Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

Hon tar över Smartare än en femteklassare

20 dec, 2017 
Henrik Högström
Josefin Johansson tar över Smartare än en femteklassare efter Lasse Kronér.
Lasse Kronér valde under hösten att hoppa av SVT:s Smartare än en femteklassare. Nu är det klart att komikern Josefin Johansson tar över. "Jag älskar att leka, skoja och att prata med människor", säger Josefin Johansson till TT.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Lasse Kronér har varit programledare för Smartare än en femteklassare sedan programmet startade 2011. Under hösten 2017 meddelade Kronér dock sitt beslut att kliva av från uppdraget. Sedan dess har SVT letat efter en ersättare.

Nu är det alltså klart att det blir komikern och programledaren Josefin Johansson som kommer att ”grilla” femteklassare och vuxna i programmet.

– Det känns så klart också lite läskigt, det är första gången jag leder ett sådant stort tv-program. Det är också så himla mycket regler i sådana här sällskapsspel, säger hon till TT.

Josefin Johansson tror dock att hon kanske har mer gemensamt med barnen än de vuxna som är med och tävlar.

– Vi har samma intressen och samma stilideal. Det känns ibland som att jag ser ut som att jag är Dolly Styles mamma, med olika pasteller.

Josefin Johansson i Allsång på Skansen 2016.
Josefin Johansson i Allsång på Skansen 2016. Foto: IBL

Tävlar i På spåret

Josefin Johansson, ursprungligen från Stubbabo i Småland, har tidigare lett flera program i radio som Pang Prego, spelat sketcher i tv, sjungit i Doobidoo och sänt humorpoddar som Crazy Town, Vad blir det för gäst och Josefinito Show.

Josefin Johansson, som även uppträder under namnet ”Josefinito”, sjunger också i flera band, bland annat Dave Cave Band. Under hösten syns hon även som en av de tävlande i På spåret tillsammans med Johar Bendjelloul.

Läs också:

Regerande mästarna tävlar i andra gruppen i På spåret

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons