrollera om dosen behöver justeras, skriver Expressen. Hans danspartner Maria Zimmerman säger att hon märkt en förändring i hans energinivå sedan han började ta sin medicin.

Daniel Norberg och Maria Zimmerman i "Let

Daniel Norberg och Maria Zimmerman i Let’s dance i TV4. Bild: Peter Wixtröm/Aftonbladet/IBL

Även om läkaren konstaterat att Daniel Norberg har en underproduktion i sköldkörteln, är det inte helt fastslaget vad detta beror på.

– De är inte helt säkra på det… Men de här tabletterna jag får nu kommer göra susen. De här tabletterna ska man ta resten av livet så det är lite omständligt. Det är inte helt klart, men det barkar åt det. Det är lite läskigt, säger han till Expressen.

Läs också:

Här är alla deltagare i Let’s dance 2018!