Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Glädjebeskedet: Vår tid är nu får en tredje säsong

22 nov, 2017 
Minna Wallén-Widung
Vår tid är nu får en tredje säsong. Här är alla skådespelare i SVT:s dramasatsning.
SVT:s dramasatsning Vår tid är nu får en tredje säsong. Premiären är planerad till 2019. "Jag är jätteglad över att vi nu fattat beslut om en tredje säsong", säger Anna Croneman, programchef för drama på SVT.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Vår tid är nu: Hedda Stiernstedt och Charlie Gustavsson om nya säsongenBrand logo
Vår tid är nu: Hedda Stiernstedt och Charlie Gustavsson om nya säsongen

Under hösten har tv-tittarna kunnat bänka sig framför Svt-satsningen Vår tid är nu, som handlar om familjen Löwander och deras restaurang under en dramatisk tid i Sverige. Med start fredsdagen 1945 får man följa intrigerna och konflikterna i familjen och dess anställda.

Skådespelare i Vår tid är nu

I rollerna syns bland annat Suzanne Reuter,  Adam Lundgren, Hedda Stiernstedt, Charlie Gustafsson, Mattias Nordkvist och Hedda Rehnberg.

Skådespelare i Vår tid är nu på SVt.
Ensemblen i Vår tid är nu. Foto: Johan Paulin/SVT

Nu är det klart att det blir en tredje säsong av kostymdramat. Enligt ett pressmeddelande har ytterligare åtta avsnitt beställts utöver de 20 som redan är inspelade.

Annons

Säsong 3 av Vår tid är nu

Säsong tre utspelar sig mellan 1968 och 1971, och därmed är nya rollkaraktärer att vänta.

– Historien om familjen Löwander och deras restaurang mot fonden av det moderna Sveriges framväxt har verkligen slagit an hos tittarna. Den kärlek som också vår yngre publik visat serien gör det särskilt roligt att kunna bjuda på ytterligare en säsong och få berätta vidare om vår familj under en otroligt spännande och omvälvande tid i Sverige, säger Anna Croneman, programchef för drama på Svt i ett pressmeddelande.

Suzanne Reuter som Helga Löwander i Vår tid är nu på Svt.
Suzanne Reuter som Helga Löwander. Foto: Johan Paulin/SVT

Eftersom serien är en samproduktion med Viaplay kommer avsnitten även att finnas där, men först efter att de har sänts i SVT.

Annons

Säsong 2 kommer 2018

Ulf Kvensler och Johan Rosenlind, som skrivit manus till de två första säsongerna tillsammans med Malin Nevander, fortsätter som författare till säsong tre. Dessutom tillkommer Pernilla Oljelund, skapare av Fröken Frimans krig, som manusförfattare.

Charlie Gustafsson som Calle Svensson och Hedda Stiernstedt som Nina Löwander i Vår tid är nu.
Charlie Gustafsson som Calle Svensson och Hedda Stiernstedt som Nina Löwander. Foto: Johan Paulin/SVT

– Vi är förstås superglada över den fina respons vi fått från en entusiastisk publik som sträcker sig över generationsgränserna och att vi får fortsätta berätta om familjen Löwander och karaktärerna runt dem. Det är med stor glädje vi samlar vårt finfina team och vår härliga skådespelarensemble och trycker på startknappen för en säsong tre, säger Iréne Lindblad, vd för produktionsbolaget Jarowskij, och Susann Billberg, producent för Vår tid är nu.

Säsong två av serien Vår tid är nu har premiär den 1 oktober 2018 i Svt.

ALLT du behöver veta om Svt:s succéserie Vår tid är nu

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons