Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Därför slutar Jesper Börjesson på TV4 och ”Nyhetsmorgon”

15 jan, 2020 
Saga Pettersson
Porträtt av Jesper Börjesson i Nyhetsmorgonstudion på TV4.
Efter nästan 25 år på TV4 ska den folkkära programledaren Jesper Börjesson sluta på kanalen. I ett långt inlägg på Instagram berättar han om sitt beslut.
”Jag kommer sakna er något alldeles enormt”, förklarar han för TV4-tittarna.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Under morgonen meddelar programledaren Jesper Börjesson att han lämnar TV4 och Nyhetsmorgon. Det är i ett långt och känslosamt inlägg på Instagram som han berättar om det stora beslutet.

”Det här är faktiskt lite svårt att skriva. Efter snart 25 år på TV4 så är det dags för mig att kliva ut ur studion och göra något annat i livet. 1995 började jag på TV4 Jönköping/Borås och fick sedan året därpå jobb som allmänreporter på TV4Nyheterna i Stockholm”, skriver Jesper Börjesson.

Han fortsätter:

”I stort sett hela mitt vuxna liv har jag alltså jobbat här. Det har varit en fantastisk resa där jag fått rapportera från massor av stora händelser och träffat så många spännande människor som format både mig och världen för alltid. Jag älskar att träffa människor och höra deras historier. Jag är otroligt stolt över att jag varit en del av den här fantastiska redaktionen och att jag fått vara programledare för Sveriges största och absolut bästa morgonprogram.”

Annons

Han kommer inte bara att lämna TV4 och Nyhetsmorgon, han kommer även att lämna tv-rutan. Hans nya jobb kommer att innebära något helt annat än det han tidigare gjort.

”På darriga ben lämnar jag snart TV4 och Nyhetsmorgon för att börja på teknikkonsultföretaget Rejlers. Där ska jag jag vara med och leda en helt ny och väldigt spännande utbildningssatsning”, förklarar han om sitt nya yrke.

Han hälsar även till tittarna att han kommer att saknar dem ”något alldeles enormt”.

Nyhetsmorgons ord om Jesper Börjessons beslut

Bland kommentarerna till inlägget är det flera kollegor som hunnit skicka

”Jesper – du har varit en så fin kollega! Och även i fortsättningen är du min vän! Kram och lycka till”, skriver programledaren Anders Pihlblad.

”Jeppe!! Min favorit. Vem ska jag nu prata musik med? Du är så häftig och modig som vågar satsa på annat! Och du kommer göra succé även där! Stor kram”, skriver TV4-reportern Carolin Björnerhag.

Och bland kommentarerna finns även många ledsna och chockade tittare.

”Åh vad vi kommer sakna dig i rutan! Lycka till framöver!” skriver en.

”Så tråkigt. Du är helt klart bäst i Nyhetsmorgon. Lycka till framöver!” skriver en annan.

Nyhetsmorgons Instagram-sida har delat Jesper Börjessons inlägg, och har även lagt till en hälsning till den folkkära programledaren.

”ÅH vad vi kommer sakna dig Jesper! STORT lycka till!”

Foto: TT

Annons