Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Här är deltagarna i Stjärnorna på slottet 2018

23 maj, 2018 
Helena Sjögren
Sven Melander, Camilla Läckberg, Kajsa Ernst, Alexander Karim och Lena Söderblom är årets stjärnor i Stjärnorna på slottet 2018.
Sven Melander, Camilla Läckberg, Kajsa Ernst, Alexander Karim och Lena Söderblom är årets stjärnor i Stjärnorna på slottet. På Teleborgs slott får de även sällskap av stjärnkocken Tareq Taylor, enligt SVT.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Sommaren 2018 är det dags för inspelningen av ännu en säsong av SVT-succén Stjärnorna på slottet. För andra sommaren i rad kommer stjärnorna tillbringa en vecka på Teleborgs slott i Växjö.

Nu avslöjar SVT vilka som blir årets stjärnor. Denna gång får vi möta komikern och skådespelaren Sven Melander, deckardrottningen Camilla Läckberg, skådespelerskan Kajsa Ernst, skådespelaren och blivande författardebutanten Alexander Karim, samt skådespelerskan och regissören Lena Söderblom.

– Jag är så glad över årets stjärnor – ett härligt gäng som spänner så långt över både genrer och generationer. Nu får vi träffa personerna bakom Fru Papphammar, Sällskapsresans Berra, Eivor i Masjävlar, Advokaten Frank och deckardrottningen Camilla! Nu ser vi fram emot öppna samtal och att vi tittare får vara med om en spännande resa tillsammans med Lena, Sven, Kajsa, Alexander och Camilla, säger Ulrika Midunger, SVT:s projektledare, i ett pressmeddelande.

Kocken Tareq Taylor kommer att laga mat till stjärnorna.

Deltagare i Stjärnorna på slottet 2018:

Sven Melander är en av deltagarna i SVT-programmet Stjärnorna på slottet 2018.
Sven Melander är en av deltagarna i SVT-programmet Stjärnorna på slottet 2018. Foto: IBL Bildbyrå

Sven Melander

Sven Melander föddes 1947 i Malmö. Han är kanske mest känd som skådespelare och komiker, men han startade sin karriär som journalist. Efter journalisthögskolan i Göteborg började han jobba på Expressens Malmöredaktion. Därefter hamnade han på Aftonbladet, Sveriges Radio och tv.

Annons

1980 blev han allas vår ”Berra” i Lasse Åbergs klassiska Sällskapsresan. Åren därefter syntes Sven Melander i Nöjesmaskinen (1982) och Nöjesmassakern (1985) med klassiska sketchinslag som kockarna Werner och Werner, trollet Rulle och Rattmuffen. I slutet av 1980-talet var han också chef för Kanal 1:s nöjesredaktion.

1991 gjorde samma tv-gäng Tack för kaffet där karaktären ”Steve med Lloyden” dök upp.

Sven Melander har också lett Melodifestivalen tillsammans med Kattis Ahlström 1994. Mellan 2002 och 2003 gjorde han humorprogrammet Snacka om nyheter. Det har också blivit en mängd teateruppsättningar, musikaler och revyer. Nyligen var Sven tillbaka i sin gamla filmroll ”Berra” från Sällskapsresan, den här gången på teaterscenen.

I dag leder Sven Melander partiledarutfrågningar på Facebook och har en egen Youtubekanal. Han är också aktuell i Lingonligan på TV3.

Sven Melander drabbades av cancer för ett tag sedan.

Camilla Läckberg är en av deltagarna i SVT-programmet Stjärnorna på slottet 2018.
Camilla Läckberg är en av deltagarna i SVT-programmet Stjärnorna på slottet 2018. Foto: Pressbild

Camilla Läckberg

Camilla Läckberg föddes 1974 i Fjällbacka, norr om Göteborg. Hon är utbildad vid Handelshögskolan i Göteborg. Efter studierna flyttade hon till Stockholm och jobbade som produktchef på Telia och Fortum.

Annons

Men ekonomivärlden var inte riktigt för henne. Via en skrivarkurs, som hon fick av sin man, började hon skriva på debutromanen Isprinsessan som kom ut 2003. Redan tre år senare var hon en av Sveriges bäst säljande författare. Det har hunnit bli tio romaner, och hon har genom åren fått flera priser och utmärkelser för sina böcker. Hennes böcker har nu sålts i cirka 60 länder och flera av dem har också blivit filmer och tv-serier.

