Här är alla artister i Sommarkrysset 2018

Sommarkrysset är tillbaka för en trettonde säsong i TV4. Programledaren Gry Forssell får i år sällskap på scenen av författaren Björn Ranelid. "Jag älskar Gröna Lund", säger han i ett pressmeddelande.

För trettonde gången drar en ny säsong av Sommarkrysset i gång i TV4. För Gry Forssell, som varit programledare under alla säsonger utom två, är det en välkommen tradition hon ser mycket fram emot.

– Sommar på Gröna Lund är det bästa jag vet och att jag längtar efter att få möta publiken! Jag är superpeppad på att få sätta igång, säger hon i ett pressmeddelande.

Gry Forssell är programledare för Sommarkrysset 2018.

Gry Forssell är som vanligt programledare för Sommarkrysset. Foto: Pär Bäckstrand/TV4

Björn Ranelid i Sommarkrysset

Men Gry Forssell är inte ensam på scenen i år – vid sin sida har hon författaren och levnadskonstnären Björn Ranelid. Enligt pressmeddelandet ska han ”prata om sommaren på ett sätt som bara han kan”.

– Jag älskar Gröna Lund. Dess placering i huvudstaden Stockholm kunde inte vara bättre. Gröna Lund lägger ena kinden mot havet och den andra mot vackra Djurgården, säger han.

Kryssfrågor och musik

Underhållningsprogrammet Sommarkrysset sändes för första gången 2005, då med Peter Settman som programledare. Programmet har sedan dess sänts direkt från Gröna Lunds scen. I programmet har tittarna chans att vinna pengar genom att lista ut rätt ord och sedan ringa in.

Förutom de sedvanliga kryssfrågorna, blir det förstås också en hel del musik i årets Sommarkrysset. Bland annat kommer Melodifestivalvinnaren Benjamin Ingrosso och uppträder tillsammans med Felix Sandman.

Andra artister som uppträder på Gröna Lund-scenen sommaren 2018 är bland annat Peg Parnevik, Lena Philipsson, Eagle Eye Cherry, Lasse Stefanz och Tomas Andersson Wij.

Här är alla artister i Sommarkrysset 2018:

30 juni

Rebecca och Fiona

Moneybrother

De vet du

 

7 juli

Jessica Andersson

Tomas Andersson Wij

Babblarna

Rhys

Linda Pira och Dani M

 

14 juli

Moncho

Sigrid Bernson

The soul company feat Peg Parnevik

Peg Parnevik

Theoz

 

21 juli

Darin

Larz Kristerz

Tjuvjakt

Sabina Ddumba

 

28 juli

Wiktoria

John Lundvik

Eagle Eye Cherry

Jireel

 

4 aug

Elias Abbas

Margaret

Maxida Märak

 

11 aug

Benjamin Ingrosso

Felix Sandman

Jonas Gardell

 

15 aug

Mendez

Lena Philipsson

Petter

Lasse Stefanz

Sommarkrysset sänds lördagar klockan 20.00 i TV4, TV4 Play och CMore. Programmet har premiär den 30 juni 2018.

Läs också:

Här är alla städer i Melodifestivalen 2019