Efter mellosuccén: Daniel Norberg klar för Let's dance

Daniel Norberg lets dance
Youtubern Daniel Norberg, 28, som gjort parodi på mellolåtar i flera år, är en av deltagarna i årets Let's Dance. ”Någon som säljer för tajta glittriga kläder? Jag ska nämligen vara med i Let's dance!, skriver han på Instagram.

Deltagarlistan till Let’s dance i TV4 2018 fylls på efterhand. Och det är som vanligt en färgstark skara som ska upp på dansgolvet. En blandning från folkkärt till glittrigt och piggt. Senast i raden att tacka ja är youtubern och komikern Daniel Norberg.

Daniel Norberg, som vanligtvis jobbar med brodern Emil Norberg, är aktuell med underhållning i Melodifestivalen där bröderna gör parodi på bidragen. Parodier som gått hem i svenska tv-soffor.

Bröderna Norberg gjorde senast en version av Andra chansen från Kristianstad med fyndiga versioner på startfältet.

Se klippet på melloparodierna 2018 här:

För en av bröderna blir det alltså ännu mer tv-tid under våren. Daniel Norberg berättar själv om sitt deltagande på Instagram på sitt eget sätt:

– Någon som säljer för tajta glittriga kläder? Jag ska nämligen vara med i LETS DANCE! Haha! Premiär 23 mars!

Återkommande parodier på mellon

Daniel Norberg är uppvuxen i Uddevalla men bor i Uppsala. Karriären som Youtuber började 2014 med att han publicerade ett klipp som parodierade Melodifestivalens finalfält 2014 som snabbrepris. Artisterna hade fått nya namn och texterna hade spetsats till och klippet fick 2,1 miljoner visningar.

Traditionen med att parodiera Melodifestivalen har, sedan dess, varit årligt återkommande. Under tiden har bröderna Norbergs Youtubekanal vuxit och har idag över 250 000 prenumeranter.

Daniel Norberg producerar klippen tillsammans med sin bror Emil men det är Daniel som syns mest framför kameran.

Bröderna Emil och Daniel Norberg

Bröderna Emil och Daniel Norberg på kristallen-galan 2017. Bild: IBL

Under karriären har Daniel Norberg även hunnit med att vara med i Idol, 2010 där han kom på en 8:e plats. 2017 syntes han i SVT:s ornitolog-underhållning Det stora fågeläventyret som han vann i lag med Donat Hullmann.

Övriga startfältet i Let’s Dance i TV4 2018 består av Gunde Svan, Britt Ekland, Viktor Frisk, Nikki Amini, Claes Malmberg, Therese Alshammar, Martina Haag, Margaux Dietz, Jon Henrik Fjällgren.

I expertjuryn som bedömer deltagarna sitter Tony Irving, Ann Wilson och Cecilia Lazar.

Let’s dance har premiär i TV4 fredag den 23 mars. Programledare är David Hellenius och Tilde de Paula Eby.

Läs också:

Sanningen bakom bröderna Norbergs Mello-succé

Daniel Norberg drabbad av sjukdom: ”Lite läskigt”