Kockarnas kamp 2020: Här är alla deltagare

Alla deltagare i Kockarnas kamp 2020 tillsammans med proghramledaren Pär Lernström framför ett gult rapsfält.

Foto: Linus Hallsenius/TV4

Kockarnas kamp är tillbaka! Bland årets deltagare finns både en populär kokboksförfattare, en hyllad kock som startade stjärnrestaurang hemma och ett argentinskt stjärnskott som jobbat på flera internationella toppkrogar.
– I år har vi deltagare som tagit träningen inför resan till Österlen till helt nya nivåer, säger programledaren Pär Lernström i ett pressmeddelande.

Åtta stjärnkockar står redo att få visa upp sina kunskaper i matlagning när den nionde säsongen av Kockarnas kamp drar igång i TV4 i slutet av september. Precis som vanligt är det Tosterups slott i Skåne som är skådeplatsen när proffskockarna ska tävla i olika moment som sätter deras snabbhet, noggrannhet, precision och stresstålighet på prov.

Se också: Alla vinnare i Kockarnas kamp

Alla vinnare i Kockarnas kamp
Slå på ljud

Kanalen utlovar i ett pressmeddelande att det blir en riktig rivstart redan från första utmaningen.

– Den här säsongen visar tydligt att Kockarnas Kamp, för kockarna själva, verkligen är så mycket mer än ett TV-program. I år har vi deltagare som tagit träningen inför resan till Österlen till helt nya nivåer. Men också nya nivåer av nervositet när de har klivit in i ladan för tävlingarna, säger Pär Lernström, som för nionde gången är programledare för Kockarnas kamp.

Här är alla deltagare i ”Sveriges Mästerkock” 2020

Då sänds Kockarnas kamp

I varje avsnitt får tittarna också ta del av historier ur stjärnkockarnas händelserika karriärer, under den middag som kockarna traditionsenligt turas om att bjuda varandra på. I varje avsnitt är det en kock som får lämna programmet och till sist är det bara en kvar, som kan titulera sig vinnare av Kockarnas kamp 2020.

Kockarnas kamp har säsongspremiär tisdagen den 22 september klockan 21.00 i TV4 samt på TV4 Play och C More.

Här är alla deltagare i Kockarnas kamp 2020:

Florencia Abella

Stjärnkocken Florencia Abella framför ett gult blommande rapsfält.

Florencia Abella.

Foto: Linus Hallsenius/TV4

Florencia Abella, 35, kommer ursprungligen från Argentina. Hon inledde sin karriär som stjärnkock på den legendariska restaurangen El Bulli utanför Barcelona i Spanien som hade tre stjärnor i Guide Michelin.

Efter El Bulli jobbade hon på andra toppkrogar i Spanien, Italien och Dubai. Snart träffade hon en svensk man som hon sedermera gifte sig med och 2010 följde hon med honom till Sverige. I sju år jobbade hon på restaurangen Esperanto, men 2019 värvades hon som köksmästare till Ekstedts i Stockholm, som har en stjärna i Guide Michelin.

Siri Barje

Stjärnkocken och kokboksförfattaren Siri Barje framför ett gult blommande rapsfält.

Siri Barje.

Foto: Linus Hallsenius/TV4

Siri Barje, 31, utbildade sig till kock vid Grythyttans restaurangskola. Hon har jobbat på flera topprestauranger i Stockholm, som Esperanto och Shibumi. Siri Barje har också drivit en vegetarisk sommarrestaurang på Öland.

2016 kom hennes kokbok Snabbmat för gröna gourmander: ett stekt ägg är också middag och 2020 kom boken Vegan på fem ingredienser. Hon driver också en populär blogg, ett stort Instagramkonto och matpodden Margarinet tillsammans med Frida Lund.

David Enmark

Stjärnkocken David Enmark framför en ett gult blommande rapsfält.

David Enmark.

Foto: Linus Hallsenius/TV4

David Enmark, 55, inledde sin kockkarriär på Ulriksdals värdshus, där han jobbade under den legendariske köksmästaren Karl Heinz Krücken. Senare drev han Dykarbaren på Sandhamn och har jobbat mycket med catering och event.

2010 öppnade han, tillsammans med sin fru Katharina och barnen Anton och Emma, restaurangen David at home. Restaurangen huserar i familjens hem på ön Tranholmen mellan Stocksund och Lidingö. Med åren har restaurangen etablerat sig som en hemmarestaurang i toppklass, och ofta bjuds olika stjärnkockar in för att göra gästspel i köket.

Nicolina Karlsson

Stjärnkocken Nicolina Karlsson framför ett gult blommande rapsfält.

Nicolina Karlsson.

Foto: Linus Hallsenius/TV4

Nicolina Karlsson, 28, kommer från Nässjö och utbildade sig till kock vid Grythyttans restaurangskola. Efter en tur till Gotland flyttade Nicolina Karlsson utomlands, och hon jobbade som kock både i Australien och på Nya Zeeland.

2015 värvades hon till stjärnrestaurangen Bloom in the park i Malmö, där hon ingick i köksmästaren Titti Qvarnströms team med enbart kvinnor. För två år sedan kom hon till restaurangköket på hotell MJ's i Malmö, där hon nu jobbar som köksmästare tillsammans med kökschefen Frida Nilsson som tidigare deltagit i Kockarnas kamp.

Jonas Lagerström

Stjärnkocken Jonas Lagerström framför ett gult blommande rapsfält.

Linus Hallsenius/TV4

Jonas Lagerström, 32, har flera gånger tävlat i prestigefulla kocktävlingar som Årets kock och Bocuse D'or. Han har varit medlem i Svenska kocklandslaget och också tävlat tillsammans med Juniorlandslaget.

Han har varit delägare och kreativ chef på restaurang Yolo på Djursholm, samt drivit en egen matstudio. Han har också jobbat på toppkrogar i London och Köpenhamn. 2018 öppnade han den egna restaurangen Etoile tillsammans med kollegan Danny Falkeman.

Roland Persson

Stjärnkocken Roland Persson framför ett gult blommande rapsfält.

Roland Persson.

Foto: Linus Hallsenius/TV4

Roland Persson, 60, kommer från Stockholm och drev i många år Franska matsalen på Grand hotel. Han var under tio års tid medlem i Svenska kocklandslaget och år 1990 vann han tävlingen Årets kock.

Svensk och fransk matkultur är Roland Perssons största inspirationer. Han är i dag en av kockarna på Aveqia i Stockholm, dit grupper kan komma för att laga mat tillsammans.

Magnus Persson

Stjärnkocken Magnus Persson framför et gult blommande rapsfält.

Magnus Persson.

Foto: Linus Hallsenius/TV4

Magnus Persson, 39, är son till Roland Persson och har gått i sin fars fotspår på den kulinariska vägen. Han har jobbat på flera topprestauranger, som Franska matsalen, Hillenberg och Långbro värdshus.

Magnus Persson jobbar i dag som köksmästare på Broms i Stockholm. Han har vid flera tillfällen tagit sig till final i tävlingen Årets kock, men aldrig vunnit. 2018 skapade hans medverkan i tävlingen rubriker, då självaste prins Carl Philip tröstade Magnus Perssons då nioåriga dotter Wilma som blev ledsen för att hennes pappa inte vann.

Alexander Sjögren

Stjärnkocken Alexander Sjögren framför ett gult blommande rapsfält.

Alexander Sjögren.

Foto: Linus Hallsenius/TV4

Alexander Sjögren, 40, växte upp i Oskarshamn och det var där han tog sina första steg mot kockyrket. Han har jobbat på restauranger runt om i Sverige och Storbritannien, men sedan 2006 är Skåne hans bas. Han jobbade länge med stjärnkocken Anders Vendel som blev hans läromästare.

Alexander Sjögren har också tävlat i matlagning. Han kom trea i Årets kock både 2008 och 2009, och 2016 utsågs han till Sveriges representant i Bocuse D'or. Sedan några år tillbaka driver han finkrogen Mutantur i Malmö.