Hanna Hedlunds tårar: "Så tydligt att han är borta"

Hanna Hedlunds pappa hjälpte ofta sin dotter och svärson Martin Stenmarck med deras fritidshus. Nu finns han inte längre – något som Hanna blir smärtsamt påmind om när de ska renovera det gamla huset. "Det är så tydligt att han är borta", säger hon i veckans avsnitt av Anders knackar på.

I veckans avsnitt av Anders knackar på beger sig programledaren Anders Öfvergård till Hälsingland för att hälsa på hemma hos artistparet Hanna Hedlund och Martin Stenmarck. Utanför Bollnäs har paret ett fritidshus som är en gammal skola.

Anders Öfvergård utanför Martin Stenmarcks och Hanna Hedlunds fritidshus

Anders Öfvergård hälsar på i Martin Stenmarcks och Hanna Hedlunds fritidshus i Hälsingland. Foto: TV4

Även om de haft huset under flera års tid har de inte riktigt tagit hand om det som de borde, det blir snart Anders Öfvergård varse. Det finns inget värmesystem i huset, tvättmaskinen fungerar knappt och i stället för att lägga om taket har paret byggt en stor pool.

Martin Stenmarck och Hanna Hedlund

Martin Stenmarck och Hanna Hedlund. Foto: TV4

Hanna Hedlund om pappan

Tidigare var det Hanna Hedlunds pappa som ofta och gärna tog hand om huset. Han kunde ringa och fråga om han fick åka ut och måla fönster, minns Martin Stenmarck. Men nu finns han inte längre – Hannas pappa dog för ungefär ett och ett halvt år sedan. Och när paret nu, med Anders Öfvergårds hjälp, renoverar vissa delar av huset sköljer känslorna och minnena över Hanna.

Anders Öfvergård hjälper Martin och Hanna med renoveringen

Martin Stenmarck och Hanna Hedlund gör en öppning i väggen med Anders Öfvergårds hjälp. Foto: TV4

– Det blir så känslosamt. Inte att vi har rivit en vägg, utan att pappa inte är med. Det blir så väldigt tydligt att han är borta. När vi är i Stockholm kan man på ett annat sätt låtsas att allt är som vanligt, men här har han varit en så stor del av huset, säger hon i programmet innan hon ber om att få gå ut och ta en paus från filmkamerorna.

Hanna Hedlund saknar sin pappa

Hanna Hedlund. Foto: TV4

Anders Öfvergård hjälper till med renoveringen

Att hennes pappa dessutom faktiskt har gått i skola i huset en gång i tiden, gör att paret förknippar honom extra mycket med huset. Nu när han inte längre finns, har också skötseln av huset blivit allt mer lidande.

Men nu ska det bli ändring. Martin och Hanna får Anders Öfvergårds hjälp med att inreda en helt ny tvättstuga och det installeras en värmepump. Dessutom öppnar de upp en vägg mellan bostadsdelen och den tidigare lektionssalen som i dag fungerar som kreativ verkstad.

Hanna Hedlund

Hanna Hedlund. Foto: TV4

Blir nöjd med förändringen

Förändringen i huset gör Hanna Hedlund mer än nöjd – och hon är säker på att hennes pappa hade varit detsamma.

– När vi hade jobbat med den här dörren och till slut bara öppnade upp, var det något som hände i mig. Jag tror att det har att göra med att jag hade velat dela det med pappa. Jag vet att han hade älskat det och att han hade tyckt att det var så himla fint, säger hon i programmet.

Anders knackar på sänds måndagar klockan 20.00 i TV4.

Läs också: Martin Stenmarck: Jag såg stjärnan spritt språngande naken!