Här är alla deltagare i ”Allt för Sverige” 2019

Här är alla deltagare i Allt för Sverige 2019 i SVT tillsammans med programledaren Anders Lundin.
Allt för Sverige är tillbaka med en nionde säsong hösten 2019. Nio amerikaner – och en kanadensare – hoppas vinna den efterlängtade släktträffen och få reda på mera om sina svenska rötter. Bland deltagarna finns en pensionerad dansare, en snickare och en krigsveteran.

SVT-programmet Allt för Sverige har under flera år varit oerhört populärt hos den svenska tv-publiken. Den Kristlallen- och Emmybelönade realityserien, där amerikaner med svenskt påbrå söker sina svenska rötter, har sänts i åtta säsonger och är nu tillbaka med en nionde. Under hösten 2019 kan tv-tittarna följa de tio deltagarna när de tävlar mot varandra i tävlingar som alla har anknytning till svensk historia och kultur.

På plats i Sverige introduceras deltagarna för en rad svenska traditioner och får lära sig om såväl historia som svenska matvanor. ”Det blir både kulturkrockar och skratt, och efter en månads resa belönas vinnaren slutligen med en efterlängtad återförening med sin svenska släkt”, skriver SVT i ett pressmeddelande.

Då har Allt för Sverige premiär – datum och tider

Allt för Sverige har tidigare resulterat i bland annat ett äktenskap, efter att deltagarna Tori Allen och Nathan Younggren funnit varandra i programmet. På sitt bröllop bjöd de på svenska köttbullar och i september 2018 föddes deras första barn.

Nu har kanalen avslöjat vilka som är årets deltagare. För första gången i programmets historia kommer inte alla deltagare från USA – i år får också en kanadensare chansen att leta efter sina svenska rötter.

Allt för Sverige har säsongspremiär söndagen den 27 oktober klockan 20.00 i SVT1 och på SVT Play. Programledare är som vanligt Anders Lundin.

Här är alla deltagare i Allt för Sverige 2019:

Jennifer Buhrow, 38 år, Chicago, Illinois, skådespelare

Jennifer Buhrow är en av deltagarna i Allt för Sverige 2019 i SVT.

Jennifer Buhrow. Foto: Mattias Ankrah/SVT

38-åriga Jennifer Buhrow jobbar som clown, mimartist och skådespelare och uppträder ofta på stora evenemang i Las Vegas. Hennes pappas gammelfarfar var svensk och Jennifers intresse för sina skandinaviska rötter väcktes förra året. Då dog hennes mormor, som hon stod mycket nära, vilket var en bidragande faktor till att hon ville utforska sitt svenska arv mer ingående.

Jennifers släkt kommer från Värmland.

Janet ”Holgie” Caplinger, 71 år, Joshua Tree, Kalifornien, f.d. dansare

Janet "Holgie" Caplinger är en av deltagarna i Allt för Sverige 2019 i SVT.

Janet ”Holgie” Caplinger. Foto: Mattias Ankrah/SVT

Under hippietiden levde Janet ”Holgie” Caplinger i San Fransisco. Hon delade ut blommor på gatorna, sydde scenkläder åt Janis Joplin och gick på konserter med The Beatles, The Doors och Jefferson Airplane. Som ung dansade hon balett och i vuxen ålder blev hon proffsdansare inom showvärlden, med otaliga turnéer runt om i USA. Dessutom har hon under sin karriär dansat med den legendariske skådespelaren och dansaren Gene Kelly.

Hogie beskrivs av SVT som en färgstark person som sprider mycket värme omkring sig. Hon växte upp i det hus som hennes farfar byggde efter att han emigrerat till USA. Trots det har Holgie ingen vidare koll på sin svenska släkt och har heller inte kontakt med någon svensk släkting.

Holgies släkt kommer från Kalmar.

Kaytie Hubis, 30 år, San Diego, Kalifornien, restaurangchef

Kaytie Hubis är en av deltagarna i Allt för Sverige 2019 i SVT.

Kaytie Hubis. Foto: Mattias Ankrah/SVT

Kaytie Hubis arbetar på en restaurang som serverar amerikansk barbecue, men har också ett intresse för svensk matkultur. Hon hoppas få med sig lite inspiration och kunskaper från det svenska köket som hon kan implementera i sitt eget jobb.

Kaytie är uppfostrad av sina svenska morföräldrar, vars porträtt hon har intatuerade på axeln. Hon beskrivs av SVT som en tuff kvinna med en kärlek till hav, mat och rockmusik.

Kayties släkt kommer från Småland.

Robert Rambo, 59, Cullowhee, North Carolina, krigsveteran

Robert Rambo är en av deltagarna i Alllt för Sverige 2019 i SVT.

Robert Rambo. Foto: Mattias Ankrah/SVT

Robert Rambo gick i militärskola i sin ungdom. Som soldat var han bland annat stationerad i Irak. Runt handleden bär han ett armband med namnet på en av de soldater från hans kompani som inte kom med hem från Irak. Kriget har satt djupa spår i honom.

Robert Rambos efternamn kommer från den svenska äppelsort som hans förfader Peter Gunnarson Ramberg tog med sig till Amerika år 1640. Äppelsorten finns inte längre kvar i Sverige, men växer än i dag i USA. Samma äpple gav författaren David Morell inspiration när han skulle döpa sin actionhjälte John Rambo i de berömda filmerna med Sylvester Stallone, skriver SVT.

Roberts släkt kommer från Göteborgstrakten.

Roy ”Dude” Settergren III, 41, Wacissa, Florida, hovslagare

Roy "Dude" Settergren är en av deltagarna i Allt för Sverige 2019 i SVT.

Roy ”Dude” Settergren. Foto: Mattias Ankrah/SVT

Hovslagaren Roy ”Dude” Settergren III kommer från den amerikanska södern och är en före detta professionell rodeoryttare. Han har egenhändigt byggt upp sin ranch, där han tämjer vilda mustanger. Han föder också upp kor och tjurar för att använda i rodeoträning.

Som ung flyttade Roy från Florida tillsammans med sin mamma. Samtidigt tappade han kontakten med sin pappa, och det är på just pappans sida som de svenska kopplingarna finns. Men Roy vet ingenting om vare sig Sverige eller sin svenska släkt.

Roys släkt kommer från Östergötland.

Christina Sittser, 24 år, St. Louis, Missouri, kläddesigner

Christina Sittser är en av deltagarna i Allt för Sverige 2019 i SVT.

Christina Sittser. Foto: Mattias Ankrah/SVT

Nyligen lämnade Christine sitt trygga hem i Missouri för att pröva lyckan i Hollywood. Hon beskrivs som en ambitiös ung kläddesigner som sätter höga mål för sig själv. På sin fritid jobbar hon volontärt som läxhjälpare.

Hon har svenska rötter på sin pappas sida och hyser en stor kärlek till den svenska kulturen. Hon har ett stort intresse för vackra kyrkor, svenska folkdräkter och liknande föremål.

Christinas släkt kommer från Småland.

Christopher Tholstrom, 40 år, Denver, Colorado, säljare

Christopher Tholstrom är en av deltagarna i Allt för Sverige 2019 i SVT.

Christopher Tholstrom. Foto: Mattias Ankrah/SVT

Christopher Tholstrom är en framgångsrik säljare inom läkemedelsbranschen. Han beskrivs som en gladlynt man med ett ständigt leende på läpparna som inger ett stort förtroende.

Hans ovanliga efternamn och hela hans bakgrund är ett mysterium som Christopher inte kan släppa taget om. Därför hoppas han nu kunna ta reda på var hans rötter finns, och i förlängningen vill han föra vidare den informationen till sina tre barn.

Christhoper ingår i en kusinskara om 51 personer – en släkt som bara kommer att växa än mer om han vinner Allt för Sverige.

Christophers släkt kommer från Småland.

Mats Thureson, 22, Burlington, Vermont, snickare

Mats Thureson är en av deltagarna i Allt för Sverige 2019 i SVT.

Mats Thureson. Foto: Mattias Ankrah/SVT

Mats Thureson växte upp i en förort till Boston. Trots det har han aldrig sett sig som en storstadstyp, och bosatte sig därför i skogarna kring Vermont. Han arbetar som snickare och tillverkar knivar, samtidigt som han när en dröm om att en dag kunna producera svärd. Hans stora passion är smide och han har en fascination för de svenska kunskaperna i järntillverkning.

SVT skriver i sitt pressmeddelande att Mats är asatroende. Han väntar på den rätta, och med hjälp av högre makter hoppas han både kunna vinna tävlingen och hitta sin stora kärlek.

Mats släkt kommer från Skåne.

Melissa Walls, 39 år, Duluth, Minnesota, forskare vid universitet

Melissa Walls är en av deltagarna i Allt för Sverige 2019 i SVT.

Melissa Walls. Foto: Mattias Ankrah/SVT

Universitetsprofessorn och forskaren Malissa Walls är till hälften ursprungsamerikan. Hon har alltid sett ner på sitt svenska ursprung, eftersom hon ansett att den delen av henne står för kolonisering och folkmord på infödda amerikaner.

Just nu forskar Melissa Walls i ursprungsbefolkningens kultur och historia vid University of Minnesota. Hon tillhör själv Ojibwafolket och har alltid haft ett djupt intresse för dess rika kulturarv. Samtidigt har det lett till att hennes svenska arv hamnat i skymundan och det är något hon nu vill ändra på.

Melissas släkt kommer från Dalarna.

Brittany Zikman, 30 år, Winnipeg, Kanada, projektledare inom finanssektorn

Brittany Zikman är en av deltagarna i Allt för Sverige 2019 i SVT.

Brittany Zikman. Foto: Mattias Ankrah/SVT

Den första kanadensaren i programmets historia gör nu entré, när Brittany Zikman tar plats i tv-rutan. Hon beskrivs som en glad person med stor empati och ett ständigt leende på läpparna. Hon växte upp med sin svenska farmor och när hon gick bort blev det ännu viktigare för Brittany att lära sig mer om sitt ursprung.

Nu hoppas hon vinna Allt för Sverige – inte minst för att hedra sin farmors minne.

Brittanys släkt kommer från Jämtland.