Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Glädjebeskedet: Då har nya säsongen av Mandelmanns gård premiär

14 dec, 2020 
Minna Wallén-Widung
Äntligen är Mandelmanns gård tillbaka i TV4! I den nya säsongen utlovas bland annat smarta tips på självhushållning – och så flyttar en ny fyrfota familjemedlem in hos Marie och Gustav Mandelmann. Se bilderna från nya säsongen här!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det blir en femte säsong av Mandelmanns gård, programmet där vi får följa paret Mandelmanns liv och arbete på gården Djupadal på Österlen. Marie och Gustav Mandelmann lever som självförsörjande bönder på gården där de försöker ta tillvara på allt naturen har att ge.

Allt om Mandelmanns gårdBrand logo
Allt om Mandelmanns gård

När programmet först hade premiär år 2017 blev det en omedelbar succé, och paret Mandelmann vann bland annat pris för årets tv-program och årets livsstilsprogram på Kristallengalan. Dessutom fick Marie och Gustav Mandelmann ta emot pris för årets tv-personligheter vid samma gala.

Ny säsong av Mandelmanns gård 2021 – då är det premiär

Sedan dess har framgångssagan fortsatt. Nu är det dags för den femte säsongen att dra igång. Premiäravsnittet sänds den 12 januari 2021 i TV4 och på TV4 Play.

I ett pressmeddelande skriver TV4 att den kommande säsongen bjuder på både midsommarfirande, skördefest och spännande matlagning. Dessutom ska parets växthus rustas upp, och så får vi massor av tips och råd om självhushållning.

Annons

Ny fyrfota familjemedlem hemma hos Mandelmanns

Djuren är som vanligt också i fokus i Mandelmanns gård. Tidigare under hösten gick familjen Mandelmanns älskade hund Siri bort. Tiken blev 15 år och har varit en kär följeslagare som vi har vant oss vid att få se i tv. Naturligtvis var sorgen stor när Siri gick bort och Marie Mandelmann uttryckte det så här på Instagram:

Nu avslöjar TV4 att en ny fyrfota kompis ska flytta in på gården under den nya säsongen.

En gissning är att den nya familjemedlemmen i fråga är lilla hundvalpen Semla som Marie Mandelmann visade upp på Instagram redan i augusti:

Annons

Förutom Semla får tv-tittarna också stifta bekantskap med gårdens nyfödda griskultingar. TV4 har nu släppt de nya pressbilderna från den kommande säsongen – och visst längtar man ut på landet när man ser dem?

Pressbild från nya säsongen av Mandelmanns gård med premiär i januari 2021. Gustav och Marie Mandelmann sitter på bryggan och i vattnet simmar ankor.
Gustav och Marie Mandelmann bland ankorna i dammen.
Annons
Pressbild från nya säsongen av Mandelmanns gård som har premiär i januari 2021. Marie och Gustav Mandelmann står i ett hav av solrosor.
Bland solrosorna på gården.
Pressbild från nya säsongen av Mandelmanns gård som har premiär i januari 2021. Marie Mandelmann står på ett prunkande kålfält.
Marie Mandelmann i kålfältet.
Annons
Pressbild från nya säsongen av Mandelmanns gård som har premiär i januari 2021. Marie och Gustav Mandelmann bland äppelträden tillsammans med en anka.
Marie och Gustav Mandelmann bland äppelträden.

Förutom att vara tv-stjärnor och självförsörjande lantbrukare, har paret Mandelmann också gett ut flera böcker om självhushållning och matlagning. Mandelmanns trädgårdar är dessutom ett mycket populärt besöksmål sommartid. Och den som inte kan vänta till nästa år på att få se paret Mandelmann i rutan, kan andas ut – redan den 21 december sänds ett julprogram från gården. Samma program går dessutom i repris på julafton i TV4.

Annons