Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Här är artisterna som uppträder på Idrottsgalan 2019

19 dec, 2018 
Johanna Svan
Artister Idrottsgalan 2019
Idrottsgalan, som hyllar våra idrottshjältar och svensk idrotts framgångar, firar 20-årsjubileum 2019. Här är artisterna och programledarna!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Den 21 januari är det dags för den årliga Idrottsgalan som hyllar svenska idrottsstjärnor för sina prestationer. Dessutom utdelas SVT-sportens Sportspegelpris, Radiosportens klassiska och prestigefyllda Jerringpris och Svenska Dagbladets Bragdguld. Programleder gör Kristin Kaspersen och David Sundin.

Varit programledare flera gånger

Kristin Kaspersen har varit programledare för Idrottsgalan ett flertal gånger, första gången redan 2000 då den första Idrottsgalan gick av stapeln. För David Sundin blir det första gången.

– Jag är otroligt pirrig och förväntansfull över att få genomföra en sån stor livesändning och som tur är slipper jag vara nervös eftersom jag kommer att ha Kristin vid min sida, säger David Sundin i ett pressmeddelande.

– Det känns så enormt kul att åter igen få leda Idrottsgalan. Dessutom nu när det är 20-årsjubileum och jag var med första gången. Det är dessutom fantastiskt kul att få göra det med David. En person med så mycket värme och underbar humor. Som jag längtar till den 21 januari, där vi återigen ska få hylla våra idrottare för deras fantastiska prestationer och den underhållning de bjudit oss på under året som gått. Nu får vi ge tillbaka till dem, säger Kristin Kaspersen.

David Sundin och Kristin Kaspersen leder Idrottsgalan 2019
David Sundin och Kristin Kaspersen leder Idrottsgalan 2019. Foto: Magnus Liam Karlsson.

Här är artisterna som uppträder på Idrottsgalan:

Sanna Nielsen

En av Sveriges mest folkkära kvinnliga artister som haft flera låtar på Svensktoppen och deltagit i Melodifestivalen hela 7 gånger, en tävling som hon vann 2014 med låten Undo. Just nu är hon aktuell med sin första egna krogshow Mitt Sanna jag i Stockholm.

Annons

Stor ft Jireel

Stor, eller Ulises Infante Azocar som Stor egentligen heter, har varit en tongivande kraft i hiphop-Sverige i många år. Rapparens tolkningar från årets upplaga av Så mycket bättre dominerar bland streamingtjänsternas topplistor och låten Säga mig (feat. Jireel) har på en månad sålt guld och streamats över 4 miljoner gånger.

Ola Salo

Ola Salo fick sitt stora genombrott som sångare och frontfigur i den ikoniska gruppen The Ark, som bland annat vunnit Melodifestivalen. Nu är Ola Salo aktuell igen med sin första egna show i Göteborg.

Lisa Nilsson

En pionjär i den svenska soulhistorien som fick sitt stora genombrott med albumet Himlen runt hörnet 1993. Sen dess har hon blivit en av de största kvinnliga artisterna i Norden. Till våren är hon aktuell med en ny show i Stockholm.

Idrottsgalan äger rum i Ericsson Globe den 21 januari 2019 och sänds i SVT1 och SVT Play måndag 21 januari 2019 kl 20:00

Läs också:

Sanna Nielsen om hatmejlen: ”Skriver att jag är sämst”

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons