Efter kollapsen: Då är Jenny Strömstedt tillbaka i tv-rutan

Jenny Strömstedt

Foto: Eero Hannukainen/TT

När Jenny Strömstedt svimmade under en direktsändning blev många tittare oroliga. Men bara en vecka senare beräknas hon vara tillbaka i TV4-studion igen.

Det var under en extrainsatt direktsändning i samband med att åklagaren Krister Petersson presenterade en upplösning på palmemordet efter 34 år som den populära programledaren Jenny Strömstedt, 47, plötsligt kollapsade.

Mitt i en intervju med Petersson, som var med i programmet via länk, kunde tv-tittarna se den erfarne programledaren Jenny Strömstedt kollapsa och höra någon som arbetade i studion som sa "Jenny? Jenny?", innan sändningen plötsligt bröt till reklam.

Efter reklamuppehållet syntes inte Strömstedt till – utan istället stod nyhetsankaret Anders Kraft, 51, i bild. När Jenny Strömstedt hade kollapsat befann han sig i samma byggnad, där han förberedde sig inför en nyhetssändning.

– Hon har gått ut själv och för säkerhets skull så passar vi på att slänga in mig, sa Anders i extrasändningen han plötsligt dykt in i och fortsatte:

– Ni får hänga med så gott det går. Jenny mår bra.

Men hon skulle inte synas i tv-rutan på resten av veckan.

Då är Jenny Strömstedt tillbaka i TV4

Efter kollapsen beskrev programledaren själv på sin Instagram att hon aldrig förr svimmat och att det kommit väldigt oväntat för henne. Oroliga följare kunde sedan på söndagen (den 14/6) se hur Jenny Strömstedt publicerat ett inlägg på Instagram från en promenad med sin katt.

Och det var i kommentarerna till denna bilden som en följare skrivit:

”Vilken vacker bild! Har du gått på semester eller får vi se dig i rutan snart?” – och Jenny Strömstedt kunde ge ett lugnande besked till alla som saknat henne i tv-rutan:

”Tillbaka på torsdag!” skrev programledaren – och följarna jublade.

Källa: Hänt

TV4:s blixtändring efter Jenny Strömstedts kollaps