Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

EU-valet – programmet Kodjos kval

29 apr, 2014 
Mikael Frohm
Kodjo Akolor
Inför förra EU-valet satsade Sverige 60 miljoner på valpropaganda. Ändå röstade inte ens hälften av svenskarna! Komikern och programledaren Kodjo Akolor undrar hur svårt det kan vara att få folk intresserade.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

– Demokratin är inte en rättighet utan en skyldighet. Jag vill försöka få fler att rösta, säger Kodjo.

Reser runt i Europa

Kodjo Akolor beger sig till Bryssel och frågar de svenska Europaparlamentarikerna hur de vill att framtidens EU ska se ut. Fullmatad med svar reser han vidare och försöker med egna ögon få koll på några av Europas ödesfrågor.

Under tre avsnitt besöker han stängda flyktingförläggningar på Malta, prövar tyska låglönejobb och letar efter Europeiska centralbankens bankvalv.

EU påverkar en del

– Roligast var att lära mig mer om saker jag inte hade koll på och speciellt att förstå hur mycket EU påverkar oss här hemma, säger Kodjo.

I första avsnittet av Kodjos kval reser han till Schweiz för att ta reda på mer om smältande glaciärer och vidare till holländska forskare som bjuder på vad de tror är framtidens mat: insekter!

Kodjos kval: Tisdag 29 april, kl 21:00. SVT1

Läs också:

De blir programledare för Melodifestivalen 2019

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons