Här är alla deltagarna i Stjärnornas stjärna 2019

Alla artister i Stjärnornas stjärna på TV4
TV4:s Stjärnornas stjärna kommer tillbaka! I vår tävlar åtta artister i musikgenrer som vi inte är vana vid att se dem i. Här är alla artisterna som tävlar i år.

Tv-programmet Stjärnornas stjärna var en nykomling hos TV4 förra året. Ett nytt koncept på lördagsunderhållning, där åtta etablerade artister uppträdde i direktsändning. I programmet såg vi bland annat Ola Salo, Wiktoria, LaGaylia Frazier och Tommy Nilsson framföra kända låtar som representerade helt andra genrer än vad de normalt var vana vid.

Nu står det klart att det kommer en ny säsong av Stjärnornas stjärna. På Instagram har TV4 gått ut med nyheten, och passar samtidigt på att avslöja de åtta artister som kommer tävla i 2019 års upplaga av programmet.

”Stjärnornas stjärna är tillbaka! Äntligen kan vi presentera våra åtta nya deltagare som under ledning av Petra Mede ska tävla i olika musikgenres under våren, välkomna Mariette, Plura, Shirley Clamp, Renaida, Peter Larsson, Andreas Lundstedt, Andreas Weise och Jakob Samuel”, skriver de i ett inlägg.

Läs mer om artisterna här:

Mariette

Mariette Hansson, 36, blev ett känt ansikte när hon ställde upp i musiktävlingen Idol på TV4 2009. Efter genombrottet har hon hunnit vara med i Melodifestivalen hela tre gånger – och alla gånger har hon gått till final. Så sent som förra året såg vi hennes på Mello-scenen med bidraget For you, som till sist slutade på en femte plats. Nu ställer hon sig istället på Stjärnornas stjärna-scenen.

Mariette i Melodifestivalen: ”Jag vill gärna råda unga homosexuella att ta steget”

Plura

”Låt mig höra kärlekens tunga, säg att du älskar mig”. Ja, de flesta har nog hört klassikern Kärlekens tunga, som Plura Jonsson, 67, sjöng i bandet Eldkvarn. Plura var med och grundade bandet och har förutom det också blivit känd som programledare i tv. 2010 var han även en av deltagarna i TV4:s succéprogram Så mycket bättre, där han tolkade låtar från bland annat September, Lill-Babs, Lasse Berghagen och Petter.

Shirley Clamp

Shirley Clamp, 45, är en artist som många förknippar med Melodifestivalen. Kanske kommer du ihåg hennes bidrag från 2004 – Min kärlek? Faktum är att Shirley tävlat i Melodifestivalen hela fem gånger som soloartist. I somras släppte hon ny musik efter en längre paus och Shirley Clamp var mer taggad än någonsin när hon uppträdde på SVT:s Allsång på Skansen.

Se också: 5 saker du inte visste om Shirley Clamp

5 saker du kanske inte visste om Shirley Clamp
1:01

Efter reklamen: 5 saker du kanske inte visste om Shirley Clamp

(1:01)

Slå på ljud

Renaida

Renaida Braun, 21, slog igenom i Idol 2016 och har sedan dess fortsatt karriären inom musiken. I Melodifestivalen 2018 ställde hon upp med låten All the feels, som tog henne till final via andra chansen. Renaida Braun är också en av de medverkande i musikalen Äventyret Aladdin, där hon spelar tillsammans med Charlie Grönvall, Claes Malmberg, Kim Sulocki och Markoolio.

Peter Larsson

Peter Larsson, 41, är sedan många år tillbaka gitarrist och sångare i dansbandet Larz-Kristerz, som bildades 2001. Stjärnornas stjärna blir inte Peters första tv-framträdande. Hösten 2008 deltog han i SVT:s program Dansbandskampen. Peter Larsson har vunnit flera priser i Guldklaven-galan under Dansbandsveckan i Malung och har dessutom vunnit en grammis ihop med Larz-Kristerz.

Andreas Lundstedt

Andreas Lundstedt, 46, förknippas nog för många som en av gruppmedlemmarna i Alcazar. Gruppen bildade Andreas 1998 tillsammans med vännerna Tess Merkel och Annika Kjærgaard, samt Magnus Carlsson. Alcazar kom att få stora framgångar med flera internationella radiohits under 2000-talet. Från 2007 bestod gruppen av Andreas, Tess och Lina Hedlund. På nyårsafton 2018 gjorde de sin sista konsert. Under 2018 såg vi även Andreas Lundstedt som programledare i programmet I will survive på SVT.

Andreas Weise

Andreas Weise, 32, må vara son till Arne Weise, men det är inte anledningen till varför han är ett känt ansikte hos svenska folket idag. 2010 var Andreas med i TV4:s Idol och efter det tog han musikkarriären vidare inom julmusiken och blev en folkkär artist. På julafton såg vi honom framträda under Bingolottos uppesittarkväll på TV4.

Jakob Samuel

Jakob Samuel, 49, är sångare i hårdrocksbandet The Poodles, som även de har varit med i Melodifestivalen. Med låten Night of passion tog de sig till finale efter deltävlingen i Karlskrona 2006. Stjärnorna stjärna blir ännu ett tv-program i listan hos Jakob Samuel. 2011 medverkade han i TV4:s Körslaget och samma år var han även huvudperson i SVT-programmet Här är ditt kylskåp.

Stjärnornas stjärna 2019 har premiär lördagen den 16 mars i TV4.

Av Agnethe Alm/hant.se

Foto: Linus Hallsenius/TV4