Det här är det nya dejtingprogrammet Flirty dancing

Ett par dansar i TV4-programmet Flirty dancing.

Foto: Annika Berglund/TV4

TV4 satsar på ännu ett dejtingprogram. Det speciella med Flirty dancing är att deltagarna ska börja med att dansa tillsammans – utan att byta ett enda ord med varandra.
– Om man verkligen vågar kan en dans med en annan människa skapa ett väldigt ärligt möte, säger programledaren Rennie Mirro i ett pressmeddelande.

Vi tycks inte få nog av dejtingprogram. Bonde söker fru, Gift vid första ögonkastet, Första dejten, Bachelor och Ensam mamma söker är bara några av alla dejtingprogram vi följt och älskat under åren.

Ett par dansar i Flirty dancing i TV4.

Foto: Annika Berglund/TV4

Nu är det dags för ännu ett nytt program med inriktning på kärlek och dejting att göra entré i tv-rutan. Men den här gången blir det en extra twist – i nya Flirty dancing börjar de ihopparade singlarna med att dansa ihop innan de ens har fått säga hej till varandra.

– Två främlingar dansar tillsammans och får inte prata med varandra utan bara ta in varandra med hjälp av koreografin och musiken, säger Rennie Mirro, musikalartist och professionell dansare som också är programledare för Flirty dancing, i ett pressmeddelande.

Här är bönderna i Bonde söker fru – jorden runt 2019/2020

Programmet har en brittisk förlaga, som går under samma namn och som sänds i brittiska Channel 4.

Se också: 5 tips för en lyckligare kärleksrelation

5 tips för att skapa en lyckligare kärleksrelation 2021
1:29

Efter reklamen: 5 tips för att skapa en lyckligare kärleksrelation 2021

(1:29)

Slå på ljud

Får öva i fyra dagar inför Flirty dancing

Inför det första mötet har de kärlekstörstande deltagarna fått fyra dagar på sig att öva in en koreografi, som enligt TV4 är framtagen för att "spegla deras personligheter". De lär sig halva koreografin var, för att sedan förhoppningsvis få till det perfekta passionerade dansnumret tillsammans. Dansgolvet byts ut mot olika spektakulära platser i Sverige där programmet spelas in.

– Vi tar med oss tittaren på våra modiga deltagares magiska resa i hopp om att hitta äkta kärlek. Varje gång parens blickar ska mötas för första gången sitter man på nålar. Kommer det att slå gnistor? säger Karin Dofs, exekutiv producent på TV4.

Då har Flirty dancing i TV4 premiär

Enligt Rennie Mirro, som under många år var anställd av Kungliga Baletten och som har stått på otaliga dans- och musikalscener genom karriären, är dans ett utmärkt sätt att träffa en potentiell partner på.

Rennie Mirro är programledare för Flirty dancing i TV4.

Rennie Mirro är programledare för Flirty dancing. Foto: Annika Berglund/TV4

– Om man verkligen vågar kan en dans med en annan människa skapa ett väldigt ärligt möte. Det är ett fantastiskt och tydligt sätt att presentera sig på, säger han.

Efter dansen ska deltagarna fatta beslut om de vill träffas igen – utan att ha sagt ett ord till varandra. Om det blir kärlek vid första danssteget återstår att se.

Flirty dancing sänds i fyra avsnitt, med premiär den 5 mars 2020 klockan 21.00 i TV4, TV4 Play och C More.