Efter TV-succén: Mandelmanns slopar spontanbesök

Efter tv-succén behöver Mandelmann söka efter mer personal till gården.
Mandelmanns räknar med en rejäl anstormning till gården i sommar. Nu söker man ny personal och flaggar för att det blir kösystem till gården.

Succén för TV-serien om livet på Mandelmanns gård lär dra fler turister till Österlen i sommar. Och nu söker Marie och Gustav Mandelmann personal som kan jobba I trädgårdsköket på gården.

– Vi behöver en bagare eller två, säger Marie Mandelmann.

Hugade bagare ska kunna behärska både bröd och bakverk. Många skolungdomar hör av sig till gården om sommarjobb men eftersom säsongen sträcker sig in i oktober så är bagarjobbet någonting annat.

– Vi behöver någon med lite mer erfarenhet, säger Marie Mandelmann.

Ligger redan på gränsen

Paret Mandelmann har tidigare uttryckt viss kluvenhet inför det nyvunna kändisskapet. Å ena sidan vill de kunna visa upp vad den självhushållande gården kan producera och å den andra sidan vill de kunna vara ett ställe för spontanutflykter.

Men den tiden verkar vara över.

– Vi var på gränsen redan innan TV-programmet och nu låter det ju som att hela Sverige vill komma hit, säger Marie Mandelmann.

Man räknar med att gården har kapacitet för att ta emot mellan 400 och 500 personer om dagen.

– Och där har vi varit tidigare somrar också, säger Marie Mandelmann, som menar att gränsen för vad gården tål handlar om att alla besökare ska kunna insupa omgivningarna i lugn och ro.

Samtidigt ska det finnas gårdsproducerad mat och dryck så att det räcker. Och inte ens på ett ekologiskt lantbruk är tillgångarna oändliga.

Bokningssystem klart i vår

Därför har Mandelmanns nu tvingats att införa ett bokningssystem som är under produktion. När det lanseras kommer intresserade att kunna boka in ett besök via hemsidan.

– Det är många som har hört av sig redan nu men det går inte att boka in sig ännu.

Bokningssystemet kommer att lanseras senare i vår.

Läs också:

Nödslakten är runt hörnet på Mandelmanns gård

Gustav Mandelmann ryter ifrån mot orättvisor

Marie Mandelmanns smarta odlingstips: ”perfekta”