Jon Henrik Fjällgren i Chevaleresk på TV6

Jon Henrik Fjällgren slutade på andra plats i Melodifestivalen 2015 – enbart slagen av Eurovisionvinnaren Måns Zelmerlöw. När de återförenas i programmet "Chevaleresk" gör Jon Henrik Fjällgren en oväntad upptäckt i väskan till sin kolt. "Du kan få den om du vill", säger Jon Henrik Fjällgren till Måns Zelmerlöw.

I måndagens avsnitt av Chevaleresk i TV6 åker programledarna Måns Zelmerlöw och Alexander Wiberg till Sveriges mer nordliga breddgrader. Där passar de på att besöka Jon Henrik Fjällgren i Mittådalen.

jon henrik fjällgren familj

I Mittådalen får programledarduon även träffa Jon Henrik Fjällgrens syster. Foto: TV6

Let’s dance-aktuella Jon Henrik Fjällgren slog igenom i Talang med Daniels jojk. Förutom att vara artist är han även renskötare i sin uppväxtort.

Jon Henrik Fjällgren i Melodifestivalen

I programmet visar Jon Henrik Fjällgren upp några av sina koltar (”det har blivit ett par genom åren”). Bland klädesdräkterna finns både kolten Jon Henrik Fjällgren hade när han vann Talang och den han hade när han deltog i Melodifestivalen 2017.

jon henrik fjällgrens lyckosten från melodifestivalen 2017

I väskan till kolten han tävlade i under Melodifestivalen 2017 hittar Jon Henrik Fjällgren sin lyckosten. Foto: TV6

I väskan till kolten hittar han den lyckosten han hade med sig under tävlingen.

– Men så jäkla mycket lycka var det ju inte i den, jag vann ju inte. Du kan få den om du vill, säger han till Måns Zelmerlöw och skrattar.

Jon Henrik Fjällgrens jojkar

Måns Zelmerlöw och Alexander Wiberg får också följa med Jon Henrik Fjällgren upp på fjället med skoter. Där berättar Jon Henrik Fjällgren mer om den samiska sångstilen jojk.

– Det handlar om att man ska försöka hitta en inre känsla på något du vill göra en jojk till. Något du tycker om eller något du inte tycker om. Eller något som kanske är vackert. Det är så man gör en jojk, av sådant man ser. Det är så det bildas en jojk. Det kan vara till en person, till ett föremål, säger Jon Henrik Fjällgren i programmet. Därefter jojkar han ett stycke varpå Måns Zelmerlöw sjunger likadant.

– Desto mer man jojkar och är uppe i jojken ju bättre blir man och finner sitt inre, säger Jon Henrik Fjällgren.

Läs också:

Finalister och startordning Melodifestivalen 2019

Jon Henrik Fjällgren om flickvännen: ”Det går inte att beskriva”

10 saker du kanske inte visste om Jon Henrik Fjällgren

Chevaleresk med Jon Henrik Fjällgren sänds den 23 april klockan 22.00 på TV6