Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Dirty dancing får en uppföljare – allt vi vet om hemlighetsmakeriet

28 okt, 2021 
Lukas Ernryd
Patrick Swayze och Jennifer Grey blev ikoner efter Dirty dancing.
Ikoniska och djupt älskade Dirty dancing får en uppföljare. Självaste Jennifer Grey, som spelade Baby, är klar för den nya filmen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Med legendariska kommentaren "Nobody puts baby in the corner" stal Patrick Swayze våra hjärtan när Dirty dancing hade premiär på biodukarna.

Året var 1987. Han och Jennifer Grey, eller Frances Baby Houseman som hon hette i filmen, hade verkligen sin bästa tid i livet. Alla vi andra ville också vara där, i filmen, på resorten i början av 1960-talet då handlingen utspelar sig.

Se också: 5 filmer i höst du kanske vill se

5 filmer på bio i höst du kanske vill seBrand logo
5 filmer på bio i höst du kanske vill se

Grundstoryn är enkel men klassisk. En bortskämd 17-årig flicka som blir förälskad i sin dansinstruktör. Många runtomkring tycker det är en dålig idé och de får kämpa i motvind. Men kärleken är som bekant störst av allt. Eller?

Annons

Filmens succén överraskade till och med filmens skapare själva. Framgången blev större än någon vågade hoppas på.

Dirty dancing belönades också med en Oscar för bästa originalsång (I've Had) The Time Of My Life.

Nu, nästan 35 år senare, står det klart att filmen får en uppföljare. Det har under några år hållits som ett hemligt projekt, men många i Hollywood har vetat vad som varit på gång. En branschtidning som bevakar filmindustrin skriver att det har varit "branschens sämst bevarade hemlighet".

Patrik Swayze dog 2009

Tyvärr dog Patrick Swayze för drygt tio år sedan, bara 59 år gammal. Men Jennifer Grey, 61 år, är aktuell i uppföljaren och kommer återigen ha en bärande roll i filmen. Hon kommer även vara producent.

Jennifer har sagt i intervjuer att målet inte är att återskapa exakt den magi som första filmen trollband oss med. Detta kommer bli något annat men exakt vad som kommer att ske har inte avslöjats.

Annons

Hollywood-tidningar har spekulerat i om handlingen kommer kretsa kring Babys liv efter att ha lämnat resorten där hon träffade Johnny Castle (Patrick Swayze). Kanske fortsatte hon med danskarriären.

Inget premiärdatum

Dock är det oklart hur det går med inspelningen på grund av pandemin. Därför har filmen varken fått något namn eller premiärdatum. Men ingenting har sagts om att planerna skulle vara lagda i byrålådan.

Hittills har det släppts andra spin off-filmer och även en kortlivad tv-serie. Dock har det aldrig kommit något som liknar en officiell uppföljare.

Se också: 5 svenska kultfilmer vi aldrig glömmer

5 svenska kultfilmer – de här glömmer vi aldrigBrand logo
5 svenska kultfilmer – de här glömmer vi aldrig
Annons