Louise Hoffsten om att se sig själv: "Det är smärtsamt"

Louise Hoffsten berättar om känslorna kring sin sjukdom.
När det blivit dags för årets deltagare av TV4:s Så mycket bättre att återförenas, är det med blandade känslor. För även om de är glada att se varandra, blir det uppenbart att det för Louise Hoffsten delvis varit jobbigt att se programmet. "Jag ser att jag blivit sämre, det är skitjobbigt".

Efter varje säsong av TV4:s Så mycket bättre träffas deltagarna på hösten för att tillsammans se tillbaka på allt som de varit med om. Så även det här året. Men för Louise Hoffsten är det med blandade känslor, att se sig själv på tv innebär att konfronteras med sin MS-diagnos.

– Det är jobbigt att se sig själv och sina problem, det blir svart på vitt. Hela svenska folket kan se det man försöker dölja och mörka, säger Louise Hoffsten.

Louise Hoffsten stolt över sig själv

Det är en märkbart berörd Louise Hoffsten som inför de andra deltagarna berättar om hur viktigt det var för henne att vara med i programmet. Hon gav sig på att framföra låtarna så gott hon kunde trots sin sjukdom, och lyckades väl av övriga deltagares reaktioner att döma.

– Jag ser att jag blivit sämre, det är skitjobbigt, säger Louise Hoffsten.

Deltagarna lyssnar till hennes ord och hyllar hennes insats, Linnea Henriksson betonar att hon aldrig sett Louise som något annat än stark.

– Det är det enda man kan bli stärkt av själv är att känna att andra kan vara starka i sina svagaste ögonblick, säger Linnea

Deltagarna säger sig ha funnit nya vänner.

Deltagarna säger sig ha funnit nya vänner. Foto: TV4

Så mycket bättre vänner idag

Tårarna varvas med skratten när deltagarna ser tillbaka på klipp från året program. De får höra hur Stor envisats med att säga ”Fattar du vad jag menar?” i tid och otid liksom Louise Hoffsten berättar om när hon var i Memphis, i parti och minut. Ungefär lika ofta som Albin Lee Meldau berättar om att hans pappa är från England och Christer Sjögren ger tummen upp till kameran.

 – Nu när jag tittar tillbaka på det så tycker jag det är kul att garva åt mig själv och mina idéer, säger Eric Gadd som får mycket uppmärksamhet för sina klädval på och utanför inspelningen.

Men deltagarna berättar också om den prestationsångest som de känt under resans gång, och klappar varandra på axlarna för att de vågat vara sig själva och visat sina svagare sidor inför kamerorna.

– Det har nog varit en av de största utmaningarna i mitt liv faktiskt. Jag kom från en väldigt mörk plats i livet och var tvungen att göra detta och hade inte alltid hundra procent lust. Men den kraften det gett mig att vara med i detta, jag kommer aldrig att glömma det, säger Stor.

Läs också:

Så hyllades Monica Zetterlund i Så mycket bättre