Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Kalle Moraeus tröståt: ”Jag måste tuffa till mig”

30 okt, 2018 
Louise Andersson
Kalle Moreaus öppnar upp om viktkampen
Den folkkära musikern Kalle Moraeus öppnar upp om sorgen som fick honom att tröstäta. ”Jag har upplevt så många gånger som att jag har simmat uppåt och håller näsan ovanför vattenytan. Och då är inte bantning och kost någonting som står högst på agendan”, säger han i Biggest loser VIP.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

En av årets kända ansikten i TV4:s Biggest loser VIP är den folkkära musikern Kalle Moreaus, 55. I programmet visar den alltid så muntra tv-profilen, som har rannsakat sig själv och orsakerna till sin övervikt, upp en känsligare sida. I programmet frågar den personliga tränaren Mikael Hollsten vad som är det största hindret i hans viktnedgång.

– På det djupa planet så är det ju sorg, svarar Kalle med en suck.

Skilsmässan tog hårt

Han hänvisar till sin skilsmässa som en av de tuffaste perioderna för hans hälsa, psykiskt och fysiskt.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

– Det som hände mig för fyra år sedan det har ju alla läst om i tidningarna. En personlig tragedi naturligtvis med en skilsmässa.

Omställningen var stor och förändringarna svårsmälta. Hans vardag blev en ständig känslomässig kamp och hans fysiska hälsa blev bortprioriterad.

– Jag har upplevt så många gånger som att jag har simmat uppåt och håller näsan ovanför vattenytan. Och då är inte bantning och kost någonting som står högst på agendan.

Kalle Moreaus öppnar upp om viktkampen
Kalle Moreaus öppnar upp om viktkampen. Foto: TV4

Medicinerade med kosten

För att må bättre i de tuffa stunderna har Kalle haft maten närmst tillhands, för att dämpa de upprörande känslorna.

Annons

– Jag måste tuffa till mig, tänka lite mer på mig själv och få bort den här stressen.

Stressen har gjort sig ständigt påmind och smyger sig på när Kalle börjar tänka på och planera för framtiden. Han har tidigare varit programledare för SVT:s program Moraeus med mera och för Så ska det låta. Två program som båda fick sitt slut i fjol. Sedan dess har han inte synts i fler program än i just Biggest loser VIP.

– Det är en miljon grejer hela tiden. Det är pengar jag blir av med, mina tv-uppdrag tar slut, det är en ekonomisk situation, det är en jobbsituation där jag har ansvar över tio personer som ska jobba. Det ligger en djup baston och mullrar i mitt liv, säger han.

Kalle Moraeus
Kalle Moraeus i sin ursprungliga roll som musiker. Foto: IBL

Hittar tillbaka till musiken

I dag säger han till Expressen att han lämnat tv-programmen bakom sig och tagit tillbaka sitt sikte på musiken. Och i programmet får vi se en målmedveten Kalle, som redan under inspelningen beslutat sig för att ta tag i de djupaste orsakerna bakom sina ohälsosamma vanor.

– Jag kommer att lägga ner all min möda på att ta reda på, varför i helvete jag sabbar detta. Om jag så ska ha tre psykologer samtidigt så ska jag göra det.

Annons