Eric Saade och Sarah Dawn Finer på Idrottsgalan

Sarah Dawn Finer
Här är artisterna som uppträder på Idrottsgalan!

Det blir ett starkt artistuppbåd som tillsammans med programledaren Rickard Olsson hyllar våra idrottsstjärnor på Svenska Idrottsgalan i Globen på måndag 14 januari. Årets artister är The Script, Eldkvarn, Eric Saade, Petra Marklund och Sarah Dawn Finer.

Sarah har varit Årets julvärd

Senast sågs Sarah Dawn Finer på julafton som SVT:s julvärd. Sarah Dawn Finer debuterade med eget material 2005 och har sedan dess haft stora framgångar både som sångerska, låtskrivare och programledare. I oktober släpptes hennes första album på svenska, Sanningen kommer om natten.

Saade vann Melodifestivalen

Eric Saade vann Melodifestivalen 2011 med låten Popular och har även medverkat i Allsång på Skansen. Han är en våra största popstjärnor och 2011 var han den artist som både sålde allra mest i Sverige.

Petra Marklund slog igenom under namnet September och i tv-serien Så mycket bättre. Nu är hon aktuell med skivan Inferno, hennes första på svenska och singeln Händerna mot himlen.

40-årsjubileum för Eldkvarn

Eldkvarn firade i november förra året firade sitt 40-års-jubileum med hyllad jubileumskonsert som sändes på SVT. Senaste skivan De berömdas aveny släpptes 2011.

Irländarna The Script är aktuella med deras tredje platta #3 och singeln Hall of Fame där de gästas av will.i.am från Black Eyed Peas. Senast The Script var i Sverige var för en utsåld konsert på Nalen 2009.

Läs också:

Eric Saade om skilsmässan: Borde kanske gått i terapi

Sarah Dawn Finer om svåra tiden: ”Livsomvälvande”