Nytt tävlingsprogram med kändisar – det här är Kompani Svan

Gunde Svan, Mikael Tornving och alla kändisar i programmet Kompani Svan.

Linus Hallsenius/Kanal 5/discovery+

Gunde Svan och Mikael Tornving drillar kända svenskar i nya tävlingsprogrammet Kompani Svan. Här är alla deltagare!

Tolv kända svenskar. I olika åldrar, med olika förutsättningar och vitt skilda drivkrafter. Ett stenhårt fysiskt och mentalt boot camp, lett med fast hand och värme av Gunde Svan och Mikael Tornving.

I nya storsatsningen Kompani Svan kommer deltagarna tvingas utmana sig själva som aldrig tidigare och samtidigt lära sig samarbeta och lita på sina medtävlare för att klara uppgifterna och stanna kvar i tävlingen. Svettigt. Svårt. Närgånget och garanterat känslosamt.

Se också: Olyckorna vi minns i våra favorit-dokusåpor och tv-program
1:50

Efter reklamen: Se också: Olyckorna vi minns i våra favorit-dokusåpor och tv-program

(1:50)

Slå på ljud

Under grundutbildningen och tävlingarna tar programmet hjälp av militära experter för att pusha deltagarna att hitta sidor hos sig själva de inte visste fanns. Stresshantering, mod, viljestyrka, fokus och problemlösning - allt räknas.

Programledare för Kompani Svan

Programmet är baserat på den norska prisbelönta Kompani Lauritzen, och här i Sverige leds kompaniet av flerfaldige OS-guldmedaljören Gunde Svan tillsammans med Mikael Tornving, som före komikerkarriären har en gedigen erfarenhet inom den svenska militären.

– Det känns väldigt spännande att få chansen att drilla våra deltagare i både kropp och knopp tillsammans med Micke. Jag har ju gjort program med utmaningar förut, men här kommer deltagarna få med sig något som de kan använda i det vanliga livet, vilket gör Kompani Svan till något större, säger Gunde Svan.

Agneta Sjödin och Gunde Svan – så är deras relation

– Jag och Gunde kompletterar varandra. Han är vältränad och metodisk, jag är 60+ och kallt beräknande. Jag tycker om att se människor utvecklas, och både Gunde och jag vill få deltagarna att bli en bättre version av sig själva, säger Mikael Tornving.

Kändisarna som är med i Kompani Svan

De tolv kändisarna som har mönstrat på utanför Kiruna är Niclas Wahlgren, Agneta Sjödin, Daniel Paris, Doreen Månsson, Elisa Lindström, Joy M'Batha, Magnus Hedman, Viktor Frisk, Lulu Carter, Anton Ewald, Harald Treutiger och Josephine Qvist.

– Jag är spänd, nervös och exalterad inför att delta i det här programmet och det jag hoppas få ut är att utvecklas som människa och bli den bästa versionen av mig själv. Jag vet att vi kommer att ställas inför väldigt svåra och tuffa prov, både fysiskt och mentalt men jag är redo att pusha mig själv till min brytpunkt. Det är då utveckling sker! Jag uppskattar verkligen möjligheten att få delta i det här programmet med dessa underbara människor, säger Anton Ewald, i ett pressmeddelande.

Mello-artisten och hustrun skiljer sig efter 5 år som gifta

– Deltagarnas förutsättningar varierar men motivationen hos samtliga är hög. Vårt mål är att alla ska utvecklas och inse att de klarar mycket mer än de tror, och vi ser verkligen fram emot en givande inspelning, säger Gunde Svan och Mikael Tornving.

Kompani Svan har premiär i oktober på Kanal 5 och discovery+.