Men efter tio böcker med födelseorten Fjällbacka som spelplats, kommer Camilla Läckberg snart släppa en ny bokserie med nya karaktärer. Förutom romaner har Camilla Läckberg även hunnit med kokböcker, barnböcker och novellsamlingar.

Även för tv-publiken är hon ett välkänt ansikte. 2007 medverkade Camilla Läckberg i programmet Läckberg & Rudberg, 2010 gjorde hon Välkommen åter, 2012 var hon en av deltagarna i Let’s Dance och i fjol var hon med i programmet Klassfesten.

Annons

Camilla Läckberg är också låtskrivare. Hon var bland annat varit med och skrivit den officiella Pridelåten 2016 och Himmel för två för Anna Book i Melodifestivalen 2016.

Alexander Karim är en av deltagarna i SVT-programmet Stjärnorna på slottet 2018.
Alexander Karim är en av deltagarna i SVT-programmet Stjärnorna på slottet 2018. Foto: IBL Bildbyrå

Alexander Karim

Alexander Karim föddes 1976 i Helsingborg. Efter gymnasiet flyttade han till USA och gick på City College i Los Angeles där han utbildade sig till skådespelare.

Väl tillbaka i Sverige fick Alexander Karims en roll i brodern Baker Karims film Fyra kvinnor. Därefter gjorde han titelrollen i kortfilmen Malcolm (2002), som han även skrev manus till. Sedan dess har det blivit både tv-serier och flera långfilmer. I SVT-serien Familjen Babajou spelade Alexander Karim sin egen pappa . I den nya versionen av Jönssonligan – Den perfekta stöten spelade övertog Alexander Karim den klassiska karaktären Vanheden från Ulf Brunnberg. Han gör även huvudrollen i tv-serien Advokaten.

Annons

Alexander Karim är också etablerad i Hollywood. Vi har sett honom i tv-serien Tyrant och långfilmen Dying of the light. Nyligen var han på plats i Vancouver för att spela i den amerikanska tv-serien The Mission.

Kajsa Ernst är en av deltagarna i SVT-programmet Stjärnorna på slottet 2018.
Kajsa Ernst är en av deltagarna i SVT-programmet Stjärnorna på slottet 2018. Foto: IBL Bildbyrå

Kajsa Ernst

Skådespelaren Kajsa Ernst föddes i Göteborg 1962, men är uppvuxen i Helsingborg.

Hennes skådespelarbana startade med tio år på Helsingborgs Stadsteater. Därefter sa hon upp sig, flyttade till Stockholm och bestämde sig för att frilansa.

Sitt stora genombrott kom med Maria Bloms Masjävlar 2004 och samma år vann hon en Guldbagge för bästa kvinnliga biroll i filmen. Filmdebuten gjorde hon dock i Kjell Sundvalls Tomten är far till alla barnen 1999.

Annons

De senaste tio åren har Kajsa Ernst delat sin tid mellan Stockholms stadsteater, film och tv-dramer. Bland annat har hon gjort ett ordentligt avtryck hos tittarna i komediserien Finaste familjen i TV4 där hon spelade överklasskvinnan Ann.

Lena Söderblom är en av deltagarna i SVT-programmet Stjärnorna på slottet 2018.
Lena Söderblom är en av deltagarna i SVT-programmet Stjärnorna på slottet 2018. Foto: IBL Bildbyrå

Lena Söderblom

Lena Söderblom föddes 1935 och är uppvuxen i Örgryte utanför Göteborg.

Med över 60 aktiva år som skådespelare har vi kunnat se Lena Söderblom i en mängd andra roller på filmduken, i tv och på teaterscenen. För många är Lena Söderblom Fru Papphammar personifierad i den numera kultförklarade serien från 1978 där hon spelade mot Gösta ”Herr Papphammar” Ekman.

Annons

Filmdebuten kom i Ingmar Bergmans Sommarnattens leende från 1955. Sedan dess har det blivit runt 40 filmroller. Länge var hon kanske mest förknippad med rollen som Maj i Fröken April.

Skådespelarkarriären kom inte som någon överraskning då Lena Söderblom föddes in i skådespeleriet. Både föräldrar och morföräldrar fanns inom skådespelaryrket.

Sedan 1963 har Stockholms stadsteater varit som ett andra hem för Lena Söderblom. Utöver skådespeleriet är Lena även etablerad som en mycket omtyckt regissör.

Stjärnorna på slottet kommer att starta julen 2018 i SVT.

Läs också:

Tillsammans med Strömstedt hos Camilla Läckberg och Simon Sköld

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons