Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Husdrömmar avsnitt sju – magiskt drömboende tar form på västkusten

16 mar, 2021 
Linnéa Ruiz Mutikainen
FotografSVT
Allt om Husdrömmar säsong 8 avsnitt 7 med Linus Fernström och sambon Karin
I avsnitt sju av Husdrömmar möter vi ishockeyspelaren Linus Fernström som tillsammans med sin sambo Karin vill skapa ett familjeboende utöver det vanliga – helt från scratch.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vi har nått fram till avsnitt sju av tio i åttonde säsongen av SVT-serien Husdrömmar. Säsongen börjar med en tillbakablick hos Gert Wingårdh och hans egna projekt, gården Äggdal från säsong sju och tar oss sedan vidare till nya spännande projekt, från funktionella compact living-hus till gamla skolor som får nytt liv.

Se också: Vanliga missar när du inreder med din tv

5 Missar med tv:n vid inredningBrand logo
5 Missar med tv:n vid inredning

Från ishockey till arkitektur

I säsongens sjunde avsnitt beger vi oss till Västkusten och ett speciellt projekt beläget i Stenungsund i Bohuslän. Mars 2018 drabbades ishockeymålvakten Linus Fernström av en hjärnskakning som satte hockeydrömmen på paus och öppnade dörrarna till en helt ny passion. Att rita på drömhuset till sig själv och familjen blev ett terapeutiskt tidsfördriv under sjukskrivningen.

Annons
Husdrömmar avsnitt 7 följer Linus Fernström och sambon Karin
I sjunde avsnittet av Husdrömmar säsong åtta får vi följa ett projekt utöver det vanliga.

– Jag har inte de kunskaperna som en arkitekt har men jag har lärt mig att rita ändå, säger Linus.

Linus sambo Karin, som inte har haft samma brinnande sug för just ett eget hus, är även hon positiv till hela projektet.

Husdrömmar säsong 8 avsnitt 7 i Stenungsund
Linus och Karins hus får en minst sagt svårslagen utsikt.

– Jag är mer såhär... Jag vill ha ett stort kök, mycket sociala ytor och så men jag har ju aldrig haft en dröm om att bygga hus riktigt. Men allt eftersom och ju mer vi har gjort det så känns det ju jättekul att kunna göra exakt hur man vill, menar Karin.

Annons

Feedback från Gert Wingårdh – med fönster i fokus

Utmärkande för bygget, precis som vi såg hos Jenny och Jon i Västergötland, är hela bygget börjar med en helt egen lösning. Medan Gert Wingårdh inte var jätteimponerad av Jons ritning vid första anblick får han här ta del av en lösning som har krävt uppemot 100 försök att få till.

– Min känsla är att det är väldigt professionellt gjort, så du har uppenbarligen lärt dig väldigt mycket på de här 100 lösningarna, konstaterar Gert.

Husdrömmar säsong 8 avsnitt 7 fönster
Storleken på husets många planerade fönster genomsyrar hela projektet.

Det som lämnar ett frågetecken och lite förbättringsmarginal enligt Gert själv är fönstrena. Paret tänker sig fönster i olika storlekar och form, medan Gert hellre skulle se att paret går en annan väg.

Annons

– Det är många fönster och jag tror att man gör klokt i att rensa i fönsterstorlekarna. Det här är liksom ett hus med ambitioner att bli snyggt och det gäller att sätta dem precist, säger Gert.

Husdrömmar säsong 8 avsnitt 7, vardagsrum
Vardagsrummet har en luftig känsla med en naturnära färgskala.

228 kvadratmeter precis intill vattnet

Planen är att en enastående enplansvilla på 228 kvadratmeter ska byggas. Tack vare husets svängda form får alla rum en magisk utsikt mot havet. Budgeten för bygget är satt till 4,5 miljoner kronor. Under byggtiden kommer paret tillsammans med dottern Stella bo i sitt korsvirkeshus, som redan är beläget på tomten. Tanken är att det nya huset står klart ungefär i september 2020, drygt tio månader från inspelningsstart.

Annons
Husdrömmar säsong 8 avsnitt 7
Hinner bygget bli färdigt i tid?

Husdrömmar sänds måndagar klockan 20.00 i SVT1 och finns även tillgängligt på SVT Play.

Vill du läsa mer om tidigare avsnitt av Husdrömmar? Här hittar du alla artiklar om SVT-serien på Residence.se.

Annons