Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Här är alla deltagare i Stjärnornas stjärna 2018

15 mar, 2018 
Minna Wallén-Widung
Artister i Stjärnornas stjärna 2018 och programledaren Petra Mede.
Ola Salo som countryartist? LaGaylia Frazier som hårdrockare? I nya TV4-satsningen Stjärnornas stjärna får vi se några av våra mest populära artister tolka låtar i helt andra genrer än de är vana vid. Till sist finns bara en stjärna kvar.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Stjärnonas stjärna är TV4:s nya lördagsunderhållning. Med start den 17 mars ska åtta etablerade svenska artister uppträda i direktsändning. Programidén går ut på att artisterna ska framföra kända låtar som representerar helt andra genrer än vad de normalt är vana vid.

I programmet finns en expertpanel bestående av Jan Gradvall, välkänd musikjournalist, samt Zannah Hultén, sångpedagog och musikproducent. De får varje vecka förstärkning i form av en person som är expert på den aktuella genren för veckan. Artisterna blir coachade och får feedback på sitt framträdande.

Petra Mede är programledare för Stjärnornas stjärna.
Petra Mede är programledare för Stjärnornas stjärna.

Men i slutändan är det tittarna som avgör vem som klarar uppgiften bäst. Till sist är det bara en artist kvar, som koras till stjärnornas stjärna.

Annons

– Vi har Sveriges modigaste artister. De vågar ge sig ut på tunn is i musikstilar de aldrig testat förr. Ola Salo som countryartist, Pontare som latinstjärna och LaGaylia som hårdrockare vill i alla fall jag se, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent för programmet i ett pressmeddelande.

Programledare för Stjärnornas stjärna blir Petra Mede, som TV4 nyligen värvade.

Här är alla deltagare i Stjärnornas stjärna 2018:

LaGaylia Frazier

LaGaylia Frazier i Stjärnornas stjärna 2018
LaGaylia Frazier. Foto: IBL Bildbyrå

LaGaylia Frazier föddes den 16 februari 1961 i Miami, USA. Som barn började hon spela piano och ansågs vara något av ett underbarn redan i tidig ålder. I tonåren lämnade hon pianot och satsade helhjärtat på sången.

Annons

Hon hade en lovande karriär på klubbscener runt om i Florida innan hon kom till Sverige på grund av kärleken i början av 2000-talet. Hon slog igenom med showen Rhapsody in rock och bor sedan 2002 i Stockholm.

Hon har deltagit i mängder av tv-program och även stått på musikalscenen och medverkat i Melodifestivalen. Förutom Stjärnornas stjärna är hon också aktuell som en av jurymedlemmarna i Talang i TV4.

Ace Wilder

Ace Wilder i Stjärnornas stjärna 2018
Ace Wilder. Foto: IBL Bildbyrå

Ace Wilder föddes som Alice Kristina Ingrid Gernandt den 23 juli 1982 i Stockholm. Under uppväxten bodde hon med familjen i Miami. Där tävlade hon i jazzdans, en passion som hon tvingades ge upp efter flytten tillbaka till Sverige som 17-åring. En skada satte stopp för hennes fortsatta karriär.

Annons

Ace Wilder fick sitt stora publika genombrott 2014 då hon deltog i Melodifestivalen med låten Busy doin nothin, men skivdebuterade redan 2012. Innan dess jobbade hon som låtskrivare – hon har bland annat haft flera låtar på Tysklands hitlistor.

Linda Pira

Linda Pira i Stjärnornas stjärna
Linda Pira. Foto: IBL Bildbyrå

Hiphopartisten Linda Pira föddes den 25 augusti 1985 i Stockholm. Hennes mamma kommer från Colombia och hennes pappa från Sverige. Under gymnasietiden pluggade hon på Fryshuset tillsammans med artister som Lykke Li, Näääk och Sebbe Staxx.

Hon debuterade med EP:n Matriarken 2013 och året innan dess blev hon uppmärksammad för sin medverkan på låten Rom och Kush tillsammans med rapparen Stor.

Samma år som hon slog igenom blev Linda Pira mamma till tvillingarna Daviel och Kiyan. Hon har tidigare berättat för Aftonbladet om den tuffa tiden. Pappan till barnen lämnade henne i samband med att hon fick reda på att hon var gravid. Från början väntade hon trillingar, men ett av fostren slutade utvecklas i magen. Samtidigt var Linda Pira tvungen att ta ställning till det eventuella genombrottet. Efter att barnen fötts, hittade hon och pappan tillbaka till varandra och karriären har gått spikrakt uppåt.

Wiktoria Johansson

Wiktoria Johansson ställer upp i Stjärnornas Stjärna.
Wiktoria Johansson. Foto: IBL Bildbyrå

Wiktoria Johansson föddes den 8 november 1996 och är uppvuxen utanför Borås.

År 2011 ställde hon upp i Lilla melodifestivalen med en egen låt och hamnade på fjärde plats. Ungefär samtidigt startade hon bandet Dash4 The Band tillsammans med en kompis. Duon lade upp låtar på Youtube och fick via den kanalen chansen att spela in Telias officiella ledmotiv till Eurovision song contest som arrangerades i Malmö 2013.

Annons

Det ledde i sin tur till en sommarturné där artisten Anton Ewalds manager fick upp ögonen för Wiktoria. Efter studenten i Göteborg flyttade Wiktoria till Stockholm och 2016 deltog hon i Melodifestivalen med låten Save me. Hon slutade på en fjärdeplats och året efter ställde hon upp i tävlingen igen. Låten As I lay me down slutade då på en sjätteplats i finalen.

Casper Janebrink

Casper Janebrink är en av stjärnorna i Stjärnornas Stjärna 2018
Casper Janebrink. Foto: IBL Bildbyrå

Casper Janebrink föddes den 2 januari 1970 i Göteborg. Han började sin musikkarriär med att spela i hårdrocksband, men valde snart att följa familjetraditionen och gå över till dansband. Caspers pappa, Dennis Janebrink, är basist i Flamingokvartetten och hans bror Christopher Janebrink är trummis i dansbandet Glennartz.

Annons

1989 bildade Casper Janebrink bandet Arvingarna tillsammans med barndomskompisarna Lars ”Lasseman” Larsson, Tommy Carlsson och Kim Carlsson.

1993 fick bandet en jättehit med låten Eloise då de vann hela Melodifestivalen. Bandet har gett ut närmare 20 album och belönats med två Grammisar.

Casper Janebrink är gift med Helena Janebrink som han också har två barn tillsammans med.

Ola Salo

Ola Salo. Foto: IBL Bildbyrå

Ola Salo föddes som Rolf Ola Anders Svensson den 19 februari 1977. Som liten flyttade han tillsammans med familjen till Småland där han växte upp i ett religiöst hem. Hans pappa var kyrkoherde och hans mamma sjuksköterska.

Efter att ha gått ut gymnasiet i Växjö flyttade han till Malmö. 1991 bildade han bandet The Ark tillsammans med kompisarna Lars ”Leari” Ljungberg, Mikael Jepson och Magnus Olsson.

Annons

Det stora genombrottet fick bandet år 2000 med låten It takes a fool to remain sane. Efter det blev bandet snabbt ett av Sveriges största och man skördade också internationella framgångar.

2007 vann bandet Melodifestivalen med The worrying kind. I Eurovision song contest hamnade bidraget på en artondeplats.

Sommaren 2011 meddelade The Ark att bandet skulle splittras efter 20 år tillsammans. Sedan dess har Ola Salo satsat på en solokarriär och synts i musikaler och tv-program som The Voice och Så mycket bättre.

Ola Salo är gift och har två barn. Han har tidigare berättat öppet om sin bisexualitet.

Roger Pontare

Roger Pontare. Foto: IBL Bildbyrå

Roger Pontare föddes den 17 oktober 1951 och växte upp i Slagnäs i Arjeplogs kommun.

Redan som treåring började han sin musikaliska bana då han stämde upp i sång på en lokalbuss, med följd att passagerarna gav honom mynt som tack. Under tonåren spelade han i band och på 70-talet flyttade han till Stockholm där han spelade i ett symfoniskt rockband, innan han beslutade sig för att satsa på solokarriären.

Annons

Genom åren har han släppt flera album och medverkat i en rad storband, musikaler, jazzgrupper och gospelkörer. Fyra gånger har Roger Pontare vunnit Melodifestivalen – 1994 debuterade han med låten Som stjärnorna tillsammans med Marie Bergman och 2000 fick han det stora publika genombrottet med Vindarna viskar mitt namn och vann hela tävlingen.

Roger Pontare är gift och har tre söner. Sonen Vincent Pontare är också han artist och låtskrivare.

Hösten 2017 berättade Roger Pontare öppet om sin ovanliga hudsjukdom som läkarna inte lyckats diagnosticera. Trots en rad behandlingar har åkomman inte förbättrats och det är sjukdomen som gör att han numera oftast uppträder i glasögon eftersom ögonen svullnat upp.

Tommy Nilsson

Tommy Nilsson. Foto: IBL Bildbyrå

Tommy Nilsson föddes den 11 mars 1960 i Stockholm.

Han blev sångare i rockbandet Horizont i slutet av 70-talet och fick tack vare det ett skivkontrakt i Frankrike. Där rönte han stora framgångar innan han återvände till Sverige.

Annons

1985 blev han sångare i rockbandet Easy Action, men gruppen upplöstes bara något år senare. Tommy Nilsson satsade då på en solokarriär och det stora genombrottet kom 1987 med Allt som jag känner som han sjöng tillsammans med Tone Norum. 1989 vann han Melodifestivalen med låten En dag och slutade på en fjärdeplats i Eurovision song contest.

Tommy Nilssons hitkavalkad fortsatte under 1990-talet, med Öppna din dörr och Dina färger var blå. Han har också medverkat i en rad tv-produktioner och musikaler. 2016 var han en av de medverkande artisterna i Så mycket bättre.

Tommy Nilsson har varit gift med Malin Berghagen, och har två barn tillsammans med henne. Sedan 2008 är han sambo med musikalartisten Linda Olsson som han har ett barn tillsammans med. Totalt har Tommy Nilsson fem barn.

Stjärnornas stjärna har premiär den 17 mars 2018 i TV4 och på TV4 Play.

Läs också:

Casper Janebrink vann ”Stjärnornas stjärna” 2018!

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons