Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Här är alla artister i Tillsammans mot cancer TV4

04 dec, 2018 
Henrik Högström
2010 gick Soraya Lavasanis mamma bort i cancer. Nu blir dottern programledare för Tillsammans mot cancer i TV 4 med Bengt Magnusson. ”Jag vet hur viktig forskningen är för att besegra denna fruktansvärda sjukdom”, säger Soraya Lavasani.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Cancergalan i TV4 har blivit något av en tradition. Och strax efter nyår är det dags igen. Den 7 januari kommer Soraya Lavasani och Bengt Magnusson att leda Tillsammans mot cancer. Bengt Magnusson, som lett galan tidigare, har själv drabbats av och besegrat testikelcancer tidigare. Forskningen har inneburit att fler än tidigare kan botas.

– Tveklöst är det så, har Bengt Magnusson sagt till TV4.

Var tredje drabbas av cancer

Enligt Cancerfonden fick drygt 60 000 personer ett cancerbesked under 2016. Uppskattningsvis kommer minst var tredje person som lever i dag att få en cancerdiagnos någon gång under sin livstid. Samtidigt gör forskningen framsteg. Även om fler insjuknar så överlever betydligt fler sin cancer i dag.

Soraya Lavasanis mamma gick bort

Soraya Lavasani, som bland annat syns i Nyhetsmorgon i vanliga fall, gör debut som programledare för Tillsammans mot cancer. Hennes mamma gick bort i cancer 2010 och engagemanget för forskning mot sjukdomen är starkt.

Annons

– Jag har själv behövt gå igenom det fullkomligt ofattbara med att en närstående drabbas och jag vet hur viktig forskningen är för att besegra denna fruktansvärda sjukdom. Jag är också fullkomligt övertygad om att vi tillsammans är starkare än cancern – att vi tillsammans kan göra skillnad, på riktigt, säger Soraya Lavasani.

– Jag är så oerhört hedrad över att få leda den här kvällen tillsammans med Bengt.

Jonas Gardell uppträder på cancergalan.
Jonas Gardell är en av flera artister på galan. Foto: Johan Bergmark

Jonas Gardell sjunger för sin vän Kate

Under kvällen kommer en rad artister som Peter Jöback, Lisa Ekdahl och Jonas Gardell att uppträda.

Alla har sina personliga skäl.

Peter Jöback ser framträdandet som ett försök att försonas med pappan som gick bort i cancer 1993. Lisa Ekdahl förlorade sin pappa till sjukdomen 2010.

Annons

– Då kämpade vi verkligen tillsammans mot cancern hela familjen. Min pappa ville dö hemma och jag är tacksam över att han fick göra det. Pappa var forskare och därför känns forskningen runt sjukdomen extra viktig för mig, berättar hon för Cancerfonden.

Jonas Gardell berättar om alla vänner som cancern tagit bara det sista året.

– Nu senast min äldsta vän, Kate, som somnade in på midsommardagen, 56 år gammal. Det är för henne jag sjunger på galan.

Dessutom kommer Sven Melander och Ola Rosling att stå på scenen.

De har båda personliga erfarenheter av cancern. Sven Melander har tidigare berättat om sin kamp mot sjukdomen under året och Ola Rosling är son till Hans Rosling som gick bort i cancer 2017.

Alla som medverkar i Tillsammans mot cancer

Peter Jöback

Lisa Ekdahl

Jonas Gardell

Sven Melander

Ola Rosling

LaGaylia Frazier

Shirin

Albin Lee Meldau

Tillsammans mot cancer direktsänds måndagen den 7 januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons